Omaa ohjelmaa haikaileva tohtori Kiminkinen kertoo perheensä lempisarjan: ”Yllätyin siitä, miten hyvä tämä on” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Omaa ohjelmaa haikaileva tohtori Kiminkinen kertoo perheensä lempisarjan: ”Yllätyin siitä, miten hyvä tämä on”

Lääkäri ja tietokirjailija Tapani Kiminkinen valitsi viikon kiinnostavimmat katsottavat.

Lääkäri ja tietokirjailija Tapani Kiminkinen valitsi viikon kiinnostavimmat katsottavat.

Julkaistu: 16.11. 7:32

Hyvät katsojat -ohjelmassa vieraileva Tohtori Kiminkinen paljastaa suosikkiohjelmansa.

Kaipaatko koskaan takaisin televisioon, tohtori Kiminkinen?

–Kyllähän omaa ohjelmaa oli hirveän mukavaa tehdä, ja tekisin sitä heti uudelleen, jos pyydettäisiin. Ohjelmassa parasta oli se, että minä en ollut tärkeä, vaan aihe oli tärkeä. Sitä katsoivat aivan tavalliset suomalaiset, ja jaoin ohjelmassa pelkästään tutkittua tietoa. Julkisuus oli avuksi tärkeän tiedon levittämisessä.

Millaiset terveysasiat ovat pinnalla?

–Käyn puhumassa paljon eri tapahtumissa, ja kirjoitan kirjoja ja kolumneja. Saan palautetta soten hankalasta tilanteesta, palveluiden tarjoajista ja vanhustenhoidosta. Itse yritän pitää esillä verenpaineasiaa, sillä korkea verenpaine ei näy ihmisistä päällepäin, mutta se saattaa aiheuttaa muistisairauksia. Se on se pirullisin tauti, joka Kekkosellakin oli: etenevä verisuoniperäinen muistisairaus.

Mitä muuta elämään kuuluu?

–Olisin päässyt eläkkeelle jo vuosi sitten, mutta työnteko on niin mukavaa, että työskentelen edelleen Saarijärven terveyskeskuksessa lääkärinä. Vaimoni Ulla, johon tutustuin jo lukioaikoina, oli niin ikään töissä yli eläkeiän, mutta on nyt eläkkeellä. On kiva tulla kotiin, kun vaimo on laittanut ruoat valmiiksi. Käymme paljon yhdessä laivareissuilla, joissa olen puhumassa. Ne ovat todella mukavia reissuja.

Tohtori Kiminkisen vinkit

Pientä laittoa,

su TV1 klo 21.05

– Tätä sarjaa me katsomme vaimon kanssa tiiviisti viikoittain. Tämä on hyvin tehty, ja tilanteet ovat todella hauskoja. Yllätyin siitä, miten hyvä sarja tämä on, sillä ennakko-odotukset eivät olleet kummoiset. Mitä tulee päähenkilön nikkarointitaitoihin, niin itsehän olen käsistäni aivan surkea. Tein kouluaikoina puunkantotelineen, jolla ei olisi kyllä yhtäkään puuta kantanut. Keskityn niihin asioihin, mitä osaan parhaiten: lääkärintyöhön ja kirjojen kirjoittamiseen.

Ennen kuolemaa,

su TV1 klo 21.45

– Ruotsalaiset ja englantilaiset, nykyään myös suomalaiset rikossarjat ovat niin paljon parempia kuin amerikkalaiset. Etenkin tämän sarjan ykköskausi oli aivan loistava, ja nyt seuraan mielenkiinnolla Antti Reinin suorituksia sarjassa. Katsotaan, kuinka hyvä toisesta kaudesta kehittyy.

Arto Nyberg,

su TV1 klo 18.45

– Tämän ohjelman katson aina, sillä tämä on yksinkertaisuudessaan fantastinen keskusteluohjelma, joka tuo ihmisistä aina uutta esiin.

Vain elämää,

pe Nelonen klo 21.00

– Tunnen monet ohjelman laulajat hyvin ja samaistun heihin ohjelmaa katsoessa. He puhuvat hyvin rehellisesti tunteistaan ja elämästään ja avautuvat hienosti. Se on hyvä asia.