Jättiyllätys: kansanedustaja Jaana Pelkonen palaa televisioon vuosien tauon jälkeen – juontaa uutta jättisatsausta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys: kansanedustaja Jaana Pelkonen palaa televisioon vuosien tauon jälkeen – juontaa uutta jättisatsausta

Jaana Pelkonen nähdään ensi keväänä televisiossa vuosien tauon jälkeen.

Jaana Pelkonen palaa viihdeohjelman juontajaksi vuosien jälkeen.­

20.11.2019 11:00

Nelonen julkisti tulevan kevään ohjelmistonsa keskiviikkoaamuna. Kanavalla tullaan näkemään tuttuja suosikkiohjelmia, mutta myös uutuuksia, joita Suomessa ei ole ennen esitetty.

Yksi uutuuksista on All Together Now Suomi -musiikkiviihdeohjelma, jonka keskiössä nähdään valtava tuomaristo eli ”Satanen”. Nelosen tiedotteen mukaan ohjelman tuomaristossa on 100 jäsentä, jotka päättävät kisaan osallistuvien laulajien kohtalosta. Tähän tuomaristoon kotimaisia musiikkialan ammattilaisia; laulajia, räppäreitä, oopperadiivoja, säveltäjiä, musiikkituottajia ja iskelmätähtiä.

All Together Now Suomi -sarjassa tuomaristoon kuuluu 100 musiikkialan ammattilaista.­

Ohjelmaan osallistuvat kilpailijat astuvat vuorotellen tuomariston eteen laulamaan. Heillä on 90 sekuntia aikaa vakuuttaa kuulijat omalla esityksellään.

Mitä useamman ”Satasen” jäsenen laulaja saa nousemaan ylös, sitä enemmän hän saa pisteitä ja pysyy todennäköisemmin kisassa mukana. Voittajalle on luvassa 20 000 euron rahapalkinto.

Ohjelma perustuu brittiläiseen All Together Now -formaattiin, jota on myyty nopeassa ajassa jo 14 maahan, tehden siitä viime vuoden nopeiten levinneen formaatin. Suomessa viihdeohjelman juontaa kansanedustaja Jaana Pelkonen, joka palaa televisioon vuosien tauon jälkeen.

Nelosen mukaan ohjelmaan mukaan lähteminen eduskuntatyön ohella on Pelkoselle iso päätös. Hän kuitenkin innostui nopeasti ohjelman ideasta ja päätti hypätä takaisin televisioon.

– Yksi tärkeä syy lähteä tähän ohjelmaan on se, että se on koko perheen hyvän mielen ohjelma. Äitinä pidän tärkeänä, että tyttäreni näkee äitinsä eri töiden kautta, että nainen voi ja saa tehdä elämässään erilaisia asioita. Haluan kannustaa häntä omalla esimerkilläni, Pelkonen sanoo Nelosen tiedotteessa.

– Lisäksi musiikki on aina ollut suuri rakkauteni. Jo musiikkiluokalla haaveilin laulajan ammatista, mutta olin niin valtavan ujo, ettei yksin esiintyminen tullut kysymykseenkään. Kuorossa laulaminen kuitenkin auttoi esiintymispelon voittamisessa ja toi itsevarmuutta. Yhteisössä on valtava voima, siksi iloitsenkin juontamismahdollisuudesta juuri tässä ohjelmassa erityisen paljon, hän jatkaa.

Jaana Pelkonen tuli alun perin tunnetuksi Tilt-peliohjelmasta, jota hän juonsi vuosina 1997–2005. Hänet nähtiin myös Jyrki-, Far Out-, Kestääkö Kantti- ja Escort-sarjoissa.

Pelkonen juonsi Suomen euroviisukarsinnat useita kertoja ja toimi Helsingissä vuonna 2007 järjestettyjen euroviisujen juontajana yhdessä Mikko Leppilammen kanssa.

Sittemmin Pelkonen on tunnettu lähinnä kokoomuksen poliitikkona. Hän pääsi Helsingin kaupunginvaltuustoon vuonna 2008. Eduskuntaan hänet valittiin ensi kertaa vuoden 2011 vaaleissa.

All Together Now Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa huhtikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?