The Crownille kylmäävää kritiikkiä: kuningatar Elisabetin entinen tiedottaja tyrmistyi sarjan juonenkäänteistä – ”Törkeää ja täysin perätöntä” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

The Crownille kylmäävää kritiikkiä: kuningatar Elisabetin entinen tiedottaja tyrmistyi sarjan juonenkäänteistä – ”Törkeää ja täysin perätöntä”

Olivia Colman näyttelee kuningatar Elisabetia The Crown -sarjassa.

Olivia Colman näyttelee kuningatar Elisabetia The Crown -sarjassa.

Julkaistu: 11.11.2019 12:00

The Crown sarjassa vihjataan, että kuningatar Elisabetilla olisi ollut romanttinen suhde hänen pitkäaikaiseen ystäväänsä ja työntekijäänsä. Kuningattaren entisen tiedottajan mukaan väite on täyttä potaskaa.

Netflixin suursuosioon nousseen The Crown -sarjan kolmas tuotantokausi alkaa pian ja keskustelu tulevien jaksojen sisällöstä käy kuumana. Kolmatta kautta tähdittävät uudet näyttelijät ja se pureutuu kuningatar Elisabetin valtakauteen tämän lasten kasvaessa aikuisiksi.

Vuodesta 1963 käynnistyvä kausi käsittelee muun muassa siirtomaaherruuden murtumista ja Apollo 11 kuulentoa. Elisabetia näyttelee Olivia Colman ja mukana on tuttuun tapaan draamaa niin kuninkaallisen perheen sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Aiemmin on kerrottu muun muassa, että lordi Mountbatten ja kuningataräiti juonivat erottaakseen nuoret rakastavaiset prinssi Charlesin ja Camillan.

Kansainvälisten medioiden mukaan sarjassa nähdään myös vihjailuja siitä, että kuningatar Elisabet olisi pitkän avioliitonsa aikana vilkuillut toista miestä. The Sunday Timesin mukaan ensi viikolla alkavalla kaudella nähdään vihjailuja siitä, että kuningattarella olisi ollut romanttinen suhde hänen hevosurheilupäällikön, lordi Porchesterin ”Porchien” kanssa.

The Crownin neljännen tuotantokauden kuvaukset ovat jo käynnissä. Kuvassa Olivia Colman kuningatar Elisabetina.

The Crownin neljännen tuotantokauden kuvaukset ovat jo käynnissä. Kuvassa Olivia Colman kuningatar Elisabetina.

Kuningattaren entinen tiedottaja Dickie Arbiter on suivaantunut sarjan väitteistä ja laukonut Sunday Timesille suorat sanat sen tulevasta tuotantokaudesta. Arbiterin mukaan väite kuningattaren suhteesta on äärimmäisen absurdi ja sopimaton ja hän kokee, että sarja luo väkisin skandaaleja.

– Tämä on erittäin törkeää ja täysin perätöntä, Arbeiter sanoo Sunday Timesille.

– Kuningatar on viimeinen ihminen maailmassa, joka ikinä harkitsisi toisen miehen vilkuilua.

Sunday Timesin mukaan The Crownissa nähdään, miten Elisabetilla on hyvin läheinen suhde Porchieen (Joseph Kloska). Sarjan jaksossa kuningatar viettää kuukauden vieraillen hevostiloilla Ranskassa ja Yhdysvalloissa yhdessä Porchien kanssa. Kaksikon matka saa sarjassa prinssi Philipin epäilykset heräämään ja hän pistää puolisonsa koville, kun tämä palaa takaisin Buckinghamin palatsiin.

Olivia Colman The Crownin kuvauksissa Walesissa viime vuonna. Sarjan kolmas tuotantokausi saa ensi-iltansa 17. marraskuuta.

Olivia Colman The Crownin kuvauksissa Walesissa viime vuonna. Sarjan kolmas tuotantokausi saa ensi-iltansa 17. marraskuuta.

Elisabetin tiedottajana työskennelleen Arbiterin mukaan väite on tuulesta temmattu.

– Sen lisäksi että tämä on skandaalinhakuista, se on juoru, jota on levitelty vuosikymmenien ajan. Sillä ei ole mitään todenperäisyyttä, hän sanoo tiukasti.

Porchie työskenteli kuningattaren hevospäällikkönä vuosikausia ja kaksikko ystävystyi nopeasti. Kuningatar Elisabetin tiedetään olleen läheinen Porchien kanssa aina tämän kuolemaan, vuoteen 2001 saakka.

Sunday Timesin mukaan kuningattaren ja Porchien suhteesta ei ole koskaan esitetty mitään todisteita. The Crown -sarjan tiedetään pohjautuvan kuninkaallisen perheen elämään, mutta osa siinä nähdyistä tapahtumista on fiktiota.

Kuningatar Elisabet kannusti laukkakisassa vuonna 1967. Hänen vasemmalla puolellaan kuvassa on lordi Porchester.

Kuningatar Elisabet kannusti laukkakisassa vuonna 1967. Hänen vasemmalla puolellaan kuvassa on lordi Porchester.

Dickie Arbiterinkin mukaan on tärkeää muistaa, ettei kukaan todellisuudessa tiedä kuninkaallisten yksityisten keskustelujen sisältöjä ja että The Crown -sarja on puhdasta fiktiota.

Carnarvonin jaarlinakin tunnettu Lordi Porchester avioitui vuonna 1956 Jean Margaret Wallopin kanssa ja he saivat kolme lasta, joista yhden kummitäti on itse kuningatar Elisabet.

Tuoreimmat osastosta