Tommi Korpela ja Kari Hietalahti rakennuttivat kalastus­majan jylhään meri­maisemaan – tältä näyttää Lauri Ylösen suunnittelema ainut­laatuinen kontti­talo - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tommi Korpela ja Kari Hietalahti rakennuttivat kalastus­majan jylhään meri­maisemaan – tältä näyttää Lauri Ylösen suunnittelema ainut­laatuinen kontti­talo

Julkaistu: 12.11. 7:20

Näyttelijäystävysten konttielementeistä rakennetusta kalamajasta aukeavat hulppeat merimaisemat Kotkan saaristoon.

Kun näyttelijät ja pitkäaikaiset ystävykset Kari Hietalahti ja Tommi Korpela päättivät rakennuttaa yhteisen vapaa-ajan talon, ei kummallekaan olisi tullut mieleenkään, että lopputulos kasattaisiin konttielementeistä.

TV5:n Design by Lauri -ohjelman illan jaksossa nähdään, miltä Lauri Ylösen kaksikolle suunnittelema, Kotkan saariston Rankin saarelle nouseva kalastusmaja näyttää.

  • Katso yllä olevalta videolta, miltä Hietalahden ja Korpelan konttitalo näyttää!

Ylönen paljastaa, että kohde on juuri konttielementtien vuoksi erilainen ohjelman muihin kohteisiin verrattuna: mökki valmistettiin moduuleista tehtaalla ja tuotiin valmiina paikalleen saaren jylhiin merimaisemiin.

Sisältä konttitalo on hyvin moderni ja skandinaavisen pelkistetysti sisustettu. Myös saaristoluonto kallioineen on läsnä, sillä ikkunat ovat suuria ja kiven vuosirenkaat toistuvat esimerkiksi wc:n laatoissa.

Lauri Ylönen suunnitteli Tommi Korpelalle ja Kari Hietalahdelle yhteisen kalastusmajan Kotkan saaristoon. Mökki rakennettiin konttielementeistä.

Lauri Ylönen suunnitteli Tommi Korpelalle ja Kari Hietalahdelle yhteisen kalastusmajan Kotkan saaristoon. Mökki rakennettiin konttielementeistä.

Oleskelutilassa katseen vangitsee heti koko seinän kokoinen vuolukivitakka, jossa on myös leivinuuni

– Sinne saa yöksi puurot tai padat muhimaan seuraavaksi päiväksi, kovaksi kokkaajaksi tunnustautuva Korpela pohtii.

– Siksi mä sitä himoitsinkin.

Makuuhuoneet ovat kompakteja, mutta ainakin yhdestä niistä avautuu sitäkin komeampana merimaisema, sillä huoneen ikkuna on koko seinän kokoinen.

– Makuuhuoneisiin ei turhia neliöitä hukattu, vaan ne pidettiin pieninä ja kompakteina, koska tässä kohteessa on tarkoitus viettää enemmän aikaa ulkona kuin sängyssä, Ylönen perustelee.

Useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa näytelleet Hietalahti ja Korpela ovat aiemmin olleet kalastusharrastuksensa tiimoilta televisiossa kaksikon yhteisessä JIM-kanavalla esitettyssä kalastusohjelmassa Kenraali Pancho & pojat Pohjoiskalotilla.

Vuosina 2010–2011 televisiossa esitetystä sarjasta tehtiin kolme tuotantokautta, ja näyttelijöiden matkassa kalareissuilla oli Hietalahden chihuahua-koira Pancho.

Design by Lauri tänään tiistaina TV5:llä klo 21 ja DPlay-palvelussa jo nyt.