Top Gearin Jeremy Clarkson solvaa Greta Thunbergia: ”Hän on idiootti” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Top Gearin Jeremy Clarkson solvaa Greta Thunbergia: ”Hän on idiootti”

Jeremy Clarkson väitti ohjelmansa olevan hiilineutraali.

1.12.2019 0:53 | Päivitetty 1.12.2019 2:35

Top Gear -ohjelman juontajana suureen suosioon noussut Jeremy Clarkson, 60, myönsi hiljattain ilmastonmuutoksen olevan todellinen ongelma. Ilmastoaktivisti Greta Thunbergia, 16, Clarkson solvaa edelleen.

Clarkson matkusti Grand Tour -sarjansa kuvauksissa Vietnamiin, jossa hän todisti omin silmin Mekong-joen kuivumista. Clarksonilta kysyttiin, saiko tämä hänet muuttamaan mieltään ilmastonmuutoksesta.

– Ei, olemme olleet tietoisia ilmastonmuutoksesta jo jonkin aikaa, ja se yksi outo ruotsalainen juoksee ympäriinsä sanomassa, että ”me kaikki kuolemme”, joten olemme kaikki siitä tietoisia, Clarkson vastasi Independentin mukaan.

– Mutta pomppimisen ja käsien heiluttelun sijaan sinne voi mennä itse ja sanoa, ”Hemmetti, katsokaa mitä ilmastonmuutos on tehnyt tälle paikalle.”

– Me vain sanoimme: ”Tässä on siitä esimerkki.” Mitä minun nyt pitäisi tehdä? Nousta hiilikuituveneeseen ja mennä huutamaan Donald Trumpille?

Greta Thunberg saapuu lähipäivinä Eurooppaan La Vagabonde -aluksella.­

Clarkson myös väitti, että hänen ohjelmansa on hiilineutraali, koska hän istuttaa satoja puita vuodessa omistamallaan tilalla.

Kun toimittaja huomautti Clarksonin tyttären Emilian olevan Thunbergin äänekäs kannattaja, Clarkson jatkoi ruotsalaisteinin solvaamista.

– Hän on idiootti, sillä tiedemiehet ratkaisevat tämän eikä kukaan ratkaise sitä juoksemalla ympäriinsä ja lakkoilemalla ja menemättä kouluun, koska silloin ei opi tieteestä, joten hän on hölmö.

Korjaus 2.35: Thunberg on 16-vuotias, ei 17-vuotias, kuten artikkelissa virheellisesti väitettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?