Riki Sorsa antoi koskettavan tv-haastattelun kaksi kuukautta ennen kuolemaansa: Laulaja kehui saamaansa hyvää hoitoa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Riki Sorsa antoi koskettavan tv-haastattelun kaksi kuukautta ennen kuolemaansa: Laulaja kehui saamaansa hyvää hoitoa

Ohjelma näyttää Riki Sorsan sellaisena kuin me hänet muistamme: sympaattisena ja kohteliaana.

Ohjelma näyttää Riki Sorsan sellaisena kuin me hänet muistamme: sympaattisena ja kohteliaana.

Julkaistu: 15.11. 7:32

Riki Sorsan haastattelua Efter Nio 2016 -tv-ohjelmassa on vaikea katsoa ajattelematta laulajan surullista kohtaloa.

Rakastettu laulaja Riki Sorsa, 63, antoi toiveikkaan haastattelun Efter Nio 2016 -ohjelmalle maaliskuun 15. päivä 2016. Hän kertoi voivansa hyvin ja saaneensa juuri kutsun leikkaukseen, jossa leikataan loputkin hänen keuhkosyövästään pois. Ennuste selviäisi leikkauksessa.

Vajaan kahden kuukauden päästä, toukokuun 10. päivä 2016 Sorsa menehtyi kotonaan.

Efter Nion haastattelua on vaikea katsoa ajattelematta Sorsan surullista kohtaloa. Toisaalta ohjelma näyttää Sorsan sellaisena kuin hänet muistamme: sympaattisena ja iloisena ihmisenä, joka jaksoi kiittää ja tsempata muita.

Hoitoa ja hoivaa käsittelevässä jaksossa Sorsa kiitti HYKSin henkilökuntaa hyvästä hoidostaan. Hän kehui Syöpäkeskuksen olevan täynnä empaattisia ihmisiä.

Ohjelmassa käsitellään kampanjavideota, jonka Sorsa teki Syöpäjärjestöjen kanssa helmikuussa 2016. Kolmekymmentä vuotta tupakoinut Sorsa sairastui kurkkusyöpään 10 vuotta ennen kuolemaansa. Hän selvisi siitä ja lopetti tupakoinnin, mutta sairastui keuhkosyöpään 2015.

Sorsa toivoi, että jos yksikin ihminen lopettaa tupakoinnin hänen videonsa takia, se on tehnyt tehtävänsä.

Sonja Kailassaaren ja Mårten Svartströmin muina vieraina ohjelmassa ovat Sandhja, Åke Hydén, Sofia Lindgård, Riko Eklundh ja Philip Teir.

Efter Nio 2016

Teema & Fem klo 11.00