Muistatko vielä, mitä Timo Koivusalo teki Tuttu jutun jälkeen? Käärmefobiasta kärsinyt julkkis koki elämänsä yllätyksen tv:ssä

Julkaistu:

TV-lehti
Timo Koivusalon juontama ohjelma Leikin varjolla lanseerattiin aikoinaan kovalla tohinalla. Se jäi kuitenkin kansan rakastaman Tuttu juttu show’n varjoon.
Suosikkiohjelmaksi TV2:lla vuosina 1992–2002 kohonnut parisuhdevisailu Tuttu juttu show palasi uudistuneena tv-ruutuun toissa lauantaina MTV3:lla.

Alkuperäisen version toinen juontaja Joel Hallikainen on saanut seuraajakseen TV1:n Puoli seitsemän -ohjelmasta tutun Susanna Laineen.

Yksi on kuitenkin pysynyt: Timo Koivusalo jatkaa nytkin toisena juontajana yli 17 vuoden tauon jälkeen.

Kun alkuperäinen Tuttu juttu show päättyi, Koivusalo esiintyi vielä vuosia tv-ruudussa uuden Leikin varjolla -ohjelman vetäjänä. Myöhemmin Koivusalo tuli tunnetuksi muun muassa useiden elokuvien ohjaajana.


Leikin varjolla alkoi TV2:lla syyskuussa 2002 ja jatkoi kanavalla kevääseen 2006. Joka jaksossa studioon oli kutsuttu pareiksi julkisuuden henkilöitä, jotka arvuuttelivat toistensa ajatuksia – ilman jaettavia ruusuja.

– Tuttu jutun perintö on positiivinen. Mukaan pyydetyt henkilöt ovat mukavasti lupautuneet tulemaan ohjelmaan. Tänne on tulossa maaherroja, ministereitä ja kansanedustajia, Koivusalo kertoi ohjelman aattona IS:lle.

Ennen varsinaista kisailua Koivusalo riimitteli etukäteen valmistautumatta ohjelmassa laulun annetusta aiheesta. Jaksoissa esiintyi myös solistivieraita, avauksessa Kirka ja Anne Mattila.


Leikin varjolla -visailua esitettiin tv:ssä yhteensä 99 jaksoa. Koivusalo kertoi IS:lle keväällä 2006 toivoneensa, että show pääsisi sataan jaksoon asti.

– Sataa ohjelmaa olisimme mielellään juhlineet, mutta joka tuotannolla on kaarensa. Nyt vapautuu energiaa tehdä jotain uutta, hän kertoi tuolloin.

Leikin varjolla -ohjelman koukkuna olivat julkkisten paljastamat mielikuvat ja ajatukset toisista julkkiksista. Oopperalaulaja ja rallikuski yllättyivät toistensa persoonista ja saivat samalla itsensä kiinni ennakkoluuloistaan.

– Koimme oikeita oivalluksia. Vieraiden ihmisten kesken syntyi uskomaton ryhmähenki, Koivusalo kertoi IS:lle.


Hän muisteli myös yhtä ohjelman tähtihetkistä.

– Simo Frangén saatiin työntämään kätensä oman ohjelmansa arvontapalloon, jossa lymyili valtava käärme. Se oli oikein käärmefobiasta kärsivälle, Koivusalo naurahti.

Ohjelman viimeisiin jaksoihin vieraiksi kutsuttiin erilaisia työtiimejä, esimerkiksi tv-sarjojen tekijöitä tai teatterilaisia.

Koivusalon mukaan show’n tarkoitus oli tavoittaa viihteellisen jutustelun lomassa jotain oikeasti kiinnostavaa.

– Olisin toki jatkanut mielelläni. Harmittavinta oli työn loppuminen viimeisen päälle hiotun tuotantotiimin kanssa. Meillä oli unelmajengi, jossa niin muusikot kuin teknikotkin työskentelivät saumatta vaativassa live-taltioinnissa, hän summasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt