Syke saa jatkoa! Suosikkisarjan seitsemännelle kaudelle saapuu kaksi uutta hahmoa – Nicke Lignell hyppää pedantin yleiskirurgin rooliin - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Syke saa jatkoa! Suosikkisarjan seitsemännelle kaudelle saapuu kaksi uutta hahmoa – Nicke Lignell hyppää pedantin yleiskirurgin rooliin

Syke-sarjaan saadaan mukaan uusina kasvoina Nicke Lingnell (vas.) ja Iida-Maria Heinonen. Mukana myös aiemmilta kausilta tuttu Sebastian Rejman.

Syke-sarjaan saadaan mukaan uusina kasvoina Nicke Lingnell (vas.) ja Iida-Maria Heinonen. Mukana myös aiemmilta kausilta tuttu Sebastian Rejman.

Julkaistu: 18.11. 13:05

Suosittu sarja palaa ruutuihin 7. tuotantokauden voimin tammikuussa.

Suursuosioon nousseen Syke-sarjan seitsemäs tuotantokausi alkaa Ruudussa 3. tammikuuta. Nelosen mukaan sarja jatkuu 36 jakson voimin ja sitä jatketaan myös 7. kauden jälkeen.

Nelosen tiedotteen mukaan uusi tuotantokausi keskittyy traumapolin työyhteisön tarinoihin, joiden lomassa tasapainotellaan perhe-elämän, rakkauden ja oman jaksamisen kanssa. Kausi ottaa kantaa terveydenhoitoalan tehostamiseen ja näyttää, miten se voi vaikuttaa työntekijöihin.

– Traumapolilla kiristetään nyörejä. Tämä kasvattaa eriarvoisuuden kuilua lääkärien ja hoitajien välillä ja saa hoitajat uhmaamaan johtoporrasta. Ristituleen jäävät työntekijät yrittävät oman jaksamisen kustannuksella pitää rivejä ja palettia kasassa, jotta sairaala pyörisi ja potilaat pelastuisivat. Missä menee oman jaksamisen ja työssä venymisen raja? kuvailee ohjaaja Toni laine uuden tuotantokauden tapahtumia.

Syke saa uudella kaudella myös kaksi uutta hahmoa, kun Nicke Lignell hyppää yleiskirurgi Jari Valkjärven saappaisiin ja Iida-Maria Heinonen näyttelee anestesiahoitaja Sonja Salmea.

Lingnellin näyttelemä Jari on Nelosen mukaan pedantti, tiukka ja täydellisen tarkka työssään, eikä siedä minkäänlaisia häiriötekijöitä tai pokkuroijia työpaikallaan. Jari on uhrannut työlleen henkilökohtaisen elämänsä ja pitää heikkoutensa visusti omana tietonaan.

Anestesiahoitaja Sonja puolestaan on oikeudenmukainen, suorapuheinen ja työssään taitava anestesiahoitaja, joka kyseenalaistaa auktoriteettia. Hän pitää hoitajien puolia kiristyneen työtaistelun tuoksinassa, vaikka henkilökohtainen elämä kroonisesti masentuneen aviomiehen ja kahden päiväkoti-ikäisen lapsen kanssa painavat taustalla.

Kuvituskuva

Uusien tulokkaiden lisäksi sarjassa jatkavat vanhat, tutut hahmot. Lenita (Lena Meriläinen) yrittää pitää työtaistelusta tulehtunutta sairaalan ilmapiiriä ja sen työntekijöitä kasassa. Sairaalan ylilääkäri Marjut (Jaana Pesonen) on johdon ja kapinoivien hoitajien kanssa puun ja kuoren välissä, mutta yrittää myllerryksen lomassa lämmittää välejään lapsenlapseensa.

Ensihoitajaksi haluava Zahra (Senna Vodzogbe) painii uskontonsa ja unelmansa välissä. Kuudennella kaudella vakavasti loukkaantunut Nikke (Janne Saarinen) kuntouttaa halvaantunutta jalkaansa pitkin hampain.

Edellisen kauden lopussa lähentyneet Johanna (Leena Pöysti) ja Max (Antti Luusuaniemi) syventävät suhdettaan 7. kaudella.

Uuden tuotantokauden vierailevissa rooleissa nähdään muun muassa Anu Sinisalo, Anneli Sauli, Jukka Puotila, Helmi-Leena Nummela, Arman Alizad ja Darude.

Sykkeen uusi kausi perjantaina 3. tammikuuta alkaen Ruutu+-palvelussa. Kauden kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella ja Livillä 3.1. klo 20.00.