Uusi Joker-leffa kylvää kauhua maailmalla – katsojia rynnännyt ulos teatterista, koko elokuvan hyllytystä vaaditaan: ”P*ska osui tuulettimeen”

Joker-elokuva on aiheuttanut mielipahaa ympäri maailman.

Joaquin Phoenix näyttelee Batmanin arkkivihollista Jokeria perjantaina 4.10. ensi-iltansa saaneessa Joker-elokuvassa, joka tuo valkokankaille ohjaaja Todd Phillipin näkemyksen DC-pahiksesta.

Joker sai ensiesityksensä tosin jo syyskuussa Venetsian elokuvajuhlilla, jossa se voitti pääpalkinnon – mutta sai osakseen myös rajua kritiikkiä. Osa elokuvan nähneistä piti elokuvaa jopa vaarallisena. Sen on väitetty antavan oikeutuksen yhteiskuntakapinalle, anarkialle ja jopa murhille.

Elokuva on kohdannut merkittävän kohun jo avausviikonloppunaan. Brittimediat kirjoittavat fanien kävelleen ulos teattereista elokuvan kiistanalaisuuden vuoksi. Elokuvaa ollaan haukuttu liian häiritseväksi ja väkivaltaiseksi. Lisäksi Jokerin väitetään esittävän aserikoksia ja mielenterveysongelmia ihailevassa ja triggeröivässä valossa.

– Kävelin juuri ulos Joker-elokuvasta. Liian kammottavaa katsoa, kuinka elokuva ihannoi aseväkivaltaa ja mielenterveysongelmia, Twitterissä kirjoitetaan.

– Kävelin ulos Jokerista. Kieltäkää tämä elokuva! Sillä on psykologinen lähestymistapa. Olin aivan hänen (Jokerin) puolellaan, kunnes p*ska osui tuulettimeen.

– Lähdin pois kesken kaiken. En ole ollut yhtä ahdistunut elokuvan jälkeen sitten Good Timen. Voi h*lvetti...

Monet ovat sitä mieltä, että elokuva tulisi kieltää kokonaan, sillä se kannustaa heidän mielestään väkivaltaan ja jopa massamurhaan. Pelot saattavat johtaa juurensa vuodesta 2012, kun mies murhasi 12 ihmistä Batman-elokuvan yönäytöksessä. Jokeri on perinteisesti Batman-elokuvien arkkivihollinen.

Avausviikonloppu on kuitenkin sujunut brittimedian mukaan kohtuullisen rauhallisissa merkeissä. Poliisi varautui ympäri Yhdysvaltoja ensi-iltaan tiivistämällä turvatoimia elokuvateatterien läheisyydessä.

Korostetuista turvatoimista myös välikohtauksia on sattunut ympäri Yhdysvaltoja. New Yorkissa poliisi joutui ohjaamaan miehen ulos elokuvateatterista. Mies oli aiheuttanut huolta muissa katsojissa muun muassa taputtamalla kovaäänisesti joka kerta, kun Jokeri tappoi elokuvassa jonkun.

Poliisin mukaan mies oli kaatanut pullon tequilaa jäähilejuomaansa ennen elokuvan alkua.

– Se oli h*lvetin pelottavaa. Kuin 4D-elokuvakokemus, todistajat twiittasivat.

Samaan aikaan Joker on rikkonut ennätyksiä lipunmyynnillään. Se on tuottanut lipputuloja lähes 40 miljoonan euron verran pelkästään Yhdysvalloissa perjantaina. Lipputulojen ennustetaan kipuavan yli 90 miljoonaan sunnuntaihin mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?