Mikael Jungnerin tanssikisan päättänyt murtuma vaivasi Aino-Kaisa Saarista yli vuoden – ex-hiihtäjä kertoo, kuinka vakavasta asiasta on kyse

Julkaistu:

Tanssii tähtien kanssa
Mikael Jungner joutui jättämään Tanssii tähtien kanssa -kisan kesken, kun jalasta löytyi ns. Jonesin murtuma. Täyteen toipumiseen voi mennä jopa vuosi.
Vuosien varrella Tanssii tähtien kanssa -kisassa on nähty jos jonkinlaisia pienempiä loukkaantumisia, mutta Mikael Jungnerin ensimmäisessä livelähetyksessä saama jalkavamma on osoittautumassa odotettua selvästi pahemmaksi.

Hän joutui jättämään kisan kesken, ja saapuu sunnuntain lähetyksen katsomoon kainalosauvoilla.

Jungner kertoo IS:lle, että lääkärin tuomio jalasta on selvä.

– Kyseessä on Jonesin murtuma, ja lääkäri kertoi, että kaikista ihmisten sadoista luista juuri tämä luu on se, joka kestää parantua kaikista pisimpään, Jungner kertoo.
Hän sai diagnoosin jalasta röntgenin jälkeen keskiviikkona, mutta kanava ilmoitti vasta perjantaina, että Jungner jättäytyy pois tanssikisasta.

– Oli ihan hyvä, ettei asiaa uutisoitu heti, koska en edes muista, milloin joku asia olisi harmittanut näin paljon. Tämä on tähänastisen elämäni pahimpia seinääntörmäyksiä, Jungner sanoo.


Eniten Jungneria harmittaa se, että loistoporukassa vietetyt viikot tanssisalilla ovat nyt ohi ja esimerkiksi hänen kovasti odottamansa sunnuntain wienervalssi jäi tanssimatta.

– Wienervalssi meni meillä hirveän hyvin treeneissä ja kaikki lässähti tällä tavalla, Jungner harmittelee.

Toinen mieltä harmittava asia on nyt jalka, jonka paraneminen on pitkä prosessi. Kaikki normaalit askareet tuntuvat haastavilta.

– Onhan se aikamoista, kun joudun konttaamaan kotona suihkusta keittiöön. Lääkärikäynnin jälkeen olen nyt opetellut kävelemään kainalosauvoilla, Jungner kertoo puhelimitse kotoaan.

Sama murtuma on piinannut useita urheilijoita, etenkin jalkapalloilijoita.


Jonesin murtumasta kärsi aikoinaan myös ex-huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen. Hän satutti jalkansa verryttelylenkillä 2014.

– Kyseessä on todella vakava ja vaikea murtuma. Se on tosi paha. Toivotan Mikaelille tsemppiä, Aino-Kaisa Saarinen kertoo kuultuaan Jungnerin tilanteesta.

Itsekin Tanssii tähtien kanssa -kisassa tanssinut Saarinen sanoo suoraan, että kyseisen murtuman jälkeen olisi silkka mahdottomuus jatkaa tanssikisassa.

– Itselläni meni vuosi, että jalka parani kokonaan, Saarinen sanoo.

– Tiedän, että se kuulostaa hassulta, että niin pikkuvarpaan luun murtuma voi olla niin paha, mutta se luu on viiden huonoiten luutuvan luun joukossa. Se on hyvin hankalassa paikassa, koska verenkierto on siinä kohtaa niin huono.

Harjoitusleirillä loukkaantuneella Saarisella kesti aluksi kuusi viikkoa, ennen kuin hän pystyi edes varaamaan jalalle painoa.

– Ei jalkaan tarvinnut kuin hipaista, niin se tuntui kuin sähköiskulta. Se oli todella kipeä ja jouduin pitkän aikaa tekemään kaikenlaista korvaavaa liikuntaa.

Saarisen vamma tuli, kun hänen jalkapöytänsä taittui sivuttain polulta asfaltille siirtyessään.


Jungner kertoo puolestaan kuulleensa jalastaan pamauksen juuri, kun hänen ja hänen tanssiparinsa Janica Saarnin jive-esitys oli loppumaisillaan.

– Se tapahtui ihan lopussa, kun yhden jivepotkun alastulo epäonnistui ja jalka muljahti. Kuulin pamahduksen hyvin. Ajattelin ensin, että se hoituu kipulääkkeillä ja siteellä, mutta olin väärässä, Jungner sanoo.

– Jännitin sen verran suoraa lähetystä, että vedin vielä viimeiset 30 sekuntia tanssista pelkällä adrenaliinilla. Tanssiopettajat hoitivat tilanteen sen jälkeen tosi hyvin: sain heti jääpussin jalkaan ja pari särkylääkettä.

Jungner on aiemminkin kärsinyt urheiluvammoista. Sählyssä aikoinaan hajonneen polven kierukan vuoksi Jungner käytti nytkin tanssitreeneissä polvisuojia.

Jungner on myös entinen kilpauimari. Hän aikoo jatkaa tanssia tulevaisuudessa, koska totesi sen hyväksi kuntoilutavaksi.

– Kesän ajan nostasin kuntoa uimalla, mutta jatkossa voisin hyvin harrastaa myös tanssia, sillä innostuin siitä.

Aloitusjaksossa nähty jive ei ollut Jungnerin mukaan lainkaan hänen tanssinsa, joten tanssipari päätti vetää tanssiesityksen ilon ja show’n kautta.

– Eihän se jive-esitys ollut teknisesti kovin hyvä, ja suoran lähetyksen jännitys teki vielä sen, ett aivot kävivät vähän hitaalla ja tipahdin rytmistä, Jungner sanoo.

– Olen kuitenkin saanut paljon positiivista palautetta heittäytymisestä. Onhan se sympaattista, kun ihminen heittäytyy johonkin sellaiseen, jota ei lainkaan osaa. Se on myös tämän ohjelman suola.


Hän uskoo, että tanssitaival olisi päättynyt melko pian myös ilman onnettomuutta.

– Kisassa taso on niin kova, etten olisi siellä varmaan pitkään keikkunutkaan, mutta olisin halunnut tanssia sen wienervalssin.

Jungerin tanssitaival alkoi jo tummien pilvien alla, sillä hänen oma tanssiparinsa Saana Akiola sairastui viikkoa ennen ensimmäistä suoraa lähetystä ja Jungner vaihtoi paria lennosta.

Saana on edelleen toipilaana ja perjantaiaamuna Jungner sai nykyiseltä tanssipariltaan Janicalta ikävän viestin.

– Janica laittoi kuvaviestin röntgenin jonotushuoneesta, että hänen pohkeensa revähti ja hän olisi joka tapauksessa joutunut olemaan ainakin viikon tanssimatta, Jungner paljastaa.

– Eli minulla ei olisi edes ollut tanssiopettajaa tulevan sunnuntain lähetyksessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt