Meeri Koutaniemi oli viime viikolla TTK:n ykkönen, mutta nyt tulinen tango sai täystyrmäyksen tuomareilta – ”Tuli kylmää kyytiä”

Julkaistu:

tanssii tähtien kanssa
Meeri Koutaniemen ja Matti Puron kokeellinen tango ei uponnut TTK-tuomaristoon.
Tanssii tähtien kanssa -kisan toisessa suorassa lähetyksessä nähtiin sunnuntaina, miten Meeri Koutaniemi pyyhälsi tanssiparketilla Shakiran tahdissa. Koutaniemen ja Matti Puron tulinen tango oli kokeellinen versio perinteikkäästä tanssista. Mukana oli haastavia nostoja, nopeaa askellusta ja hurjaa menoa.

Koutaniemen esitys lumosi Twitterissä, mutta Tanssii tähtien kanssa -tuomaristo ei ollut yhtä vakuuttunut. Viime viikolla Koutaniemi oli kisan ykkönen 22 pisteellään, mutta tällä viikolla tuomaristolta satoi lähinnä kritiikkiä.

Helena Ahti-Hallberg totesi, ettei hän ollut edes tunnistaa, mitä tanssia pari tanssi.

– Juuri ja juuri tangoksi tunnistettava, Ahti-Hallberg totesi hieman turhautuneena.

Hänen mukaansa esityksestä puuttui lähes kokonaan vakiotanssiasento ja sille oli hyvä syy. Asento ei Ahti-Hallbergin mukaan pysynyt kasassa ja näyttänyt siltä miltä piti niinä lyhyinä hetkinä, kun se nähtiin.

– Lajitekniikka ei yltänyt sille tasolle, mitä teiltä voisi odottaa. Tämä oli mielestäni freestyle esitys ja mun pitäisi arvostella tangoa ja olen vähän pulassa, Ahti-hallberg totesi.


Esitys sai tyrmäyksen myös Jukka Haapalaiselta. Hän oli samoilla linjoilla siinä, ettei esityksessä näkynyt juurikaan tangoa.

– Mulle jäi tästä kiireinen tunnelma, Haapalainen sanoi ja jatkoi:

– Tuli sellainen tunne, että katsonko latinalaisesitystä vai vakioesitystä. En löytänyt genreä.

Haapalaisen mukaan haasteita oli etenkin tasapainossa ja nilkkojen ojentamisessa. Hänen mukaansa pari ei yltänyt läheskään sille tasolle, jota hän oli odottanut.

– Näen kyllä paljon potentiaalia, mutta tämä ei ollut ihan nappisuoritus tänään.


Tuomaristosta vain Jorma Uotinen piti Koutaniemen puolia. Hänen mukaansa parin tanssissa oli ihanaa rohkeutta ja uskallusta sekä tunnetta.

– Mä en tunne olevani pulassa, Uotinen sanoi.

– Teidän tanssissanne on jotain pelotonta ja tulkinnan tasolla te ylitätte sovinnaisuuden rajat ja se vetoaa minuun.

Tuomaristo antoi Koutaniemelle ja Purolle yhteensä 15 pistettä. Ahti-Hallberg ja Haapalainen olivat yksimielisiä esityksestä ja antoivat molemmat sille 4 pistettä. Uotinen puolestaan nosti pystyyn 7 pistettä.

– Nyt tuli aika kylmää kyytiä, juontaja Vappu Pimiä hämmästeli tuomariston kommentit kuultuaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt