Mikko Kuustonen liikuttui uudessa Luokkajuhlat-ohjelmassa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Yllätys uudessa Luokkajuhlat -ohjelmassa toi kyyneleet Mikko Kuustosen silmiin: ”En tiennyt etukäteen...”

Mikko Kuustonen muistelee kouluaikojaan uudessa tv-ohjelmassa.

Mikko Kuustonen muistelee kouluaikojaan uudessa tv-ohjelmassa.

Julkaistu: 20.11. 8:35

Lauantaina alkavassa Luokkajuhlat-ohjelmassa kaksi julkkista kisaa erilaisten koulutehtävien parissa. Mikko Kuustonen kertoo olleensa aikoinaan vilkas, mutta kiltti oppilas. – Keskittymisessä oli jotain ongelmia.

Juontaja Marja Hintikan vetämässä uudessa Luokkajuhlat-ohjelmassa kaksi julkisuudesta tuttua henkilöä kisaa erilaisten kouluaiheisten tehtävien parissa. Kumpikin saa valita tiimiinsä kolme entistä luokkakaveriaan.

Aloitusjaksossa artisti Mikko Kuustosta odotti kuitenkin studiossa melkoinen yllätys.

– En tiennyt etukäteen, että sinne tulee minun koko entinen kouluni! Olen Leppävirran lukion kummi. Sieltä oli päätetty tulla joukolla studioon. Olin aivan tippa linssissä, Mikko paljastaa.

Ohjelmassa oli mukana myös Mikko Kuustosen ja Jarkko Niemen vanhoja luokkakavereita.

Ohjelmassa oli mukana myös Mikko Kuustosen ja Jarkko Niemen vanhoja luokkakavereita.

Hän kertoo olleensa kouluaikoina vilkas, mutta kiltti oppilas.

– Keskittymisessä oli jotain ongelmia, mutta silloin mielestäni kaikki olivat tosi kilttejä koulussa. Pienellä paikkakunnalla ihmiset kun joutuivat vastuuseen teoistaan, Mikko muistelee.

Koulumenestys oli kelpoa, ja esiintyminen oli jo nuoren Mikon mielestä kivaa.

– Matematiikassa olin tosi huono ja olin saada siitä jo ehdot, mutta onneksi matematiikan opettajana Helsingissä työskennellyt siskoni sai minut lopulta oppimaan.

Kuvituskuva

Mikko ryhtyi muusikoksi pian lukion päätyttyä.

– Äitini kuoli, kun olin 16-vuotias, ja aloin lohduttautua tekemällä biisejä. Hyppäsin suoraan syvään päähän ja lähdin muusikoksi Helsinkiin, Mikko kertoo.

– Isäni oli töissä paikallisella kaivoksella sekatyömiehenä. Hän jäi samaan aikaan eläkkeelle ja lähti mukaani. Muut sisarukseni olivat jo muuttaneet maailmalle.

Mikkokin olisi voinut päätyä kaivokselle töihin, sillä se oli kylän ainoita työllistäjiä.

– Onneksi itselläni oli voimakas palo, että halusin elämässä eteenpäin. Kaivoskylämme oli nimittäin siinä vaiheessa jo hiipuva maailma. Aika pian lähtömme jälkeen koko kaivos suljettiin.

Marja Hintikan vetämän ohjelman ykkösjaksossa kisaavat Mikko Kuustonen ja näyttelijä Jarkko Niemi, joka oli Mikon Minka-tyttären poikaystävä lukiossa.

Marja Hintikan vetämän ohjelman ykkösjaksossa kisaavat Mikko Kuustonen ja näyttelijä Jarkko Niemi, joka oli Mikon Minka-tyttären poikaystävä lukiossa.

Nykyistä koulumaailmaa Mikko on seurannut näyttelijätytärtensä Iinan ja Minkan kautta. Hän on iloinen siitä, miten monipuolista koulutusta omille lapsille oli tarjolla.

– Meidän perheellä on hyvin vahva side Kallion lukioon, sillä lapseni ovat käyneet sen ja myös vaimoni Hannan lapset. Hanna taas on ollut siellä opettajana, Mikko kertoo.

– On hienoa, että tällainen taidelukio on ihan kaikkien ulottuvilla. Se avaa ihan uudenlaisia portteja maailmaan.

Samassa Luokkajuhlat-jaksossa Mikko Kuustosen kanssa vierailee näyttelijä Jarkko Niemi, joka oli Mikon Minka-tyttären poikaystävä lukioiässä.

Luokkajuhlat lauantaisin 23.11. alkaen, MTV3 klo 19.30

Lue koko artikkeli uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 20.–26.11. Yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Kuvituskuva