”Järkytyin äidin kuolemasta niin paljon, että sain sydärin” – Sikke Sumari kertoo tv:ssä pelottavasta tilanteesta äitinsä hautajaisissa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

”Järkytyin äidin kuolemasta niin paljon, että sain sydärin” – Sikke Sumari kertoo tv:ssä pelottavasta tilanteesta äitinsä hautajaisissa

Maria Veitola kyläilee Sikke Sumarin luona Muhun saarella.

Maria Veitola kyläilee Sikke Sumarin luona Muhun saarella.

Julkaistu: 11.11. 20:43

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa yökyläillään Sikke Sumarin luona Muhun saarella Virossa.

Torstaina esitettävässä Yökylässä Maria Veitola -sarjassa tutustutaan Sikke Sumarin kotiin Virossa. Maria Veitola pääsee kurkistamaan ruokakirjailija, ravintoloitsijana ja kokkina tunnetun Sumarin keittiöön ja sielunelämään.

Sumari kertoo ohjelmassa hänellä olevan Muhun saarella sijaitsevassa talossa huone äidilleen. Äiti ei kuitenkaan ehtinyt yöpyä siellä kuin kerran.

Sumari kertoi viime syksynä ET-lehdelle saaneensa äitinsä hautajaisissa sydäninfarktin. Aihe nousee esille myös Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

– Se on kova juttu, kun vanhempi kuolee. Se riippuu tietysti siitä, millainen suhde vanhempiin on. Äiti oli mulle äiti, ei mikään paras kaveri, vaikka kaiken pystyikin hänelle kertomaan, Sikke Sumari sanoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

– Kun mun äiti kuoli, niin järkytyin siitä niin paljon, että sain sydärin saamari! hän naurahtaa.

–Meillä oli hirveen hyvä suhde äidin kanssa. Me ollaan hirveen samanlaisia, Sumari sanoo ohjelmassa.

–Meillä oli hirveen hyvä suhde äidin kanssa. Me ollaan hirveen samanlaisia, Sumari sanoo ohjelmassa.

Ohjelmassa Veitola tiedustelee Sumarin puolisolta Tonylta, pelkäsikö hän tuolloin menettävän rakkaansa.

– Se oli huolestuttavaa ja siinä tulee se, että hetkinen, mitenköhän tässä käy, Tony sanoo ohjelmassa.

Sumari nauraa, että hänen puolisonsa on luonteeltaan sellainen, ettei hän kovin vähästä hätkähdä. Tony kertoo Veitolalle käyneensä Sumarin kanssa keskustelun siitä mitä tapahtuisi, jos vaimo olisi kuolemansairas ja hänen pitäisi tehdä sairaalassa vaikeita päätöksiä.

– Sikke on joskus sanonut, että jos hän olisi kuolemansairas, niin hän ei haluaisi että minä olisin päättämässä milloin vedetään töpseli, Tony kertoo Veitolalle.

– Hänellä tämmöiset asiat ei ole vaikeita päättää, Sumari vastaa ja kuvailee nauraen, että Tony saattaisi tehdä päätöksen aivan liian aikaisin.

Maria Veitola pääsee tutustumaan Sikke Sumarin kotiin ja Muhun saareen Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Maria Veitola pääsee tutustumaan Sikke Sumarin kotiin ja Muhun saareen Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Sumari kuvaili ET-lehden haastattelussa elokuussa 2018 saaneensa sydäninfarktin kesken äitinsä hautajaisten. Hänen oli tarkoitus pitää hautajaisissa puhe, mutta kun puheen aika tuli, alkoi Sumarin rintaa puristaa, eikä se hellittänyt. Puoliso soitti tutulle lääkärille, joka käski Sumarin lähteä heti päivystykseen.

– Sain samantien lätkät, letkut ja morfiinit, ja aika nopeasti pääsin toimenpiteeseen. Tunnekuohu varmasti laukaisi kohtauksen, mutta sydämestä kyllä löytyi pieni tukos ihan pienessä verisuonessa. Olin osastolla viisi päivää, Sumari kertoi lehden haastattelussa.

Yökylässä Maria Veitola torstaina MTV3-kanavalla klo 21.00.