Hitlist-musavisan vetäjät Esko Eerikäinen ja Shirly Karvinen tutustuivat baaritöissä: ”Tunnemme toisemme liiankin hyvin”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Radiopersoonat Esko Eerikäinen ja Shirly Karvinen juontavat television uutta musiikkitietokilpailua Hitlist. Juontajat tutustuivat ravintolassa, jossa toinen oli baarimikkona ja toinen tuli DJ-keikalle.
Uudessa Hitlist-musavisailussa tunnistetaan kappaleita ja niiden esittäjiä radiojuontajina työskentelevien Shirly Karvisen ja Esko Eerikäisen johdolla.

Kussakin jaksossa nähdään kolme kahden hengen joukkuetta, jotka kilpailevat tunnistamalla hittibiisejä ja niiden esittäjiä. Parhaalla tiimillä on mahdollisuus voittaa 10 000 euroa.

Tv-lehti pääsi seuraamaan perjantaina 8.11. alkavan ohjelman kuvauksia, jossa paikalla on myös liveyleisö. Vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen ja Scandinavian Hunks -tanssijanakin tunnettu Esko Eerikäinen vitsailevat lavalla keskenään, ja kemiat tuntuvat toimivan.

Kaksikko kertoo, että heillä on takanaan jo pitkä yhteinen historia, joten on helppo kuittailla.


– Tunnemme toisemme liiankin hyvin, Esko nauraa.

– Olin Namu-ravintolassa baarimikkona 2013, kun Esko tuli vetämään ravintolan sunnuntaibileitä Niko Nousiaisen kanssa. Siitä lähtien olem­me tehneet töitä samassa paikassa, Shirly jatkaa.

– Olit itse asiassa ensimmäinen vieraani radiossa Sunnuntaibrunssin vieraana, kun sinut oli just valittu Miss Suomeksi, Esko muistelee.

Kumpikin työskentelee nykyään musiikin parissa radio-ohjelmien puitteissa. Shirly on aamujuontajana radiokanava SuomiRockissa, ja Esko juontaa päivälähetystä saman konsernin Radio Nova -kanavalla.

– Aamuisin fiilistelen töissä Suomi-rockin klassikoita ja uutuuksia, mutta olen musiikin suhteen kaikkiruokainen, Shirly sanoo.

Esko on aina rakastanut hyvää musiikkia.

– Se yhdistyy minulle iloon, suruun, jännitykseen, ihastumiseen, rakastumiseen, vihastumiseen ja rauhoittumiseen. Tilanne kuin tilanne, musiikki auttaa aina, Esko jatkaa.


Radiosta television puolelle siirtyminen on jo tuttua Shirlylle, joka on juontanut muun muassa Love Island Suomi -ohjelmaa.

Eskolle tämä työ puolestaan on täysin uusi aluevaltaus.

– Minua jännitti tosi paljon, ennen kuin aloimme tekemään Hitlist-ohjelmaa. Olen tottunut radion rytmiin, eikä se ollut mikään itsestäänselvyys, että meidän juontajien kesken löytyy hyvä kemia, Esko sanoo.

– Mutta onneksi tiesin Shirlyn huumorintajun, hän nauraa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin: Esko sanoo olevansa tyytyväinen molempien suoritukseen.

– Aluksi puhuin jatkuvasti Shirlyn päälle. Onneksi hän on jo tehnyt tv-töitä. Se auttoi, kun keskustelimme kahdenkeskisestä dynamiikastamme. Toiselle piti antaa tilaa.

Paljon muutakin opittavaa on toki ollut.

– Jo pelkästään pelin kulku, säännöt, liveyleisön jännittäminen, prompterista lukeminen... Siinä oli monta asiaa, jotka piti ottaa nopeasti haltuun, Esko sanoo.

Hitlistin musiikki koostuu kotimaisista ja ulkomaisista suosikkibiisistä eri vuosikymmeniltä.


Joukkueiden on tunnistettava ohjelmassa kuulemansa hittikappaleet ja niiden esittäjät mahdollisimman nopeasti. Juontajat myöntävät, että eivät itse olisi välttämättä pärjänneet kilpailijoina.

– Moni kappale on kuulostanut itsellekin todella tutulta, mutta en vaan keksi sen esittäjää. Olen niin kilpailuhenkinen, että pakka olisi levinnyt omalla kohdallani heti, Esko naurahtaa.

– Minun kanssani ei ole kiva kisata ollenkaan. Olemme mieheni kanssa tosi kilpailuhenkisiä, joten säästän itseni ja muut kaikenlaisilta peleiltä. Uuno on ainoa peli, missä hermoni kestävät, Shirly nauraa.

Shirlyn vahvuus on 2000-luvun musiikissa, Eskon taas kasari- ja ysärihiteissä.

– 10-vuotiaan tyttäreni avulla olen onneksi löytänyt myös tämän hetken artistit, Esko kiittelee.

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä. Lehti on myynnissä 6.–12.11. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt