Kotimainen sarja näyttää, millaista naisalokkailla on merivoimissa: ”Herra ylikersantti, saako sanoa, että nyt vi**ttaa?”

Julkaistu:

Tv-lehti
Naissotilaat-sarjan toisella kaudella tutustutaan neljän Upinniemen alokkaan arkeen.
Naissotilaat-realitysarjan suositulla ensimmäisellä kaudella seurattiin Niinisalon varuskunnan alokkaita. Tuore kausi jatkaa hyväksi havaitulla kaavalla, mutta kuvauspaikka on vaihtunut Upinniemen Rannikkoprikaatiin. Tällä kaudella osa alokkaista haaveileekin pääsystä laivastoon.

Ensimmäisessä jaksossa esitellään päähenkilöt ja heidän syynsä osallistua asepalvelukseen sekä seurataan, kun naiset saapuvat varuskuntaan. Jaksossa saadaan nähdä jo pieni kurkistus armeijan arkeen.

Urakkansa aloittavat Milla, 19, Henna, 20, Anni, 21, ja Anne, 29.


Kauden päähenkilöt ovat keskenään hyvin erilaisia, mikä tuo sarjaan monipuolisuutta. Anne on tullut armeijaan, koska tähtää urallaan esimerkiksi kriisinhallinnan tehtäviin. Aasialaistaustainen Milla haluaa todistaa, että vaikka hän eroaa ulkonäöltään muista, hän on suomalainen sotilas.

Sarja näyttää realistisesti alokkaiden arkea. Armeijaa kokematonta katsojaa kiinnostavat niin puhuttelumuodot, vaatekaappien järjestely kuin minuuttiaikataulutkin.

Alokkaita opastaa armeijan tavoille yllättävän lempeällä otteella tuvan esimies, alikersantti Henni Sinilaakso. Mietityttämään jää, vaikuttaako kuvausryhmä kersanttien käytökseen.

Sarjan toisessa osassa päästään sitten tositoimiin, kun alokkaat harjoittelevat ampumaradalla kovilla panoksilla.

 

Sitten nähdään, onks mun ase viturallaan vai oonks se vaan minä.

Ampuminen tuottaa alokkaille vaikeuksia. Koska Anni ei osu tauluun, hänelle vaihdetaan patruunat, jotka jättävät valojuovan.

– Sitten nähdään, onks mun ase viturallaan vai oonks se vaan minä, Anni selittää sarjassa nauraen.

– Jos nyt ei osu, niin ei varmaan kestä pinna, Henna sanoo tuskastuneena.

Lopulta alokkaat eivät enää edes tunnu tietävän, kuka ampui mihinkin maalitauluun.

– Herra ylikersantti, saako sanoa, että nyt vituttaa? Henna kysyy jaksossa.

Kuntotestitkään eivät suju toivotulla tavalla. Cooperin testi aiheuttaa Millalle kipua sydämessä, ja nainen romahtaa kentälle. Anne puolestaan nielee turhautumisen kyyneleitä, kun punnerrukset eivät ota onnistuakseen.


Toisessa jaksossa ollaan silti iloisissakin merkeissä, kun alokkaat ottavat ensituntumaa laivastoon. He pääsevät sotasatamaan tutustumaan laivoihin ja niissä palveleviin miehistön jäseniin. Alokkaille esitellään laivan konehuone, keittiö ja makuutilat. Varsinkin Milla vaikuttaa olevan laivasta innoissaan.

Kiinnostavinta sarjassa on seurata, miten naiset muuttuvat armeijan aikana. Kehittyykö kikattelevasta alokkaasta asiallinen sotilas? Entä oppiiko kaikkitietävä alokas olemaan nöyrä?

Kauden kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Naissotilaat 2, maanantaina 21.10. TV2 kello 21.00

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt