Tässä on uusi kuningatar Elisabet The Crown -jättisarjassa – näyttelijä on piinaavan vaikean roolisuorituksen edessä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tässä on uusi kuningatar Elisabet The Crown -jättisarjassa – näyttelijä on piinaavan vaikean roolisuorituksen edessä

Näyttelijä tunnetaan muun muassa Downton Abbeysta ja Harry Potter -elokuvista.

Näyttelijä tunnetaan muun muassa Downton Abbeysta ja Harry Potter -elokuvista.

Julkaistu: 22.11. 13:05

63-vuotias Imelda Staunton esittää Elisabetia The Crown -sarjan viidennellä ja kuudennella tuotantokaudella, uutisoivat brittilehdet.

Näyttelijä Imelda Staunton on valittu kuningatar Elisabetin rooliin The Crown -sarjan viidennelle ja kuudennelle tuotantokaudelle.

Bafta-palkittu 63-vuotias näyttelijä tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa Rakastunut Shakespeare, Järki ja tunteet sekä Vera Drake. Viimeksi mainitusta hän oli ehdolla parhaan naispääosan Oscar-palkinnon saajaksi vuonna 2004.

Monet muistavat Stauntonin myös Dolores Pimennon roolista Harry Potter -elokuvissa, sekä Downton Abbey -sarjan varakkaana aatelisnaisena Maud Bagshaw’na.

Kuvituskuva

Kuningatar Elisabetin valtakaudesta kertovan, historiallisen The Crown -sarjan kolmas tuotantokausi ilmestyi viime sunnuntaina Netflix-palveluun.

The Crown -sarja alkoi ilmestyä vuonna 2016. Silloin sen uutisoitiin olevan Netflixin kaikkien aikojen kunnianhimoisin yksittäinen tv-sarjaprojekti. Yhdysvaltalainen maksupalvelu upotti brittien hovista kertovan historiallisen draamasarjan luomiseen hurjat 100 miljoonaa puntaa eli noin 117 miljoonaa euroa.

Sarjan on luonut käsikirjoittaja ja tuottaja Peter Morgan, joka tunnetaan innostuksestaan brittien kuninkaallisen perheen historiaa kohtaan. Hän käsikirjoitti myös palkitun, vuonna 2006 ilmestyneen elokuvan The Queen.

Sarjan ensimmäisellä ja toisella kaudella nuorta kuningatar Elisabetia esitti Claire Foy. Kolmannella ja neljännellä kaudella Elisabetina nähdään Olivia Colman.

Kuningatar Elisabet kuvattuna Lontoossa keskiviikkona.

Kuningatar Elisabet kuvattuna Lontoossa keskiviikkona.

Telegraph-lehti kertoo, että jos sarjan käsikirjoitus etenee kuten saattaisi odottaa, Staunton näyttelee Elisabetia 80- ja 90-luvulla. Silloin brittihovia ravisuttelivat useat kriisit.

Elisabet itse kutsui kuuluisaa vuotta 1992 nimellä Annus horribilis – kauhujen vuosi. Silloin prinssi Charles erosi Walesin prinsessa Dianan kanssa ja prinssi Andrew puolestaan oli eronnut Sarah Fergusonin kanssa.

Kaudet saattavat pitää sisällään myös prinsessa Dianan kuoleman vuonna 1997, sekä prinsessa Margaretin ja kuningataräidin kuolemat vuonna 2002.