Tanssija Veera, 25, on yksi Ylen uutuussarjan tähdistä: kodittomaksi joutunut nainen suree köyhyyttään

Julkaistu:

TV-LEHTI
Ylen uutuussarjassa Rattikärpäset seurataan eri elämäntilanteissa olevia suomalaisia, jotka käyvät automatkoilla läpi monenlaisia iloja ja suruja.
Uutuussarjassa Ratti­kärpäset seurataan, mi­tä autoissamme tapahtuu, kun ovet sulkeutuvat ja moottori käynnistyy.

Mukana on kahdeksan hyvin eri elämäntilanteissa olevaa autoilijaa tai autokuntaa.

He avaavat tv-katsojille kymmenen jakson mittaisessa sarjassa oman elämänsä iloineen ja suruineen. Suuretkin asiat puidaan automatkojen varrella.

Ohjelman idea on sinänsä yksinkertainen ja nerokas. Auto on paikka, jossa suomalaiset viettävät runsaasti aikaa ja jossa tuppisuiden tulee usein puhuttua toisilleen, koska tilasta ei pääse pakenemaan eikä matkalla ole muutakaan tekemistä.

Niinpä monet tärkeät keskustelut käydään automatkoilla.

Joskus autossa on vain yksi henkilö, jolloin tämä puhuu ajaessa yksikseen, ja kamera taltioi kaiken hänen sanomansa.

Sarjassa liikutaan eri puolilla Suomea monenlaisten elämäntilanteiden keskellä.

Aloitusjaksossa nähdään muun muassa 39-vuotias Laura, joka on muuttanut Rovaniemeltä rakkaansa Aslakin luokse Muonioon. Hänen lapsensa asuvat toisilla paikkakunnilla.


Nyt Laura saa teini-ikäiset lapsensa viikonlopuksi luokseen. Hän kertoo automatkan aikana nuorille jymy-yllätyksen: hänestä on tulossa jälleen äiti, ja lapset saavat pikkusisaren.

Aloitusjaksossa esitellään myös Veera, 25-vuotias tanssija Helsingistä, joka ajaa hienolla autolla, mutta itkee sitä, miten hänellä ei ole varaa asua Helsingissä.

Hän kertoo olleensa lähes vuoden jopa kodittomana. Taidealan pienet tulot ja arjen haasteet hidastavat nousua tähteyteen.

Ihastuttavan luonteva ja höpöttävä Ville puolestaan on 32-vuotias kuljettaja Vaasasta. Hän ajaa yövuorossa kuljetusautoa ja omistaa muun aikansa drifting-autoilulle ja tyttöystävälleen Veeralle. Mukana on myös 31-vuotias paimio­lainen kampaamoyrittäjä ja neljän lapsen äiti Mirella, jonka 9-vuotiaalle lapselle tehdään alkukesästä maksansiirto.

Lisäksi ohjelmassa nähdään 23-vuotias tamperelainen bikinifitnessiä harrastava asiakaspalvelija Senni, 60-vuotias saarijärveläinen pitkän linjan taksikuski Pauno, helsinkiläinen 34-vuotias lähihoitaja ja kolmen lapsen äiti Magdalene sekä lahtelaiset vastavalmistuneet ylioppilaat Erica, Matilda ja Nelli.

Oh­jel­masta tekee kiinnostavan ja samaistuttavan se, että ohjelmaan on valittu tuiki tavallisia suomalaisia, jotka elävät automatkoillaan aivan normaalia arkea ja kulkevat töihin ja harrastuksiin.

Samalla heidän tulee puhuttua kaikesta siitä, mistä muutkin suomalaiset usein puhuvat.

Katsojat pääsevät todistamaan niin kosintaa, surun kyyneliä, onnittelulauluja kuin rattiraivoa.

Autoilun lomassa vietetään myös äitienpäivää ja tehdään muuttoa.

Sar­ja jatkaa Ylen hittisarjan Sohvaperunoiden jalanjäljillä, sillä päähenkilöinä on laaja kirjo erilaisia ja aitoja suomalaisia. Lempeänä kertojaäänenä on Mikko Kuustonen.

Tarinat auttavat ymmärtämään monissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä ja näkemään, miten he elävät eri puolilla Suomea. Ohjelmassa seurataan kotimaista arkea kiireineen, kauppareissuineen ja harrastusrumbineen. Samalla puhutaan katsojia muutenkin koskettavista asioista.

Kuka tahansa voi kuvitella itsensä tuohon tilanteeseen. Päähenkilöt on myös hyvin valittuja, sillä kameran läsnäoloa ei huomaa, vaan he juttelevat keskenään hyvin luontevasti. Tv-katsojat pääsevät ikään kuin hyppäämään hetkeksi jonkun toisen todelliseen arkeen – aivan kuin istuisi itse kyseisen henkilön kyydissä.

Päähenkilöistä moni katsoja saa seuraa jo yksinäisiin iltoihinkin. Ohjelman autoiluarkea on kuvattu kevään ja kesän 2019 aikana.

Ohjelma on katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa 11.11. ja nähdään Yle TV2:ssa maanantaisin klo 20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt