Oskari Katajiston täysi elämänmuutos: Tekee töitä myyjänä – kupliva viihdeala vaihtui vaikeaan arkeen - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Oskari Katajiston täysi elämänmuutos: Tekee töitä myyjänä – kupliva viihdeala vaihtui vaikeaan arkeen

Oskari Katajiston elämä muljahti täysin päälaelleen, kun hän vaihtoi alaa ja muutti lähelle luontoa. Mies myöntää, että elämänmuutos ei ole ollut aivan helppo.

Oskari Katajisto laittoi elämäntapansa täysremonttiin Olet mitä syöt -ohjelmassa.­

29.10.2019 17:44

Näyttelijä ja teatteriohjaaja Oskari Katajisto, 53 vuotta, on tullut suomalaisille tutuksi useiden isojen näytelmien ja musikaalien päärooleista sekä lukuisista tv-sarjoista.

Nyt Katajisto nähdään televisiossa ihan omana itsenään, kun hän ottaa osaa Pippa Laukan vetämään Olet mitä syöt -tv-ohjelmaan. Sarja alkaa MTV3-kanavalla joulukuussa.

Katajisto on tehnyt viimeisen parin vuoden sisällä valtavan elämänmuutoksen. Hän vaihtoi kuplivan kulttuurialan kertaheitolla toimistotyöhön aloittamalla kokopäiväisen työn vakuutusmyyjänä.

Työpaikan vaihdoksen lisäksi Katajisto muutti perheensä kanssa rauhalliselle, luonnonläheiselle asuinalueelle. Nykyään hän asuu vaimonsa, vaimon lapsen ja perheen kahden koiran kanssa Espoossa tilavassa talossa, jossa on oma piha.

Elämänmuutoksen myötä Katajiston arki on kääntynyt täysin päälaelleen. Tai oikeastaan paremmin tilannetta voisi kuvailla siten, että aiemmin päälaellaan ollut tilanne on nyt käännetty normaaliksi.

– Aiemmin söin kerran päivässä ja se tapahtui yleensä kello yhdeltätoista illalla. Join koko päivän kahvia ja söin vain Mynthonia, Katajisto kertoo.

Oskari Katajisto vuosimallia 2019! Miehen elämä muuttui täysin sen jälkeen, kun hän vaihtoi alaa ja muutti Espooseen.­

Isoin ohjelman kuvauksissa esiin tullut ongelma ei ollut syöminen tai liikkuminen, vaan täysin sekaisin oleva unirytmi. Katajisto oli pitkään perheensä ”yöhäirikkö”, joka saapui kotiin yömyöhään, saattoi esimerkiksi lukittautua vessaan puoleksi tunniksi selaamaan uutisia ja kukkua muutenkin valveilla pitkin yötä.

– Koiratkin ihmettelivät, koska on aamu ja alkoivat raapia ovea aivan vääriin kellonaikoihin, Katajisto huokaisee.

– Naksahdin usein hereille kello kolmelta yöllä ja kaikki maailman tuskat vyöryivät mieleeni. Ohjelmassa minulle sanottiin, että nyt Oskari sinun täytyy opetella nukkumaan silloin kun muutkin nukkuvat.

Aiemmin Katajiston ”lenkit” tarkoittivat sitä, että hän pissatti koirat joka ilta samoilla poluilla. Nykyään hän käy pitkillä lenkeillä ympäri kotiseutuaan.

– Olen ihan ihmeissäni löytänyt siirtolapuutarhan keskeltä lähimetsää ja huomannut kivan lintubongauspaikan lähistöltä. Aloin oikeasti opettelemaan aluetta, jossa asun.

Aivan helposti elämänmuutos ei toteutunut. Katajisto myöntää olevansa luonteenlaadultaan vilkas ja boheemi, ja ”tavallinen arki” tuntuikin aluksi hivenen tylsältä.

– Näyttelijän työ on iltapainotteista. Salissa odottavat täydet katsomot, ja sitten pitää olla heti tikissä, Katajisto kuvailee ja napsauttaa sormiaan vauhdikkaasti.

– Sitten kun pääsee kotiin, muut sammuttelevat jo valoja ja rappukäytävässä on ihan hiljaista. Oma sydän lyö tuhatta ja sataa, ja oma aika alkaa oikeastaan vasta siitä hetkestä.

Oskari Katajisto viihteellä puolisonsa Sannan kanssa kolme vuotta sitten. Kuva ravintola O’Learysin avajaisista syyskuulta 2016.­

Nykyään Katajisto viettää kaikki illat ja viikonloput perheensä kanssa. Koirat ovat lähellä hänen ja hänen puolisonsa sydäntä, ja heillä onkin omien koirien lisäksi useita hoitokoiria, joiden kanssa he puuhailevat ja ulkoilevat päivittäin.

– Alan vaihto on saanut elämäni muljahtamaan täysin ympäri, Katajisto toteaa.

Nyt aamuisin ei voi enää nukkua myöhään aamupäivään. Työt alkavat joka päivä samaan aikaan.

– Myönnän kyllä, että aamuheräämiset tuntuvat kummalliselta. Töihin pitää mennä joka päivä kahdeksalta. Normaalissa elämässäni ensimmäiset harjoitukset olisivat vasta noin kello yhdeltätoista.

– Halusin kuitenkin itse pois siitä tietystä elämäntavasta. Katsoin, että olen tehnyt tuota alaa jo niin pitkään ja saavuttanutkin paljon, että en menetä mitään siinä, jos heittäydyn nyt vaihteeksi tällaiseen ihan normaaliin elämään.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla kello 20. Ohjelma alkaa 4. joulukuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?