Jennifer Anistonin sarjauutuus avaa Applen netti-tv:n – Disney panttaa palvelunsa ja uuden Star Wars -sarjan Suomi-päivää

Julkaistu:

Netti-tv
Avajaispäivänä Applen netti-tv-palvelu sisältää kahdeksan ohjelmaa. Odotetuin on Jennifer Anistonin, Steve Carellin ja Reese Witherspoonin uusi draamasarja aamu-tv:n tekemisestä.
Disneyn kuukausimaksullinen netti-tv-palvelu Disney+ avautuu Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Hollannissa tiistaina 12.11., mutta ei Suomessa – eikä myöhemminkään tänä syksynä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Disney+:n aloituspäivä osuu meillä vasta vuoden 2020 ensimmäiselle puoliskolle. Samalla siis lykkäytyvät Disney+:n uusien tv-sarjojen Suomen-ensi-illat: palvelun valtteina ovat klassikkopiirrettyjen lisäksi yhtiön omistamat Marvelin hahmot sekä Star Wars -universumi.

Applen netti-tv AppleTV+ sen sijaan starttasi perjantaiaamuna 1.11. kertaheitolla yli sadassa maassa, myös Suomessa.

Avajaispäivänä AppleTV+:n tarjonta koostuu kahdeksasta ohjelmasta. Odotetuimpia ovat aamu-tv:n tekemisestä kertova draamasarja The Morning Show, tulevaisuuteen sijoittuva toimintadraamasarja See sekä avaruuden valloitukseen pureutuva tieteissarja For All Mankind.


The Morning Show’n pääosissa ovat paluun tv-tähdeksi tekevä Jennifer Aniston, Konttori-tähti Steve Carell sekä Reese Witherspoon.
See-sarja sijoittuu tulevaisuuteen, jossa virus on tuhonnut suuren osan ihmiskunnasta ja tehnyt lopuista sokeita. Pääosassa nähdään Game of Thronesista ja Aquaman-seikkailusta tuttu muskelimies Jason Momoa.

For All Mankind -sarjan valttina on Ronald D. Moore, joka tunnetaan Taisteluplaneetta Galactican uuden version luojana ja draamasarjan Outlander – Matkantekijä käsikirjoittajana. Sarjan vaihtoehtoisessa todellisuudessa Yhdysvaltain avaruusohjelmaa ei ole lopetettu, ja kilpailu avaruuden valloituksesta jatkuu yhä kiivaana.

Useimmista AppleTV+:n sarjoista on avajaispäivänä katsottavissa kolme ensimmäistä jaksoa. Lisää jaksoja on luvattu viikoittain.

Muut ensimmäisen päivän ohjelmat ovat runoilija Emily Dickinsonista kertova draamasarja Dickinson, Tenavat-sarjakuvan hahmoihin pohjautuva animaatiosarja Ressu avaruudessa, lastensarja Helpsters, nuorten seikkailusarja Haamukirjoittaja sekä luontodokumentti The Elephant Queen.

Etukäteistietojen mukaan avajaispäivänä olisi pitänyt ilmestyä myös Oprah Winfreyn vetämä kirjakeskusteluohjelma Oprah’s Book Club, jonka ensimmäisessä jaksossa puhutaan Ta-Nehisi Coatesin romaanista The Water Dancer. Se ei kuitenkaan ollut Suomen AppleTV+:n valikoimissa vielä perjantaina.


Disneystä poiketen Applella ei ole takataskussa valmista ohjelmakirjastoa, joten sen tarjonta täydentyy vähitellen. Marraskuussa käynnistyy psykologinen trillerisarja Servant ja joulukuussa rikosdraama Truth Be Told.

Myös ohjaajat Steven Spielberg, J.J. Abrams ja Alfonso Cuarón kehittelevät tv-sarjoja Applen palvelua varten.
Applella on ollut vuodesta 2015 alkaen myös musiikin suoratoistopalvelu Apple Music, mutta parhaiten se tunnetaan yhä mobiililaitteistaan ja tietokoneistaan.

Suhteellisen kapean ohjelmatarjontansa vuoksi Apple on painanut AppleTV+:n kuukausihinnan kuuteen euroon, joka on sama kuin Amazonin Prime Video -palvelussa.

AppleTV+ toimii nettiselaimissa osoitteessa tv.apple.com, Applen mobiililaitteissa erillisen sovelluksen kautta sekä muutamien valmistajien digitelevisioissa ja tv-bokseissa.

Applen mukaan ohjelmissa on mukana käännöstekstit tai dubbaus noin 40 kielelle. Ohjelmissa on tekstitys myös suomeksi.


Kilpailu netti-tv-palvelujen kesken käy ympäri maailman – etenkin Yhdysvalloissa ja Euroopassa – tällä hetkellä kuumana.

Amerikkalaiskatsojia Disney houkuttelee asiakkaikseen muun muassa uudella Star Wars -tv-sarjalla The Mandalorian sekä Kaunottaren ja kulkurin uudella näytellyllä versiolla.
Myös HBO:n emoyhtiö WarnerMedia tiedotti aiemmin tällä viikolla avaavansa HBO:n rinnalle uuden laajalle yleisölle suunnatun netti-tv-palvelun HBO Maxin. Yhdysvalloissa HBO Max aloittaa toukokuussa 2020.

Vielä ei ole tiedossa, tuodaanko HBO Max -palvelu myös Suomeen.

Päivitetty 1.11.2019 klo 11.24: Korjattu AppleTV+-palvelun avajaispäivän ohjelmien lukumäärä kahdeksaan. Yhdeksäs ohjelma Oprah’s Book Club ei ole vielä katsottavissa. Lisätty myös muiden katsottavissa olevien sarjojen nimet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt