Ensitreffit alttarilla -Oskari kertoo nyt, mitä ohjelman kulisseissa tapahtui – ei olisi koskaan osannut arvata, mihin liitto Heidin kanssa lopulta kariutuu - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ensitreffit alttarilla -Oskari kertoo nyt, mitä ohjelman kulisseissa tapahtui – ei olisi koskaan osannut arvata, mihin liitto Heidin kanssa lopulta kariutuu

Oskarille Ensitreffit alttarilla oli hieno ja ainutlaatuinen kokemus, vaikka hän päätyikin eroamaan Heidin kanssa. –Uuteen ihmiseen tutustuminen on ehkä nyt helpompaa, koska ihmiset tietävät tasan tarkkaan mitä ajattelen ja mitä haluan.

Oskarille Ensitreffit alttarilla oli hieno ja ainutlaatuinen kokemus, vaikka hän päätyikin eroamaan Heidin kanssa. –Uuteen ihmiseen tutustuminen on ehkä nyt helpompaa, koska ihmiset tietävät tasan tarkkaan mitä ajattelen ja mitä haluan.

Julkaistu: 14.11. 16:30

Oskari meni naimisiin Ensitreffit alttarilla -suosikkisarjassa, mutta avioliitto kariutui heti alkuunsa. Nyt hän kertoo millainen kokemus ohjelma oli.

Tänä syksynä suomalaiset saivat jännittää kotisohvillaan, kuinka Villelle ja Anniinalle, Oskarille ja Heidille sekä Katjalle ja Ollille käy Ensitreffit alttarilla -suosikkisarjassa.

Ville ja Anniina päättivät jatkaa avioliittoaan, Oskari ja Heidi, sekä Katja ja Olli päätyivät eroon.

Viime viikolla yksi luku sulkeutui espoolaisen myyntijohtajan Oskarin, 39, elämässä, kun sarjan päätösjakso esitettiin MTV3-kanavalla.

Oskari kertoo Ilta-Sanomille olevansa nyt erikoisessa elämäntilanteessa, sillä paperilla hän on vielä naimisissa, vaikka suhde Heidin kanssa päättyi jo kesällä.

– Ei siinä auta jäädä voivottelemaan tai surkuttelemaan. Onhan se hassua, että jos on pitänyt täyttää virallisia papereita, niin en ole muistanut merkitä olevani naimisissa. Kyllä sieltä on sitten tullut palautetta, että väestörekisterikeskuksen mukaan olet naimisissa, hän nauraa.

Espoolaiset Heidi ja Oskari vihittiin huippusuositussa Ensitreffit alttarilla -sarjassa, mutta liitto ei kestänyt.

Espoolaiset Heidi ja Oskari vihittiin huippusuositussa Ensitreffit alttarilla -sarjassa, mutta liitto ei kestänyt.

Tv-katsojilta Oskari on saanut roimasti palautetta sarjaan osallistumisesta. Viestit ovat lämmittäneet sydäntä ja osoittaneet, kuinka voimakkaasti ihmiset ovat eläneet mukana hänen matkassaan.

– Viestejä on tullut paljon, eikä yhtään sellaisia törkyviestejä. S-Marketin kassalla saatetaan kuiskata varovasti, että ”tsemppiä!”. Vanhemmat pariskunnat ovat tulleet kertomaan, kuinka heidän liitossaan on ollut ylä- ja alamäkiä, Oskari hymyilee.

Monet naiset ovat lähestyneet häntä myös treffikutsuilla.

– On tullut hyvinkin suorasukaisia viestejä ja ehdotuksia, hän luonnehtii.

– En ole kaikkia viestejä vielä ehtinyt edes lukemaan. Olen tuntenut siitä vähän huonoa omatuntoa, etten ole ehtinyt vastaamaan kaikille.

Hän kertoo olevansa huono deittailemaan, mutta nyt jos koskaan on aika ryhdistäytyä.

– Viestien perusteella Suomessa on paljon upeita ja fiksuja naisia. Olen asennoitunut deittailemaan. Jos hölmöilen tämän mahdollisuuden epäröinnillä, niin sitten saa mennä kyllä peilin eteen, hän virnistää.

Napakympistä muodostui kiistakapula

Oskari kuvailee kuluneen vuoden tuntuneen paikoin kuin olisi ollut vuoristoradassa. Vaati rohkeutta uskaltaa ojentaa ohjakset ohjelman asiantuntijoiden Kari Kanalan, Marianne Stolbow’n ja Elina Tanskasen käsiin, jotka etsivät Oskarille ohjelmaan hakijoiden joukosta puolison.

– Olen vähän sinisilmäinen, enkä osannut jännittää sitä. Olin sen verran realistinen, että tiesin pahimman vahingon olevan korkeintaan se, ettei hommasta tule mitään, hän sanoo.

– Kyllä sitä mietti aika paljonkin, että entä jos sieltä löytyy elämänkumppani. Parisuhde on niin iso osa elämää, että olin hyvin tosissani mukana ja valmis satsaamaan avioliittoon.

Kun Esitreffit alttarilla -sarjan tuotannosta ilmoitettiin Oskarille hänen olevan mukana ohjelmassa, hän ei ollut uskoa korviaan.–Luulin, että kyseessä on joku kavereiden mukamas hauska läppä. Ei se ollut, Oskari sanoo.

Kun Esitreffit alttarilla -sarjan tuotannosta ilmoitettiin Oskarille hänen olevan mukana ohjelmassa, hän ei ollut uskoa korviaan.–Luulin, että kyseessä on joku kavereiden mukamas hauska läppä. Ei se ollut, Oskari sanoo.

Mikä sitten sai hänet hakemaan mukaan ohjelmaan? Unelma omasta perheestä ja elämänkumppanista, Oskari kiteyttää.

– Rupesin pohtimaan ohjelmaan hakemista jo varmaan yli neljä vuotta sitten. Viime syksynä päätin, että hitto kokeillaan. Jotain tässä pitää ruveta tekemään.

Hän sanoo todenneensa, että meni syteen tai saveen, on hän ainakin yrittänyt. Eihän sitä koskaan tiedä, jos ohjelmasta löytyisikin elämänkumppani.

– Myin sen ajatuksen ohjelmaan osallistumisesta itselleni niin, että jos siitä ei tulekaan mitään, niin on siinä se hyvä puoli, että ihmiset ainakin nyt näkevät mitä haluan. Ei tarvitse selittää kymmeniä kertoja uusille ihmisille mitä piirteitä arvostaa parisuhteessa, hän summaa.

Häiden jälkeen ohjelmassa koetaan varsinainen tulikoe, kun parit ryhtyvät rakentamaan yhteistä arkea itselleen entuudestaan tuntemattoman ihmisen kanssa. Yhteentörmäyksiltä harvoin vältytään ja sen saivat huomata myös Oskari ja Heidi.

Oskarin ja Heidin lupaavasti alkaneen suhteen ongelmaksi muodostuivat kommunikaatio-ongelmat.

Oskarin ja Heidin lupaavasti alkaneen suhteen ongelmaksi muodostuivat kommunikaatio-ongelmat.

Tv-ohjelmassa nähtiin, kuinka pariskunnan sukset menivät ristiin yhdessä vietetyn juhannuksen jälkeen, kun Heidi sai kuulla Oskarin osallistuneen muutama vuosi sitten Napakymppiin. Pari ajautui pattitilanteeseen ja asiasta keskustelu ei edennyt minnekään.

– Jokainen voi varmasti omalle kohdalleen ajatella, kuinka henkisesti raskasta ja kuluttavaa vastaava tilanne on, hän sanoo.

– En kyllä odottanutkaan, että kaikki menisi automaattisesti tuosta vaan kuin saduissa. Se kuitenkin oli yllätys, mistä asiasta tuli meille kompastuskivi. En olisi voinut kuvitellakaan, että Napakymppi saisi aikaan sellaisen reaktion.

Ohjelman asiantuntijoiden tuki oli korvaamatonta, kun Oskari pohti suhteen jatkoa ja sitä, olisiko liitto vielä pelastettavissa. Mielessä myllersi epäilys siitä, että toinen oli tehnyt ratkaisunsa jo kauan aikaa sitten.

– Tukholman-reissulla minulle tuli ensimmäistä kertaa sellainen olo, että entä jos hän tiedostamatta ajaa minut pois. Totuutta en tiedä, multa tältä minusta tuntui, Oskari pohtii.

”En toimisi yhtään eri tavalla”

Vaikka Ensitreffit alttarilla -ohjelman lopputulos ei ollut sitä, mitä Oskari toivoi, ei hän kadu mitään.

– Matkalle on mahtunut paljon mukavia juttuja. Luulen, että odotus ja lupaus paremmasta oli tässä kokemuksessa parasta. En edes muista mitä muuta keväällä olisi tapahtunut, kun odottelin vain Ensitreffejä, hän hymyilee.

Toivoa on Ensitreffit alttarilla on Oskarille nyt taakse jäänyttä elämää. Hän uskoo, että ohjelman myötä tulleiden treffikutsujen joukosta voi löytyä mahdollinen seurustelukumppani.

Toivoa on Ensitreffit alttarilla on Oskarille nyt taakse jäänyttä elämää. Hän uskoo, että ohjelman myötä tulleiden treffikutsujen joukosta voi löytyä mahdollinen seurustelukumppani.

Hän ei ole jäänyt jossittelemaan tai murehtimaan sitä, olisiko suhde mahdollisesti jatkunut, jos hän olisi tehnyt jotakin toisin.

– Jälkiviisaana voi tietysti tällaista miettiä, mutta olisiko sillä oikeasti vaikutusta lopputulokseen? Tuskin. Jos mentäisi ajassa taaksepäin, niin en usko, että toimisin yhtään eri tavalla.

Ensitreffit alttarilla on nyt taakse jäänyttä elämää, mutta toive parisuhteesta ja perheestä ei ole hälvennyt.

– Olen käsitellyt koko prosessin. Se sivu on nyt käännetty lopullisesti ja olen valmis parisuhteeseen. Minulla on elämässä kaikki varsin mukavasti. Jos rinnalle löytyy joku, jonka kanssa jakaa arjen ilot ja surut, niin sehän on vain mieletön lisä.

Lopullinen päätös tehtiin viime metreillä

Oskarin ja Heidin kohdalla päätös avioliiton jatkosta venyi aivan viime metreille. He olivat edellisenä päivänä keskustelleet tilanteestaan, mutta kumpikaan ei tiennyt toistensa päätöstä.

Kun asiantuntijat pyysivät paria kertomaan päätöksensä, Oskari antoi vuoron ensin Heidille, joka palautti kuitenkin pallon takaisin Oskarille.

Oskari totesi, ettei näe heidän suhteellaan tulevaisuutta. Samaa mieltä oli myös Heidi.

Heti viimeisen Ensitreffit alttarilla -jakson jälkeen sosiaalisessa mediassa alettiin arvuutella, olisiko Oskari ollut valmis yrittämään, jos Heidi olisikin sanonut haluavansa jatkaa tutustumista.

Oskari toteaa olleensa kuitenkin päätöksestään niin varma, että olisi tarvittu pienimuotoinen ihme, jotta hän kääntäisi päänsä.

– Lopputulos olisi ollut sama. On tosi vaikea ajatella, että tällaista tilannetta olisi tullut, että toinen olisikin sanonut haluavansa jatkaa.