Suurin pudottaja -kilpailijat paljastavat tehokkaimmat terveysvinkkinsä – näin sinäkin onnistut elämänmuutoksessa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Suurin pudottaja -kilpailijat paljastavat tehokkaimmat terveysvinkkinsä – näin sinäkin onnistut elämänmuutoksessa

Julkaistu: 20.11. 7:31

Näillä nikseillä sinäkin onnistut.

Suurin pudottaja Suomi -ohjelman kilpailijat ovat opetelleet viime kesästä saakka uutta ja terveellistä elämäntapaa. Heistä jokainen on tehnyt toimivia oivalluksia, joiden avulla he ovat pudottaneet yhteensä kymmeniä kiloja!

Näillä arjen pienillä muutoksilla kisaajat ovat saaneet merkittäviä muutoksia terveyteensä.

– Onnistuin, kun vaihdoin ajattelutapaani, söin säännöllisesti ja liikun enemmän kuin syön eli kulutan enemmän kuin syön, finalisti Nina Mikkonen kertoo.

Toinen finalisti, Akseli Herlevi korostaa ruuan merkitystä.

– Sanoisin, että tässä hommassa on yksi ratkaisu ja se on pitkän aikavälin kalorivajaus. Pitää ymmärtää, kuinka paljon kaloreita mikäkin ruoka sisältää. Treenillä on jonkin verran väliä, mutta ruokailu on kaikista tärkein juttu. Sun on pakko olla kalorivajauksessa jatkuvasti, että paino alkaa putoamaan, Akseli neuvoo.

Pertti ”Nipa” Neumann kannustaa liikkumaan. Niina Kuhta kehottaa samaan pienellä lisävinkillä.

– Olisi hyvä jos saisi jonkun kaverin innostumaan kanssa. Etsi hyvä treenikumppani tueksi ja lähden sen kanssa aina vähän treenailemaan. Se on kaksin mukavampaa, Akselin kanssa ahkerasti leirillä liikkunut Kuhta suosittelee.

Michele Murphy-Kaulasella on puolestaan hyviä uutisia rahkakammoisille.

– Sun ei tarvitse syödä rahkaa, jos et halua. Sä saat proteiinia muustakin. Se ei tarkoita sitä, että pitää dietata rahkalla, raejuustolla ja mehukeitolla.

Riitta Väisänen, joka kertoi ohjelmassa avoimesti terveyshaasteistaan, kannustaa jokaista liikkumaan omien kykyjen ja jaksamisen mukaan.

– Toivottavasti olen nyt vertaistukena. Että tämmöinenkin ihminen, joka on menossa leikkauksiin ja vaihto-operaatioihin, pystyy tekemään kaikenlaista.

Suurin pudottaja Suomi -finaali keskiviikkona Nelosella ja Ruudussa kello 20.