Näyttelijälegenda Kari Väänänen paljasti kärsivänsä kivuliaasta vaivasta: ”Se on leikattu, mutta paranee hitaasti” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Näyttelijälegenda Kari Väänänen paljasti kärsivänsä kivuliaasta vaivasta: ”Se on leikattu, mutta paranee hitaasti”

Fingerpori-ensi-iltaan saapunut Kari Väänänen valitteli selkäkipujaan.

Fingerpori-ensi-iltaan saapunut Kari Väänänen valitteli selkäkipujaan.

Julkaistu: 10.10.2019 20:48

Kaupunginjohtaja Homeliuksen roolissa nähtävä Kari Väänänen saapui kivuista huolimatta Fingerpori-elokuvan ensi-iltaan Turkuun.

Näyttelijä Kari Väänänen saapui torstaina Fingerpori-elokuvan Turussa pidettyyn kutsuvierasensi-iltaan selkäkivuistaan huolimatta. Väänänen esittää elokuvassa kaupunginjohtaja Homeliusta.

– Selkä ja jalat on niin saakelin kipeät, Väänänen harmitteli.

– Minulla on selkäydinkanavan ahtauma. Se on leikattu, mutta paranee hitaasti. Jos tekee vääriä juttuja, niin pakkia tulee, mutta kyllä se siitä.

Väänänen tunnustautuu Fingerpori-faniksi, mutta usko sarjakuvan ja elokuvan liittoon ei tässä tapauksessa ollut ennakkoon vahva.

– Kun pyydettiin mukaan, en uskonut, että Fingerporista voi elokuvaa tehdä. Käsikirjoittajat Mikko Kouki ja Petja Lähde löysivät siihen kuitenkin helkkarin hyvän perusajatuksen. Minusta leffa on hyvä.

– Elokuva on hyvin lähellä ihmistä. Vaikka kaikki on karikatyyrejä, ne on ihmisiä. Minua oikein välillä sattui niiden rakkaudenetsintä.

Mitä tulee Fingerpori-vitseihin, Väänänen kehottaa katsojia olemaan tarkkana, koska niitä ei elokuvassa korosteta.

– Niitä on siellä paljon. Uskoisin, että tämä elokuva puree katsojiin. Jarlan huumori ei ole tyhmää vaan hyvin älykästä.

Väänänen oli teatterikiinnityksen vuoksi pitkään Helsingissä. Niin pitkään, että alkoi kaivata kotiin Kemijärvelle.

– Tulin samaan tulokseen kuin päällikkö Aladopix Asterixissa, kyllä Pariisi on mukava kaupunki, jossa on mukava käydä, mutta en minä siellä asua haluaisi.

– Kun on tottunut Kemijärven rauhaan ja maisemaan, ei minua enää saa Helsingin hälinään.

Kemijärven rauhassa Väänänen tekee tällä hetkellä kirjoitustöitä.

– Kirjoittelen paljon, jos jotakin saisi vielä väsätä. En kerro mitä, Väänänen naurahtaa.

Fingerporin luoja Pertti Jarla allekirjoittaa elokuvan täysin. Käsikirjoituksen hän tarkisti etukäteen, mutta muuten ”jättäytyi” tekijöiden armoille.

– Olen tyytyväinen. On hyvä, ettei elokuva yritäkään olla sarjakuvamainen. Näyttelijätyö, lavastus ja lokaatiot ovat oikein hienoja, Jarla kiittelee.

Elokuva on näkynyt Jarlan elämässä jo ennen tulevaa ensi-iltaa.

– Lukijoilta on jo nyt tullut vitsi-ideoita tiuhempaan tahtiin. Ensi viikolle olen tehnyt koko viikoksi elokuva-aiheisia Fingerporeja.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta