Manner-Euroopan kallein tv-sarja saa jatkoa: tältä näyttää Babylon Berlinin uusi kausi – katso traileri

Julkaistu:

Berliini 1930
Babylon Berlin -tv-sarjan uusi kausi nähdään ensi talvena Saksassa Sky-kanavalla. Suomen ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.
Babylon Berlin -sarjan hypnoottinen ja melankolinen tunnussävel Zu Asche, zu Staub (tuhkaksi, pölyksi) hurmasi myös suomalaiset televisiokatsojat viime syksynä.

Moni jäikin odottamaan vesi kielellä jatkoa Gereon Rathin ja Charlotte Ritterin tarinaan.

Fanien toive toteutuu ensi talvena kun sarjan uusi kausi – 12 jaksoa – nähdään Saksassa.
  • Katso tuore traileri alta:


Tulevat jaksot perustuvat Volker Kutscherin romaaniin Tyhmä kuolema.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Berliiniin vuonna 1930. Näyttelijä Betty Winter on kuollut hämärissä olosuhteissa. Gereon törmää glamour-elämän synkkiin puoliin tutkiessaan tähden menehtymistä.
Babylon Berlinin ensimmäiset kaudet kuvasivat maailmansotien välistä aikaa Weimarin tasavallassa, joka on historiantutkimuksessa käytetty nimitys Saksasta vuosien 1919 ja 1933 välisenä aikana.


Romaanissa kansallissosialisti ja SA-Sturmführer Horst Wessel on juuri ammuttu. Nuorena ammutusta Wesselistä tuli kansallissosialistisen liikkeen huomattavin marttyyri ja hänen sanoittamansa Horst-Wessel-Lied toimi natsi-Saksan epävirallisena kansallislauluna.

Wesselin kuolema aiheuttaakin jännitteitä natsien ja kommunistien välille.

Näin siis kirjassa. Kuinka historialliset tapahtumat näkyvät sarjassa, jää vielä arvailujen ja trailerin varaan.Saksan lisäksi Babylon Berlin on manner-Euroopan kallein televisiosarja sekä kallein ei-englanninkielinen televisiosarja.

Sarjan budjetti oli lähes 40 miljoonaa euroa. Rahalla on tehty suuria joukkokohtauksia ja todella realistisia lavasteita, jotka esittävät lähes sadan vuoden takaista Berliiniä.

Sarjan ulkokohtausten kuvaamista varten Babelsbergin studioille rakennettiin 15 000 neliömetriä katuja ja rakennusten julkisivuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt