Kourtney Kardashianin Suomi-ylistys löi rovaniemeläisyrittäjät ällikällä – tätä perinneherkkua kaunotar ei missään nimessä suostunut maistamaan

Julkaistu:

Ilkka Länkinen rovaniemeläishotellista paljastaa, miten Kardashianit-jaksoa päädyttiin kuvaamaan heille ja miten se näkyi heidän suosiossaan.
Kourtney Kardashian toi kolme lastaan, ex-miehensä Scott Disickin ja tämän uuden kumppanin Sofia Richien Suomeen huhtikuussa. Useamman yön mittainen visiitti Rovaniemelle kuvattiin Kardashianit-sarjaan, joka esitettiin Yhdysvalloissa sunnuntaina. Suomessa jakson on voinut nähdä C Morella maanantaista lähtien.

Kardashianin klaanin esikoistytär on viime päivinä jakanut useita kuvia Lapin-matkaltaan somessa. Maanantaina hän yllätti kirjoittamalla Poosh-blogiinsa pitkän matkapäivityksen Suomesta.
Suomi teki lähtemättömän vaikutuksen terveellistä elämää arvostavaan Kourtneyyn ja hän kirjoitti ylisanoja hotellista, jossa pesue yöpyi. Alun perin heidän piti yöpyä Kakslauttasen lasi-iglussa, mutta Arctic Treehousen tarjonta voitti lopulta puolelleen.


Arctic Treehouse -hotellin perheyrityksen toimitusjohtaja Ilkka Länkinen katsoi tiiminsä kanssa tyytyväisenä jaksoa.

– Oli upea nähdä, että Suomi mainittiin niin monta kertaa jaksossa ja näkyi Rovaniemi, lumet ja Finnairit ja muut yhteistyökumppanit saivat maailmanlaajuista näkyvyyttä. Mahtavaa, että joulupukistakin tykättiin ja saunaa korostettiin. Meni hyvää Suomi-kuvaa maailmalle.

Länkisen mukaan heidän yrityksensä sivuilla liikenne lisääntyi ja Instagram-tilillä seuraajien määrä nousi maanantaina noin tuhannella uudella seuraajalla. Jaksolla ei muuten näkynyt merkittävää lisäystä varauksiin – ainakaan vielä.

Länkinen sanoo, ettei heille on tärkeintä, että kaikki vieraat viihtyvät.

– Silloin tällöin tällaisia tuotantojakin maailmalta pölähtelee.

Kourtneyn blogipäivitys tuli täysin yllätyksenä Länkiselle.

– Se blogi oli aivan huikea. Sitä ei ollut missään ennalta sovitussa materiaalissa ja se tuli meille yllätyksenä.

Kourtney kehui blogissaan vuolaasti suomalaista ruokaa, jota hän kuvailee maukkaaksi ja erittäin terveelliseksi. Hän söi vierailunsa aikana esimerkiksi lohta ja kiittelee sitä, että hänelle valmistettiin gluteenitonta ruokaa ja että raaka-aineet olivat paikallisia ja puhtaita.
Länkinen iloitsi ruuan mainitsemisesta, sillä heidän keittiössään 60 prosenttia ruuista on paikallista lähiruokaa.

Vierailulla oli mukana Kardashianien kuvausryhmä. Somessa pohditaan, oliko reissu puhtaasti yhteistyökumppanien kanssa tehty.

– Tätä yksittäistä en voi kommentoida, mutta aika usein näissä on tuotantoyhtiöt mukana. On monta tahoa, joiden kanssa toimitaan. Tuotantoyhtiö järjestää, tilaa ja hoitaa. Varsinkin tällaiset isoimmat mediatalot haluavat olla täysin riippumattomia ja maksaa kaikki hinnastojen mukaisesti. Ne eivät halua olla riippuvaisia mistään palveluksista. Kysyvät tarjouksen ja tehdään kaupat heidän kanssaan, Länkinen selittää.

Tällä hetkellä hotelliyrittäjät tekevät syksyn eteen paljon töitä. Revontulia parempaa on vain tuplarevontulet.

– Ne voi nähdä järven tai joen pinnasta. Niitä ei näe, jos on lumi maassa, Länkinen sanoo.

Hotelli ei kerro kuuluisista asiakkaistaan, elleivät he itse postaa sitä someen.


– Koskaan ei Rovaniemellä tiedä, ketä siellä haalarit päällä ja pipo päässä pyörii. Suomalaiset ovat ujoja ja vaikka tunnistaisivatkin julkkiksen, ei ne ensimmäisenä rupea kyselemään, oletko sinä se ja se. Usein me itsekin luetaan jälkikäteen, että meillä on ollut täällä joku somevaikuttaja tai jalkapalloilijan vaimo.

Seurue kävi lounaalla lappilaisia herkkuja tarjoavassa Nili-ravintolassa Rovaniemellä. Toimitusjohtaja Marko ”Poolo” Huttunen kertoo Kourtneyn syöneen lohitartaria ja hillaa, muut söivät muun muassa suklaakakkua. Mustikkamehu oli suurta herkkua.

– Ne olivat vähän haastavia. Ei kelvannut suoraan listalta, niin lapsille tehtiin erikoistilauksena tomaattipastaa. Juostiin kaupasta hakemaan pastaa.

Kuuluisat vieraat pohtivat pitkään, uskaltavatko maistaa karhua. Se jäi lopulta kokeilematta, vaikka henkilökunta yritti rohkaista.

Huttunen muistelee seurueen olleen haltioissaan, ihastelleen paikkaa aidosti ja kehuneen ruokaa. Kourtneyn kehut blogissa miellyttivät ravintolan henkilökuntaa.

Vieraista aisti kyllä, ettei kyse ollut ihan perusasiakkaista.

– Kyllä ne oli selkeästi julkisuustietoisia henkilöitä. Eivät menneet tavallista ihmisten kategoriaan. Mutta mukavia ja ystävällisiä. Eivät mitenkään diivoja, mutta kyllä niistä aisti, että maailmanjulkkiksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt