Netflixin uutuussarjan tähti Paul Rudd on vieraillut myös Suomessa – ei voinut sietää suomalaista herkkua ja sylki sen suustaan: ”Miten tästä voi nauttia?”

Julkaistu:

Clueless-elokuvasta tähteyteen ponnahtanut Paul Rudd, 50, näyttelee hyvää Milesiä ja pahaa Milesiä Living with Yourself -sarjassa. Rudd on vierallut myös Suomessa vuonna 2016.
Romanttisista komedioista ja höpsöistä rooleista tuttu Paul Rudd, 50, on Netflixin Living with Yourself -uutuussarjan tähti Miles Elliot, joka laahustaa onnettomassa elämässään eteenpäin niin töissä kuin kotona. Erikoisessa aasialaisessa spa-hoidossa Miles saa mahdollisuuden tulla paremmaksi ihmiseksi ja tarttuu tarjoukseen.

Maakuopasta muovipussissa heräävä Miles huomaa tulleensa kloonatuksi. Yhtäkkiä tylsällä Milesilla on vastassaan parempi minä itsestään. Kumpi Miles voittaa taistelun kodista, työstä, vaimosta (Aisling Bea) ja identiteetistä? Mikä oikeasti on tärkeää?

Kahdeksanosaisen sarjan on kirjoittanut Timothy Greenberg, joka on palkittu kahdesti Emmyllä sarjasta The Daily Show with Jon Stewart. Ohjaajat Jonathan Dayton ja Valerie Faris muistetaan lupsakasta Little Miss Sunshine -elokuvastaan (2016).

Living with Yourself ei ole tavanomainen, hilpeä ja nopeatempoinen draamakomedia, vaan hitaasti syttyvä sarja, jossa pohditaan rivien välistä eksistentiaalisia kysymyksiä.

Sarjan viehätys nojaa Ruddin kahtiajakoiseen persoonaan. Hänessä on yhtä lailla hurmaavaa amerikkalaista sydäntenmurskaajaa ja samastuttavaa tavista. Living with Yourself -sarjan pääroolin Rudd tekee täysillä.

Amerikkalaistähti tuli tunnetuksi 1990-luvun hittikomediasta Clueless, jossa hän näytteli yhdessä Alicia Silverstonen kanssa. Ruddin ura on kestänyt vuosikymmeniä tasaisena. Viime vuosina hänen näkyvin roolinsa on ollut Marvel-seikkailujen Ant-Maninä.


Rudd tietää, ettei hän saa katsojia samanlaiseen hurmioon kuin vaikkapa Brad Pitt tai Leonardo DiCaprio.

– Olen hyväksynyt sen, etten ole se mies, jota ihaillaan ja jonka kaltaiseksi katsojat haluaisivat tulla, hän sanoi New York Times -lehdelle.

Rudd sanoo lehdelle tunnistavansa vanhan Milesin kaltaisia piirteitä itsessään. Hän tietää, miltä tuntuu haluta samoja perustavanlaatuisia asioita kuin muut ja miten epäonnistua niitä tavoitellessaan.

Rudd haluaa olla hyvä työssään, mutta tahtoo pitää kiinni myös samankaltaisuudesta muiden kanssa sekä omasta yksityisyydestään, joka tuntuu välillä lipuvan käsistä.

Kesällä 2016 Rudd piipahti parin päivän visiitillä Helsingissä. Hän teki yhdessä Richard Ayoaden kanssa brittiläistä matkaohjelmaa Travel Man.Kuvauspäiviensä aikana kaksikko kävi saunomassa, söi nokkosia metsäretkellä, siemaili juomia anniskeluravintolavaunussa sekä saunoi pikaruokasaunassa.

Mies lämpeni lonkerolle, mutta suomalaisten rakastamat salmiakit hän sylki suustaan Helsingin Tuomiokirkon portailla.

– Ymmärrän, että eri mailla ja kansoilla on eri karkkimaut, mutta tuntuu, että tästä voisi nauttia lähinnä vain joku aivan erilainen laji, Rudd irvisti isännälleen Ayoadelle.

On vaikea sanoa, tuleeko Living with Yourselfistä Netflix-hittiä, koska se vaatii katsojaltaan paneutumista, eikä ole hotkittavissa samaan tahtiin kuin nopeatempoiset ja nokkelat sarjat.

Paul Ruddin fanien mieleen se on varmasti.

Living with Yourself Netflixissä 18.10. alkaen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt