The Crown -sarjan tähti Olivia Colman haluaisi kysyä kuningatar Elisabetilta kahta asiaa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

The Crown -sarjan tähti Olivia Colman haluaisi kysyä kuningatar Elisabetilta kahta asiaa: ”Leikittelen ajatuksella, että...”

The Crown alkaa sunnuntaina 17.11. Netflix-palvelussa.

The Crown alkaa sunnuntaina 17.11. Netflix-palvelussa.

Julkaistu: 13.11. 7:55

The Crown -sarjassa vallassa on yhä kuningatar Elisabet II, mutta pääosassa on nyt Oscar-palkittu Olivia Colman. Hän kertoi Ilta-Sanomille, että vaikeinta roolissa oli oppia kävelemään arvokkaasti korkokengillä.

Vaatimattomuus kaunistaa. Menestyneellä brittinäyttelijällä Olivia Colmanilla, 45, on suomalaisille tuttu asenne. Hän vähättelee taitojaan aina, kun on mahdollisuus.

Televisiosarjoista Broadchurch, Yövahti ja Fleabag tuttu nainen nähdään kuningatar Elisabet II:n roolissa Netflixin The Crown -menestyssarjan kolmannella kaudella.

Sarjassa käydään nyt läpi tapahtumia vuodesta 1964 vuoteen 1977. Kuningattaren eleet ja maneerit ovat tulleet tutuksi Colmanille.

– En ole harjoitellut mitään muuta roolia varten näin paljoa. On haastavaa näytellä hahmoa, jonka kaikki tunnistavat. Treenasin puhetta, äänenpainoja ja etikettejä, mutta vaikeinta minulle oli oppia kävelemään arvokkaan näköisesti korkokengillä.

– Yksi ohjaaja kehotti minua kävelemään enemmän kuin kuningatar ja vähemmän kuin maanviljelijä. Siitä oli itse asiassa apua, Colman kertoo ja naurahtaa.

–On haastavaa näytellä hahmoa, jonka kaikki tunnistavat, Olivia Colman sanoo.

–On haastavaa näytellä hahmoa, jonka kaikki tunnistavat, Olivia Colman sanoo.

Jos hänellä olisi mahdollisuus, hän kysyisi kuningatar Elisabet II:lta kahta asiaa.

– Haluaisin tietää, mitä hänen käsilaukussaan on ja miten hän pystyy käyttämään korkokenkiä koko päivän. Leikittelen ajatuksella, että kun hän on yksin, hän istuu sohvalla ja pistää jalat ylös.

Colman sovitti kuninkaalliset korkokengät jalkaansa Claire Foyn jälkeen. Foy eläytyi nuoreksi kuningattareksi kahdella ensimmäisellä kaudella.

Colman hämmästyi, kun keski-ikäisen kuningattaren roolia tarjottiin hänelle.

– En tiennyt, että sarjaan palkattiin uusi näyttelijäkaarti. Claire toivotti minulle onnea ja sanoi, että tulen rakastamaan roolia. Emme puhuneet asiasta sen enempää.

He eivät keskustelleet palkkaskandaalistakaan. Viime vuonna selvisi, että sarjan silloiselle päätähdelle maksettiin 10 000 puntaa vähemmän per jakso kuin hänen aviomiestään esittäneelle Matt Smithille. Nyt prinssi Philipinä nähdään Outlander-sarjasta tuttu Tobias Menzies.

– Toivon todella, että minulle maksetaan yhtä paljon kuin Tobiakselle. Sarjan nimi on The Crown eikä Edinburghin herttua.

Tobias Menzies näyttelee prinssi Philipiä kolmannella kaudella.

Tobias Menzies näyttelee prinssi Philipiä kolmannella kaudella.

Tämän vuoden alussa Olivia Colman yllätti monet, kun hän voitti Oscar-palkinnon elokuvasta The Favourite, vaikka veteraaninäyttelijä Glenn Closen veikattiin vievän kotiin parhaan naispääosan palkinnon elokuvasta The Wife.

Colman on kuitenkin tehnyt tasaisen tasokasta työtä reilut viisitoista vuotta. Hänen läpimurtoroolinsa oli komediasarjassa Peep Show vuonna 2003. Elokuva Tyrannosaur todisti vuonna 2011, että hän on myös lahjakas draamanäyttelijä.

Sen jälkeen tähden aikataulu on ollut täysi.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Ed Sinclair ja Olivia Colman kuvattiin tämän vuoden Oscar-gaalassa.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Ed Sinclair ja Olivia Colman kuvattiin tämän vuoden Oscar-gaalassa.

– Työni kautta saan tehdä niin paljon mielenkiintoisia asioita, että vapaalla en kaipaa mitään ylimääräistä. Silloin nautin ajasta kotona mieheni Ed Sinclairin ja meidän kolmen lapsemme kanssa, Colman kertoo.

– On luksusta, kun Ed kokkaa, sillä minulla on keittiössä peukalo keskellä kämmentä.

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä. Lehti on myynnissä 13.–19.11. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Kuvituskuva