Näin onnettomuussarjan suunnaton tsunamikohtaus saatiin lavastettua – käytössä Titanic-elokuvan vesisäiliöt: ”Se oli tajunnanräjäyttävää”

Julkaistu:

Tv-lehti
9-1-1-sarjan tuotantoryhmä kuvasi viikkoja tsunamikohtausta Titanicin kuvauksia varten rakennetuissa vesisäiliöissä Meksikossa.
Hätäpuheluun vastaavista ihmisistä sekä apuun rientävistä palomiehistä ja poliiseista kertovasta draamasarjasta 9-1-1 alkaa kolmas kausi.

Viikon päästä nähtävässä kolmannen kauden kakkosjakson alussa valtava tsunami pyyhkäisee Santa Monica Pierin yli. Siitä saadaan esimakua jo kauden avausjakson lopussa, jossa kuulua maailmanpyörää ovat ihailemassa Buck (Oliver Stark) sekä Eddien (Ryan Guzman) poika Christopher (Gavin McHugh).


9-1-1-sarjan näyttelijöiden ja tuotantoryhmän on kerrottu kuvanneen viikkoja tsunamikohtauksia Rosaritossa Meksikossa. Luonnonkatastrofia kuvatessa tuotantoryhmä käytti samoja Meksikossa sijaitsevia valtavia vesisäiliöitä, jotka ohjaaja James Cameron rakennutti alun perin yksitoista Oscaria voittaneen Titanicin kuvauksia varten.

– Säiliöt olivat valtavia. Rakensimme kaupungin kadut niihin. Kun katsoo ilmakuvia, näkee, että yhden valtaisan tankin kulmassa ovat kaupungin kadut ja sitten on paljon vettä, ja sitten on merestä sojottava maailmanpyörä, käsikirjoittaja ja tuottaja Tim Minear sanoi Hollywood Reporterille syyskuussa, jolloin sarjan kolmas kausi alkoi Amerikassa.

Minearin lisäksi 9-1-1-sarjan luojiin kuuluvat tuottajat Ryan Murphy ja Brad Falchuk, joiden kehittelemien hittisarjojen pitkään listaan sisältyvät muun muassa Muodon vuoksi, Glee, Scream Queens, American Horror Story sekä Pose.


– Se oli tajunnanräjäyttävää. Vesisäiliöt olivat täynnä merivettä. Koko märkäpukuihin sonnustautunut ryhmä oli vedessä, ja koimme sen yhdessä. Tilanteessa oli todellista toveruutta. Tulen tunteelliseksi aina, kun mietin sen tekemistä, Buckia näyttelevä Oliver Stark muisteli TVLinelle.


Tuotanto ei tyytynyt helppoon ratkaisuun. Tsunamikohtauksia ei haluttu tehdä pelkästään digitehosteiden tai green screenin eli taustakankaan avulla.

– En usko, että mikään voi voittaa sitä, että asiat tehdään käytännössä. Nyt näyttelijät kiipesivät maailmanpyörään, Oliver Stark oli kaupungin kadulla raivoavassa koskessa ja kiipeää upoksissa olevan paloauton päälle. Se on aitoa, Minear kehui.

– Teimme kohtauksen kunnianhimoisesti – ja valtavan nopeasti. Elokuvassa tähän käytettäisiin kuukausia, ja me teimme sen viikoissa, Minear kuvaili Hollywood Reporterin haastattelussa.

9-1-1, tiistaisin 22.10. alkaen Fox klo 21.00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt