Tuttu juttu show on Timo Koivusalon ja puoliso Susanna Palinin yhteistyö: ”Tänne ei tulla ratkomaan aviokriisiä”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Legendaarinen Tuttu juttu show palaa ruutuun. – Olin haaveillut tästä jo pitkään, sanoo Timo Koivusalo.
Suomalaisille vuosina 1992–2002 tutuksi tullut TV2:lla esitetty suosikkiohjelma Tuttu juttu show palaa lokakuussa ruutuun 17 vuoden tauon jälkeen, nyt MTV3-kanavalle.

Hyväntahtoista parisuhdevisailua luotsaa edelleen Timo Koivusalo – tällä kertaa aisaparinaan Ylen Puoli seitsemän -ohjelmasta tuttu Susanna Laine.

Ohjelman tuotantopäällikkönä on Timon oma puoliso Susanna Palin.

Timo Koivusalo kertoo kaivanneensa takaisin ohjelman pariin vuosia. Hänen yrityksensä omistaa formaatin, ja hän myi idean MTV3:lle.

– Olin haaveillut tästä jo pitkään, ja nyt se oli mahdollista, kun minulla ei ollut mitään muuta isompaa työprojektia, Timo sanoo.


Joka jaksossa on yksi tuntemattomampi ja yksi julkisuudesta tuttu pariskunta.

Julkkisvieraina ovat Jutta ja Juha Larm, Elina ja Ilkka Kanerva, Saara Aalto puolisonsa Merin Sopasen kanssa, näyttelijäpariskunta Linda Wiklund ja Mikko Nousiainen, hiihtäjäpariskunta Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen, näyttelijä Kalle Lamberg puolisonsa Maria Mattelmäen kanssa, nyrkkeilijä Mira Potkonen aviomiehensä Henri Potkosen kanssa sekä Eva Biaudet ja Thomas Forsström.

– Oli aika vaikea löytää sellaisia julkisuuden henkilöitä, jotka ovat valmiita tuomaan puolisonsa julkisuuteen ja jotka eivät vielä olisi olleet mukana. Ohjelmaa on kuitenkin kuvattu jo yli 400 jaksoa, Timo Koivusalo naurahtaa.

– Kaikki mukaan lähteneet ovat olleet todella innoissaan.

Niin sanotut taviskisaajat valikoituivat Timon avovaimon, ohjelman tuotantopäällikön Susanna Palinin tiukassa seulassa videoiden perusteella. Ohjelmaan haluttiin myönteisiä ja ulospäin suuntautuneita pareja.

– Susannalla on herkkä vaisto: hän näkee ihmisistä heti sen, onko parisuhde on kunnossa. Tänne ei voi tulla ratkomaan aviokriisiä, Timo toteaa.

Tuttu juttu show’n paluu herätti suomalaisten keskuudessa valtavan kiinnostuksen, sillä ohjelmaan haki satoja pariskuntia.

– Katsojat ovat toivoneet ohjelmaa takaisin. Voin valehtelematta sanoa, että lähes joka päivä sen päätyttyä joku on kysynyt, miksei Tuttu juttu palaa tai että palaako se ja milloin.


– Tämä on ajaton sarja, sillä parisuhteet ovat edelleen samanlaisia kuin aiemminkin. Yleisö myös asettuu empaattisesti pariskuntien puolelle ja ohjelmassa on vahva myötäelämisen maku. Tätä peliä pelataan myös kotisohvilla, Timo sanoo.

– Kotona voi miettiä, että noillakin on tuollaista. Tai voi testata, tietäisikö oma kumppani, mitä itse vastaisi tietyissä tilanteissa.

Ohjelman perusidea on täysin sama kuin ennenkin.


Pariskunnan osapuolilta kysytään vuorotellen asioita kumppanista ja parisuhteesta siten, että toinen kuuntelee tällä välin musiikkia. Jos molemmat vastaavat samalla tavalla, he saavat oikeasta vastauksesta ruusun.

Näin selvitetään, kuinka hyvin parisuhteessa elävät todella tuntevat oman kumppaninsa.

– Ainoa tapa pärjätä tässä ohjelmassa on kertoa totuus, koska puoliso ei voi tietää vastausta, jos toinen valehtelee. Se on myös konseptin nokkeluus. Tämä on myönteinen ja hauska talk show, jossa leikin varjolla kysytään ohjelman vierailta asioita, Timo analysoi.

Kysymyksissä on valittavana myös erotiikka- ja yleisökysymykset. Timo kertoo, että kysymyksissä on huomioitu nykypäivän erilainen deittailukulttuuri, kuten Tinderin tuomat treffailumahdollisuudet.


Hänen oma roolinsa on aivan samanlainen kuin ennenkin: hervoton hauskuuttaja.

– Olen tottunut puhumaan joutavuuksia, ja parasta ohjelmassa on hetkessä eläminen: kaikki tapahtuu tässä ja nyt.

Ohjelman logo, lavasteet ja tunnusmusiikki mukailevat entisaikojen tunnelmaa – joskin ne on muutettu nykyaikaan sopiviksi.

– Tunnusmusiikki pohjautuu edelleen Mendelssohnin Häämarssiin, mutta sitä on mukailtu entisestä. Artistivieraita ohjelmassa ei nähdä, vaan bändi vastaa kaikesta musiikista, Timo toteaa.

Tuttu juttu show lauantaisin 19.10. alkaen MTV3 klo 21.00.

Lue koko artikkeli uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 16.–22.10. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt