Anniina ja Ville kertovat nyt, mitä Ensitreffit alttarilla -ohjelman hakijoilta vaaditaan – Anniina haki ohjelmaan peräti kolme kertaa

rac

Julkaistu:

Ensitreffit alttarilla
Vastikään yhteen muuttanut Ensitreffit alttarilla -pariskunta Anniina ja Ville kertoo nyt kaiken ohjelman kulisseista ja hakuprosessista. Heillä on seuraavan kauden hakijoille tärkeä neuvo.
Tämänvuotisen Ensitreffit alttarilla -ohjelman todellinen rakkauspari Anniina ja Ville saapuivat IS:n studiohaastatteluun onnesta soikeina.

– Olen myynyt asuntoni Ylöjärvellä ja muuttanut Anniinan luokse Loimaalle, Ville paljastaa.

Pariskunta on edennyt suhteessaan vauhdilla. Yhteiseen kotiin muuttaminen sai Villen hetkeksi miettimään, onko vauhti liiankin kova.

– Silloin tuli vähän sellainen olo, että meneeköhän tämä nyt vähän nopeasti. Mutta kun tässä kohtaa jo ollaan naimisissa, niin miksi himmata, kun tuntuu hyvältä, Ville naurahtaa.
  • Katso Anniinan ja Villen tuore haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta.
Kumpikaan ei ole kokenut minkäänlaista ahdistusta toisen rinnalla.

– Vaikka toinen on ollut koko ajan siinä vierellä, niin ei ole tuntunut kertaakaan toisen seurassa siltä, että menepä siitä välillä johonkin. On tuntunut tosi luonnolliselta, että Ville asuu luonani, Anniina kertoo studiohaastattelussa.

He painottavat sitä, miten he ovat tulleet toisiaan puolitiehen vastaan.

Kehitettävääkin parisuhteessa kuulemma vielä on, ja Anniina myöntää, että hänellä on Villeltä opittavaa omien tunteiden kertomisessa.

Pariskunta lähtee ensi viikolla lomalle Lontooseen ja suunnittelee jo ensimmäistä yhteistä joulua.

Se, miksi he ovat nyt tässä ja miten he onnistuivat ohjelmassa, on mietityttänyt pariskuntaa paljon.

Kumpikin uskoo, että yksi tärkeä syy löytyy omasta itsetutkiskelusta ennen kuvausten alkua.

– Tein tosi paljon töitä itseni kanssa siinä, että mietin, miten kohtaan tietyt asiat ja miten kohtaan uuden ihmisen. Tein pitkän aikaa henkistä työtä itseni kanssa, Ville kertoo studiohaastattelussa.


Hän päätti luopua kaikista toiseen osapuoleen kohdistuneista odotuksista.

– Meillä kaikilla on jonkinlaiset odotukset toisesta ihmisestä, ja aloin systemaattisesti purkaa niitä odotuksia, jotta pystyn olemaan siinä kohtaamisessa mahdollisimman avoimesti. Pystyin kohtamaan Anniinan täysin ilman odotuksia, Ville kuvailee.

Anniina teki niin ikään samoin.

– Päätin, että kun olen päässyt tähän pisteeseen eli alttarille saakka, niin aion ottaa toisen täysin avoimesti vastaan. Ihan tietoisesti lasken omat suojamuurini.

Heillä on selkeä neuvo ohjelman tuleville hakijoille, joita on vuosittain satoja. Uuden kauden haku on parhaillaan käynnissä.

– Hakuprosessissa on painotettu monessa kohtaa sitä, että vastaa kysymyksiin niin rehellisesti, kuin ne ovat, eikä siten, kuin toivoisit niiden olevan. On todella tärkeää, että näkee itsensä ihan realistisesti, eikä siten, millainen toivoisi olevan, Ville painottaa.

– Siinä me olemme onnistuneet, ja sitä voi hakijoille suositella, että kannattaa katsoa peiliin aika pitkän aikaa ja tutustua omaan luonteeseen ja etenkin omiin toimintatapoihin: että miten käsittelee konkfliktit ja onnistumiset. Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä paremman matchin saat.


Villen mielestä on tärkeää miettiä myös realistisesti sitä, mikä toisessa ihmisessä viehättää.

– Kun tiedät, millaista luonnetta, käyttäytymistä ja arkea odotat toiselta, niin sitten asiantuntijat pystyvät etsimään mahdollisimman hyvän matchin.

Kumpikin painottaa sitä, että toisen ulkonäölle ei saisi antaa liikaa painoarvoa.

– Olin päättänyt, että etsin toisesta ihmisestä yhden hyvän kiintopisteen, mihin voin tarrata. Etten anna ulkonäön vaikuttaa liikaa, Anniina sanoo.

– Sama juttu. Kävin paljon itseni kanssa keskusteluja, että poistin sen ulkoisen odottamuksen. Ihminen tulee kuitenkin kauniiksi, kun häneen tutustuu. Joten valmistaudu siihen, ettet odota ulkoisesti aluksi mitään. Ota ihminen vastaan, tutustu siihen ja mene puolitiehen vastaan, Ville jatkaa.

Ulkonäkö on Villen mielestä liian suuressa arvossa kumppania valitessa.

– Ainahan ulkonäkö vähän vaikuttaa, ja toki ulkoisessa pitää olla joku, mikä viehättää. Mutta ulkonäkö ei saisi olla se tärkein juttu. Meidän yhteiskunnassa opitaan juuri siihen, että katsotaan ensin kuorta, ja jos se miellyttää, niin aletaan tujtustua. Tämä prosessi toimii ihan eri tavalla.


Kumpikin myöntää, että vaikka prosessia oli ehtinyt sulatella jo kuukausia ennen kuvausten alkamista, oma olotila alttarilla yllätti silti.

– Alttarilla iski pakokauhu, että mitäköhän olen tekemässä. Mutta kun tulee sellainen olo, niin sitten yrittää muistuttaa itseään, että mene avoimin mielin ja opettele tuntemaan toinen, Anniina kuvailee.

– Oma ensiajatus alttarille astellessa oli, että ei voi olla totta.. ja että nyt en voi enää perääntyä tästä, Ville jatkaa.


He ovat saaneet aivan valtavasti palautetta ohjelmasta ja ovat häkeltyneitä palautteen määrästä.

– Tämä on ollut ihan käsittämätöntä. Sitä jännitti, miten oma persoona ja puhetyyli ja käyttäytyminen otetaan vastaan. Mutta kaikki on mennyt enemmän kuin hyvin, Ville sanoo.

– Meitä on pysäytelty kaduilla ja huikkailtu kaikenlaista ohimennen, Anniina jatkaa.

He ovat saaneet jopa liikenteen sekaisin liikkuessaan ohjelman päätyttyä avoimesti yhdessä.

– Autot ovat pysähtyneet keskellä ruuhkaa ja ihmiset ovat huikanneet ikkunoista, että tsemppiä ja tulleet pyytämään selfieitä. Olen yllättänyt siinä mielessä, että me suomalaiset olemme normaalisti melko pidättyväisiä. Nyt ihmiset ovat tulleet juttelemaan ja kertomaan, miten he tykkäävät meistä ja miten olemme tuoneet iloa ja naurua heidänkin arkeensa, Ville paljastaa.


Ohjelma oli pariskunnalle todellinen lottovoitto. Ville ei ollut juuri katsonut ohjelmaa aiemmin, mutta Anniina oli sarjan suuri fani. Hän oli hakenut ohjelmaan jo kaksi kertaa aiemmin.

– Olen hakenut mukaan useamman kerran ja olen katsonut kaikki kaudet, Anniina paljastaa.

Ville puolestaan haki ohjelmaan työkaverinsa ehdotuksesta.

– Äitini ensimmäiset sanat olivat, että ”olen järkyttynyt, voitko odottaa vielä ainakin vuoden”, Ville nauraa.

Äiti oli huolissaan Villen jaksamisesta, koska tämä aloitti samanaikaisesti uuden liikentoiminnan ja ohjelma itsessään on raskas prosessi.

Ratkaiseva päätös ohjelmaan lähtemisestä tuli kaverilta, joka sanoi, että vaikkei lottovoittoa tulisikaan, kumppani saattaisi silti löytyä ohjelman kautta.

– Hän totesi, että jos juttu ei toimikaan ja tulee ero, niin siinä on niin suuri näkyvyys, että ohjelman jälkeenkin on mahdollista löytää sopiva kumppani, koska tässä paljastaa itsestään niin paljon, Ville toteaa.

Kumpikin oli toivonut jo pidempään kumppania, mutta sopivaa ei vain ollut tullut vastaan.

– Ei ollut kolahtanut riittävän lujaa, eikä ollut osannut etsiä. Tein myös siksi pitkään itseni kanssa töitä ennen kuin tein päätöksen, että laitan hakemuksen ohjelmaan, Ville muistuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt