Tänään tv:ssä: Voiko pikadieetti antaa parempia tuloksia kuin hidas laihduttaminen?

Julkaistu:

tv-lehti
Keskiviikkona esitettävä Prisma-dokumentti esittää, että pikadieetit ovat maineettaan parempia.
Prisma: Toimivatko dieetit?, keskiviikkona 30.10. TV1 klo 19.00

Liikalihavuus aiheuttaa monia terveysongelmia ja siksi siitä pyritään eroon. Tutkijat ja ylipainosta kärsivät ihmiset testaavat uudenlaista laihdutuskeinoa, jolla voidaan ehkä selättää lihavuus lopullisesti.

BBC:n dokumentti Prisma: Toimivatko dieetit? (The Big Crash Diet Experiment, 2018) romuttaa ennakkoluulot ja osoittaa, että pikadieetti voi saada aikaan myönteisen muutoksen.


Ohjelman juontajana on lääkäri Javid Abdelmoneim. Hän haastattelee ravitsemustieteilijä Susan Jebbia, jonka mukaan viimeaikaiset tutkimustulokset osoittavat, että motivoitunut pikadieetti voi antaa parempia tuloksia kuin hidas laihduttaminen. Keskeistä on pysyä laihdutuskuurin jälkeen terveellisessä ruokavaliossa.

Lääkäri Abdelmoneim jakaa asiantuntijoiden vinkin, että houkutus mässäilyyn vähenee, kun sallittu tila syömiseen on vain keittiö tai ruokailuhuone.

Kokeiluun osallistuu neljä koekaniinia, jotka nauttivat päivittäin yhdeksän viikon ajan vain nestemäistä, 800 kaloria sisältävää ravintoa ja sen jälkeen asteittain siirtyvät aiempaa terveellisempään ruokavalioon.


Jälkiruokien ystävä Paulilla on todettu kakkosluokan diabetes. Jättiannoksia kokkailevan 52-vuotiaan Tracyn sydänkohtausriski on samalla tasolla kuin 75-vuotiaan.

Noutoruokaan addiktoitunut Rebecca on jopa kutsuttu kebabia perheelle toimittaneen miehen häihin! Naposteluun taipuvaisella Yolandella on rasvamaksa.

Laihtumisen keskeinen tähtäin on saada osallistujat paranemaan liikalihavuuden aiheuttamista terveysongelmista. Lopputulemana on, että hyviä tuloksia on tullut neljä kuukautta kokeilun jälkeenkin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt