Ranskalaisnäyttelijä syyttää ohjaaja Roman Polanskia raiskauksesta – ”Hän löi minua kunnes antauduin”

Julkaistu:

Ranskalaisnäyttelijä Valentine Monnier kertoo julkisuudessa nyt ensimmäistä kertaa, mitä sveitsiläisessä alppimökissä tapahtui vuonna 1975.
Näyttelijä Valentine Monnier syyttää ohjaaja Roman Polanskia raiskauksesta, kertoo Le Parisien -lehti. Monnier kertoo lehden haastattelussa Roman Polanskin raiskanneen hänet vuonna 1975, kun hänet ystävineen pyydettiin mukaan laskettelureissulle Polanskin seurueen kanssa Gstaadiin, Sveitsiin.

Näyttelijä kuvailee lehdelle, ettei tuntenut entuudestaan Polanskia, mutta tiesi hänen olevan menestynyt ohjaaja. Monnier muistelee Le Parisienin haastattelussa, että eräänä iltana Polanski oli pyytänyt hänet huoneeseensa illallisen jälkeen.

– Elämä ei ollut tehnyt minusta epäluuloista, Monnier sanoo ja kertoo, ettei hän olisi ikinä voinut arvata mitä huoneessa tulisi tapahtumaan.

Monnier väittää alastoman ohjaajan käyneen hänen kimppuunsa ja repineen hänen vaatteitaan. Monnier sanoo raiskauksen olleen hyvin väkivaltainen ja ohjaajan yrittäneen pakottaa hänet nielemään jonkinlaisen pillerin.

– Hän löi minua kunnes antauduin, Monnier sanoo lehdelle.

Näyttelijä oli tapahtumien aikaan täyttänyt juuri 18 vuotta. Hän kuvailee olleensa kauhuissaan ja täysin varma siitä, että tunnettu ohjaaja tappaisi hänet teon jälkeen.

– Ajattelin, että tuo on Roman Polanski, hän ei ota riskiä, että joku saisi kuulla tapahtuneesta. Hänen on tapettava minut.

Monnier sanoo haastattelussa kertoneensa raiskauksesta myöhemmin läheisilleen. Le Parisien kuvailee olleensa yhteydessä Monnierin lähipiiriin ja heidän vahvistaneen näyttelijän kertomuksen.


Näyttelijä sanoo Polanskin pyytäneen häneltä anteeksi väkivaltaista raiskausta ja ohjaajan seurueen todenneen, että Monnierin olisi parasta olla hiljaa tapahtuneesta.

Näyttelijä kertoo salanneensa tapahtuneen vuosikymmenten ajan, koska hän pelkäsi. Me too -kampanja on rohkaissut Monnieria puhumaan tapahtuneesta nyt 44 vuoden jälkeen.

– Raiskaus on kuin aikapommi. Muisto ei hälvene. Siitä tulee aave, joka seuraa sinua ja muuttaa sinut salakavalasti, Monnier sanoo lehdelle.


Le Parisienin mukaan Polanskia ei voida syyttää raiskauksesta, sillä rikos on Ranskan lain mukaan vanhentunut.

Useat naiset ovat syyttäneet Polanskia raiskauksesta. 2017 Renate Langer syytti ohjaajan raiskanneen hänet 1972, jolloin hän oli 16-vuotias. Marianne Barnard on kertonut Polanskin ottaneen hänestä alastonkuvia ja raiskanneen hänet. Barnard oli tuolloin 10-vuotias.

Ohjaaja on kiistänyt syytökset jyrkästi.

Polanski pakeni Ranskaan 1978, kun häntä syytettiin alaikäisen tytön hyväksikäytöstä. Polanski oli jo tunnustanut syyllisyytensä, mutta pakeni pitkän vankeusrangaistuksen pelossa.

Sen jälkeen ohjaaja on elänyt paossa muun muassa Ranskassa, Sveitsissä ja Puolassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt