Innostunut Heli Palsanmäki pääsee tapaamaan idoliaan – kohtaaminen päättyy kyyneliin: ”En varmaan ota aurinkolaseja pois”

rac

Julkaistu:

Heli Palsanmäki tapaa Suomen huutokauppakeisarin tiistaisessa jaksossa Tommi Läntisen. Tapaamisessa Heli herkistyy peräti kahdesti kyyneliin.
Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja hänen puolisonsa Heli Palsanmäki matkaavat Suomen huutokauppakeisarin seuraavassa jaksossa tekemään kauppoja muusikko Tommi Läntisen kanssa. Kauppaa käydään Helsingin legendaarisella Finnvox-studiolla.

Heli Palsanmäki paljastaa matkalla Läntisen luo olevansa innoissaan idolinsa tapaamisesta.

– Tommi on kyllä hieno tavata, Heli sanoo.

Läntinen on valinnut myyntiin tavaroita, joiden taustalla on tarinoita elämästä. Suomalaismuusikon myyntiin tulevien tuotteiden joukossa on muun muassa 12-kielinen Ovation Elite -kitara, jolla on sävelletty esimerkiksi Aika on hiekkaa -kappale.

Kitara on hankittu vuonna 1996, mutta nyt Läntinen haluaa luopua siitä. Hän kertoo haluavansa huutokaupata kitaran erikseen ja lahjoittaa sen myyntituotot hyväntekeväisyyteen.

– Jos tämä saataisiin huutokaupattua erillisenä tuotteena, siitä tuleva tuotto menisi lasten ja nuorten mielenterveystyöhön, Läntinen ehdottaa.


Myös Aki Palsanmäki on hyväntekeväisyysideasta mielissään. Huutokauppakeisari haluaa lahjoittaa kitaran tuotoista täydet sata prosenttia mielenterveystyöhön.

– Tällaisessa tuotteessa meidänkin myyntiprosentti on sitten nolla, eli lähdemme satasella mukaan. Nuo ovat niin tärkeitä asioita tänä päivänä, nuorissa ja lapsissa on tulevaisuus, Aki toteaa.

Hyväsydäminen ele saa Helissä aikaan yllättävän reaktion ja hän liikuttuu kyyneliin. Läntinen kaappaa hänet nopeasti kainaloonsa.

– Helin reaktio oli kaunis. Hänessä on sellainen ihana, lämmin energia, Läntinen kuvailee.

Aki ja Heli saavat kuulla upealla kitaralla pätkän Rööperin kuu -kappaleesta. Pian Heli itkee jälleen. Hän piiloutuu tapaamisen jälkeen aurinkolasien taakse peittääkseen kyyneleensä.

– En varmaan ota aurinkolaseja pois enää, enkä muuten itke tänään enää yhtään! Nyt lähdetään seuraavaan kohteeseen! Heli sanoo tomerana.

Suomen huutokauppakeisari tiistaisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa.