The Crownin uusissa jaksoissa kuningataräiti ja lordi Mountbatten juonivat rakastavaisia vastaan – Charlesin ja Camillan rakkaus roihahtaa poolokentällä

Julkaistu:

The Crown
The Crownin kolmannella tuotantokaudella nähdään, miten prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar aikanaan tapasivat.
The Crown on yksi loppuvuoden odotetuimmista netti-tv-palveluiden tuottamista sarjoista. Kolmas tuotantokausi on katsottavissa Netflixissä sunnuntaina 17.11.

Historiallisen draamasarjan uudella kolmannella kaudella pääosan esittäjä vaihtuu: Claire Foyn sijaan kuningatar Elisabetia näyttelee tästä alkaen vuosikymmentä vanhempi Olivia Colman. Vuodesta 1963 käynnistyvä kausi käsittelee muun muassa siirtomaaherruuden murtumista ja Apollo 11:n kuulentoa.

Muun muassa Daily Mail uutisoi, että uudella tuotantokaudella nähdään, miten kuningataräiti ja lordi Mountbatten yrittävät erottaa nuorta prinssi Charlesia ja Camilla Shandia toisistaan.


Kolmas tuotantokausi näyttää, kuinka Josh O’Connorin näyttelemä Charles ja Camilla, joka on tuleva Cornwallin herttuatar, tapaavat poolo-ottelussa 1970-luvun alussa. Sekä prinssi Charles että Camilla olivat tuohon aikaan parikymppisiä.

Samoihin aikoihin, kun Charlesin ja Camilla ensikohtaaminen tapahtuu, on Camilla on-off -suhteessa Andrew Parker Bowlesin kanssa.

Kuningataräiti Elisabet ja lordi Mountbatten ovat kaikkea muuta kuin tyytyväisiä Charlesin ja Camillan romanssista. Kaksikko toivookin suhteen päättyvän mahdollisimman pian ja pyrkii pitämään rakastavaiset erossa toisistaan.

Kuninkaallisasiantuntijat lyttäävät sarjassa näytettävät kuningataräidin ja lordi Mountbattenin juonet parin erottamiseksi. Asiantuntijoiden mukaan mitään juonimista ei todellisuudessa ole koskaan tapahtunut, eikä tarkoituksena ole koskaan ollut erottaa Charlesia ja Camillaa toisistaan.


Daily Mailin mukaan kuninkaallisista elämänkertoja kirjoittanut Penny Junor väittää, että tavatessaan Charlesin Camilla oli syvästi rakastunut Andrew Parker Bowlesiin. Camilla ja Andrew menivät naimisiin vuonna 1973.

Kuninkaallisasiantuntija Christopher Wilsonin mukaan sarjan esittämät juonikuviot eivät ole mahdollisia, sillä kuningataräiti ei ollut koskaan erityisen hyvissä väleissä lordi Mountbattenin kanssa.

– Hän suhtautui lordiin aina suurella varauksella, Wilson sanoi Daily Mailin mukaan.

– En tiedä miksi sarjan luoja Peter Morgan on valinnut tällaisen linjan. Tarina olisi ollut riittävän hyvä todenmukaisena.

Prinssi Charles huolissaan hahmostaan

Brittilehti Mirrorin mukaan Charles ja hänen avustajansa odottavatkin uusia jaksoja huolesta soikeina. Lehdelle puhunut lähde kertoo, että sarjan kuvauksen prinssin yksityiselämästä vaikuttavan tulevan kuninkaan suosioon kielteisesti.

– Tulevilla kausilla keskitytään yhä enemmän Walesin prinssin käytökseen sekä hänen avioliittonsa Dianan kanssa ja suhteeseen Camillan kanssa. Ajoitus ei voisi olla surkeampi, lähde valitteli Mirrorille.

Kolmannen tuotantokauden jaksot alkavat 17. marraskuuta. Kauden aikana käsitellään vuosia 1964–1977. Kuningatar Elisabetin roolissa nähdään uudella tuotantokaudella ensimmäistä kertaa Oscar-voittaja Olivia Colman ja nuorena prinssi Charlesina Josh O’Connor.

Sarjan aiemmilla kausilla on nähty, miten pieni Charles lähetettiin sisäoppilaitokseen ja kuinka hänen ja prinssi Philipin välit kehittyivät varsin mutkikkaiksi jo varhain. Herkkä Charles kaipasi isältään tukea, mutta useasti se jäi saamatta.


Charlesin ja Dianan avioliiton vuosia sarjan fanit joutuvat kuitenkin odottamaan neljännelle kaudelle, sillä pariskunta avioitui vuonna 1981. Avioero astui lopullisesti voimaan vuonna 1996, mutta Walesin prinssi ja prinsessa muuttivat erilleen jo neljä vuotta aiemmin. Sitä, milloin neljäs tuotantokausi tulee katseltavaksi Netflixiin, ei ole vielä kerrottu.

Charlesilla ja Camillalla oli sen sijaan suhde jo ennen Charlesin ja Dianan avioliittoa. Julkisuudessa onkin liikkunut tietoja, että Camilla astuisi mukaan The Crownin juonikuvioihin jo sarjan kolmannella kaudella.

Sarjan tuotannosta on arvioitu, että The Crownia tullaan tekemään kaikkiaan kuusi tuotantokautta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt