Ennennäkemättömät käänteet Selviytyjissä laittoivat koko pelin sekaisin – ulos äänestettyä Jannea odotti viidakossa mojova yllätys - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ennennäkemättömät käänteet Selviytyjissä laittoivat koko pelin sekaisin – ulos äänestettyä Jannea odotti viidakossa mojova yllätys

Selviytyjät Suomi -ohjelmassa peli sai ennennäkemättömän käänteen.

Selviytyjissä koettiin kaksi todellista yllätyskäännettä, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi pelin kulkuun.­

6.10.2019 20:58

Selviytyjät Suomi -kisan heimoneuvostossa nähtiin sunnuntai-iltana hätkähdyttävä käänne, kun koskemattomuuskissa voittanut Kuwago-heimo pääsi seuraamaan koskemattomuuden hävinnen Carabao-heimon heimoneuvostoa.

Kuokkavieraat heimoneuvostossa eivät miellyttäneet carabaolaisia, jotka olisivat mieluummin hoitaneet äänestyksen pelkän oman heimonsa kesken.

– Ne pääsee oikein irviturpana kattomaan, ketä me äänestetään. Voi luoja! Nora puhisi.

– Te olette täällä kuunteluoppilaina, te ette voi osallistua neuvostoon, juontaja Juuso Mäkilähde muistutti Kuwagoa.

Heimo ei kuitenkaan joutuisi tyytymään pelkkään katsojan rooliin, sillä Juusolla oli vielä viimeinen ässä hihassaan, ennen äänestystä.

– On aika äänestää, mutta… Selviytyjät tunnetaan käänteistään. Kuwago, ette ole turhaan istuneet heimoneuvostossa, vaan te äänestätte yhden Carabaosta kotimatkalle, Juuso julisti.

Carabaolaiset vilkuilivat toisiaan epäuskoisina. Kasperi tuijotti Juusoa suu auki yrittäen sisäistää yllätyskäänteen.

Heimolaiset olivat ennen neuvostoa juonineet pitkään, kenelle he antaisivat äänensä illan heimoneuvostossa. Käänteen vuoksi kaikki työ oli mennyt hukkaan ja nyt jokainen heistä oli vaarassa joutua kotimatkalle.

Vastaavaa käännettä Selviytyjissä ei ole nähty aikaisemmin kuin vain kerran. Vuonna 2013 Norjan Selviytyjissä koskemattomuuskisan voittanut heimo pääsi äänestämään jonkun hävinneen heimon kilpailijoista kotimatkalle. Tuolloin hävinnyt heimo sai kuitenkin valita joukostaan yhden kilpailijan, jota ei voitaisi äänestää.

Ääntenlaskun aikana Carabaossa vallitsi hermostunut tunnelma. Ennen viimeisen äänen paljastamista Markus ja Janne olivat tasan äänimäärässä. Kuudes ja viimeinen ääni kuitenkin ratkaisi lopputuloksen.

– Janne, sinä olet viides Selviytyjät Suomi –kisasta pois äänestetty kilpailija, Juuso julisti.

Juotaja Juuso Mäkilähde passittaa joka viikko eniten ääniä saaneen Selviytyjät-kilpailijan kotimatkalle.­

Pettynyt Janne ojensi soihtunsa ja poistui heimoneuvostosta.

– Tämä oli varmasti jännittävä ilta molemmille heimoille. Carabao, toivottavasti Kuwagon päätös oli teidän kannaltanne toimiva. Nyt on aika kääntää katseet eteenpäin ja kerätä voimia tuleviin haasteisiin, Juuso jatkoi.

”Arvon kilpailija...”

Selviytyjien käänteet eivät kuitenkaan loppuneet siihen. Kotimatkalle passitettua Jannea odotti viidakossa salaperäinen paperikäärö, joka oli osoitettu pudonneelle kilpailijalle.

– Arvon kilpailija, matkasi Selviytyjissä ei ole vielä päättynyt, vaan sinulle on varattu mahdollisuus palata takaisin kilpailuun, Jannen saamassa kirjeessä todettiin.

– Siirryt nyt Karkotussaarelle odottamaan oikeaa hetkeä…. Okei! Huh huh mikä peli! Janne naurahti.

Janne sai salaperäisen käärön, jossa ilmoitettiin, ettei hän lähtisikään kotimatkalle, vaan Karkotussaarelle.­

Selviytyjät Extrassa nähdään, kuinka resortissa majailevat pudonneet kilpailijat odottavat uteliaina, kuka heidän seuraansa liittyisi. Yllätys on suuri, kun Tommi Läntiselle, Arttu Lindemanille ja Kimmolle tuodaan kirje, jossa kerrotaan, että kukaan ei tällä kertaa pudonnutkaan pelistä.

– Karkotussaari, Redemption Island on käytössä! Mulla meni kylmät väreet, Arttu intoilee.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kansainvälisistä versioista tuttua Karkotussaarta, eli Redemption Islandia käytetään Suomen Selviytyjissä.

Ohjelman kansainvälisissä versioissa Karkotussaarelle joutuminen tarkoittaa sitä, että vastedes pois pelistä äänestetyt kilpailijat joutuvat odottamaan saarella hetkeä, jolloin heille tarjoutuu mahdollisuus palata takaisin peliin.

Saarelle joutuneet kilpailijat ottavat mittaa toisistaan kaksintaistelussa, jonka voittaja saa jäädä saarelle. Häviäjä joutuu lopullisesti kotimatkalle.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa kukin heimoista on lähettänyt oman edustajansa seuraamaan Karkotussaarella tapahtuvaa kaksintaistelua. Joskus molempien heimojen kaikki kilpailijat ovat päässeet todistamaan kaksintaistelua.

Karkotussaarella olosuhteet ovat samanlaiset kuin heimojen omissa leireissä. Karkotussaarella kilpailijat joutuvat tekemään tulen ja rakentamaan itselleen yösijan.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin kello 19.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?