Leo-Pekka Tähti avautuu Maria Veitolalle elämänsä varjopuolista – naiset ovat torjuneet pyörätuolin takia: ”Se satuttaa tosi paljon” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Leo-Pekka Tähti avautuu Maria Veitolalle elämänsä varjopuolista – naiset ovat torjuneet pyörätuolin takia: ”Se satuttaa tosi paljon”

Moninkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, kuinka naiset ovat torjuneet hänet hänen vammansa vuoksi.

Leo-Pekka Tähti kertoo tv:ssä, että hän on tullut naisten torjumaksi pyörätuolinsa vuoksi.­

14.11.2019 18:35

Yökylässä Maria Veitola -sarjassa vieraillaan ensi viikolla moninkertaisen paralympia- ja arvokisavoittaja Leo-Pekka Tähden, 36, luona.

Mies asuu talvet Espanjassa, mutta kesät Porissa, jossa Maria Veitolakin ratakelaajan luona kyläilee.

Leo-Pekka Tähdellä on synnynnäinen paraplegia, eli selkäydinvamma, ja hän on istunut sen vuoksi pyörätuolissa koko ikänsä.

Mies kertoo ohjelmassa Veitolalle, että hän alkoi miettiä omaa vammaisuuttaan ja pyörätuoliaan yläasteaikoina, jolloin se alkoi myös turhauttaa häntä.

– Tytöt alkoi kiinnostaa, kun siihen asti oli kiinnostanut kaikki muu, Tähti kertoo ohjelmassa.

– Ihmissuhderintamalla oli hiljaista ehkä parikymppiseksi asti.

Ensi viikolla nähtävässä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa ratakelaaja Leo-Pekka Tähti ja Maria Veitola puhuvat syvällisiä muun muassa parisuhteista.­

Tähti oli naimisissa Sandra-vaimonsa kanssa vuosina 2015–2018, mutta liitto päättyi eroon. Alkuvuodesta 2019 Tähti esitteli julkisuudessa silloisen rakkaansa Katja Reelon, mutta hänestä ei puhuttu ohjelmassa sanaakaan. Sen sijaan Tähti kertoo Veitolalle, että ohjelman kuvaushetkellä hänellä oli joku ”erityinen kaveri”, jonka kanssa hänellä oli ”jotain pientä”.

– Jengi ottaa yhteyttä. Tulee treffiehdotuksiakin, mutta en mä mikään gigolo oo, hän kertoo ohjelmassa, ja lisää, ettei pidä itseään mitenkään erityisen kiinnostavana persoonana.

Sandra ja Leo-Pekka Tähti olivat yhdessä useiden vuoden ajan ennen heidän avioeroaan. Kuva vuoden 2017 Linnan juhlista.­

Aina treffailu ei ole kuitenkaan ollut miehelle helppoa. Tähti kertoo, että jotkut alkavat seurustelusuhteet ovat kaatuneet siihen, että hän on pyörätuolissa.

– Kyllä sellaisiakin tilanteita on tullut. Se on tosi karua. Se satuttaa tosi paljon, Tähti toteaa.

– Jos sä alat seurustella jonkun kanssa ja se kaatuu siihen, että sä istut pyörätuolissa...

Tähti kertoo, että hän on kysynyt kaikilta seurustelukumppaneiltaan, että haittaako heitä se, että hän on pyörätuolissa. Suurimmalle osalle se ei ole ollut este, mutta joillekin kyllä.

– On se karua. Mutta sit sen on tarkoitus mennä niin, turha sitä on jäädä pidemmäksi aikaa märehtimään, hän huomauttaa.

36-vuotias Leo-Pekka Tähti on Suomen tunnetuin paraurheilija ja hän on voittanut pyörätuolikelauksessa peräti viisi paralympiakultaa ja lukuisan määrän muita arvokisamitaleja. Ensimmäiset paralympiakullat tulivat Ateenan kisoista vuonna 2004, kun hän voitti sekä 100 metrin että 200 metrin kisan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?