Dolly Partonin uusi sarja Dolly Parton’s Heartstrings alkaa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tiesitkö, että Dolly Partonin megahitti syntyi, kun vieras punapää yritti vietellä countrytähden miehen?

Dolly Parton’s Heartstrings on Netflixin kahdeksanosainen uutuussarja. Jokainen jakso perustuu yhteen Dolly Partonin lauluun.

Dolly Parton’s Heartstrings -sarjan aloittaa Jolene, jonka pääosassa on Julianne Hough. Dolly Parton itse esittää Babe-baariemäntää.­

22.11.2019 7:45

Jolene, Jolene, Jolene, Jolene, I'm begging of you please don't take my man, laulaa amerikkalainen countrylegenda Dolly Parton vuoden 1973 megahitissään Jolene. Kappale sai innoituksensa hemaisevasta punahiuksisesta pankkivirkailijasta, joka yritti viekoitella nuoren Partonin tuoreen aviomiehen Carl Deanin. Jolene ei onnistunut pyrkimyksissään. Partonin ja Deanin avioliitto on kestänyt peräti 53 vuotta.

Jolene herää eloon Netflixin kahdeksanosaisessa uutuussarjassa Dolly Parton’s Heartstrings. Jokainen jaksoista perustuu yhteen Partonin lauluun. Sarjan aloittaa Jolene, jota esittää muun muassa Rock of Ages -elokuvasta tuttu Julianne Hough. Dolly Parton esiintyy jaksossa itsekin Babe-nimisenä baarinpyörittäjänä, joka yrittää auttaa laulajan uraa tavoittelevaa Jolenea.

Julianne Hough ja Dolly Parton sarjan kulisseissa.­

Houghille rooli Jolenena oli suuri kunnia.

– Saan näytellä Jolenea, yhtä ikonisinta hahmoa, josta Dolly Parton on kirjoittanut. Olen erittäin täpinöissäni ja otettu siitä, että saan tehdä musiikkia Dollyn kanssa. Laulan sarjassa ja saan laulaa yhdessä hänen kanssaan, näyttelijätär iloitsee People-lehdessä.

– Hänen kanssaan työskenteleminen on ollut uskomatonta. Hän on niin viisas ihminen. Hän on ollut tällä alalla ikuisuuden. Pieni rouva, jolla on valtava ääni ja sanoma, jota hän haluaa välittää.

Jolene-jakson ohella sarjassa nähdään hitteihin perustuvat jaksot Two Doors Down, If I Had Wings, J.J. Sneed, These Old Bones, Down From Dover, Sugar Hill ja Cracker Jack.

Dolly Parton vuonna 1984.­

Jaksot ovat tunnin mittaisia, ja 73-vuotias tähti itse alustaa ne.

Dolly Parton kertoo tarinoita musiikillaan ja iloitsee siitä, että Netflix tarttui tällä tavoin hänen tuotantoonsa. Hän oli mukana valitsemassa sarjaan niitä kappaleita, joista saisi parhaan tarinan. Jaksot käsittelevät perhettä, uskoa, rakkautta ja anteeksiantoa.

– Laulut ovat vain musiikiksi tehtyjä tarinoita. Kirjoittamani laulut ovat tarinoita elämästäni: jokaisesta voitosta, jokaisesta taistosta, jokaisesta hymystä, jokaisesta surusta. Ne ovat muistojeni melodia. Ne ovat sieluni ääni, Parton selittää sarjassa.

Laulajatar sanoo haluavansa Heartstrings-sarjallaan tuoda viihdettä ihmisille, jotka ovat väsyneet pelkkiin murheellisiin uutisiin.

73-vuotias Dolly Parton alustaa itse tunnin mittaiset jaksot.­

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Dolly Parton tekee yhteistyötä Netflixin kanssa. Hän kirjoitti kuusi kappaletta Netflix-elokuva Dumplin’in (2018) soundtrackille. Elokuva kertoi Partonia fanittavasta ylipainoisesta Willowdean Dicksonista (Danielle Macdonald), joka havittelee menestystä teinimissikisoissa.

Laulajan uransa ohella Parton on näytellyt useissa elokuvissa. Hänet muistetaan muun muassa Teräskukat-elokuvassa (1989), jossa hän näytteli yhdessä Julia Robertsin, Sally Fieldin, Shirley MacLainen, Daryl Hannahin ja Olympia Dukasisin kanssa.

Dolly Parton’s Heartstrings, pe 22.11. alkaen Netflix

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?