Milana Misic juontaa uutta musiikkiohjelmaa – ihmettelee tietyn genren sorsimista tv:ssä: ”Iskelmä vihdoin esiin” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Milana Misic juontaa uutta musiikkiohjelmaa – ihmettelee tietyn genren sorsimista tv:ssä: ”Iskelmä vihdoin esiin”

Ohjelman ensimmäinen vieras on Marita Taavitsainen.

Ohjelman ensimmäinen vieras on Marita Taavitsainen.

Julkaistu: 4.10. 14:15

Milana Misic juontaa musiikkipainotteista Soiva postikortti -sarjaa, jonka avausjaksossa on vieraana Marita Taavitsainen. Milana on ilahtunut saadessaan esiin musiikkigenreä, jota vieroksutaan tv:ssä.

Milana Misicin tekee uuden aluevaltauksen uuden Soiva postikortti -musiikkiohjelman emäntänä.

Vieraina on suomalaisen iskelmämusiikin tähtiä, ja aloitusjaksossa nähdään Marita Taavitsainen.

Iskelmämusiikki on Milanan mielestä usein aivan liian pienessä roolissa tv- ja radiokanavilla.

– Tässä ohjelmassa on mukana nimenomaan tietyn musiikkityylin ihmisiä, joiden musiikki on usein suljettu tietyltä kansanosalta tv:stä pois. Joillakin kanavilla ei ole kysyntää iskelmälle, Milana harmittelee.

– Mielestäni on hienoa, että musiikissa on useita eri genrejä ja että kaikki artistit pääsevät televisioon esittämään oman genrensä musiikkia.

Milanaa pyydettiin ohjelman emännäksi, kun tekijät olivat nähneet hänet juontamassa muutamia konsertteja.

Jaksoissa Milana haastattelee artisteja ja kyselee heidän elämästään. Keskusteluiden välissä nähdään artistien akustisia esityksiä.

– Tämä on ollut todella opettavainen matka, sillä en ole ollut tässä roolissa aiemmin, Milana kertoo.

– Olen oppinut paljon tv-työstä ja siitä, miten hallita samaan aikaan kaikki se, kun ohjaaja puhuu minulle korvanappiin, haastattelen vierasta ja mietin samalla kameroita ja saamiani ohjeita. Välillä ihmettelen, että miten pää kestää sen, kun tulee paljon asiaa monesta tuutista.

Kaiken kukkuraksi Milana poti kuvausten aikana kovaa flunssaa, ja kuulo oli tehdä tepposet.

– Kari Vepsä oli tyttärensä Taran kanssa vieraana ja jouduin sanomaan Karille, että voitko puhua vähän kovempaa, kun en kuule mitään, Milana nauraa.

Ohjelman ensimmäinen vieras on Marita Taavitsainen. Muissa jaksoissa esiintyvät muun muassa Amadeus Lundberg, Eija Kantola, Mikael Konttinen, Saija Tuupanen ja Johanna Debreczeni

Ohjelman ensimmäinen vieras on Marita Taavitsainen. Muissa jaksoissa esiintyvät muun muassa Amadeus Lundberg, Eija Kantola, Mikael Konttinen, Saija Tuupanen ja Johanna Debreczeni

Muissa jaksoissa vierailevat mm. Amadeus Lundberg, Eija Kantola, Mikael Konttinen, Saija Tuupanen ja Johanna Debreczeni.

Laila Kinnusen tytär vastasi itse kaikista haastatteluista, vaikkei ollutkaan valitsemassa sarjan vieraita.

– Onneksi pystyn samaistumaan muiden artistien elämään. Todella moni vastasi identtisesti esimerkiksi kysymykseen siitä, miksi tekee tätä työtä: rakkaudesta musiikkiin.

Ohjelmassa artistit omistavat kappaleita itselleen tärkeille ihmisille.

– Tarkoitus oli tehdä lämminhenkistä ohjelmaa, jossa pääpaino on musiikkiesityksissä.

12-osaisen sarjan viimeisessä jaksossa Milana kertoo omasta elämästään.

– Laulan ja esitän monologia.

Milanan äiti täyttäisi 80 vuotta 8. marraskuuta, ja syksyn aikana tytär muistaa Laila Kinnusta Lailan laulut -konserttien merkeissä.

– Äitini laulut kulkevat aina matkassani, ja vaikka en jollain keikalla esittäisi niitä, niin ihmiset tulevat puhumaan niistä ja sanovat, että äitisi laulut ovat ihania. Ne kappaleet elävät aina – äitini perintö on vahva.

Laila Kinnunen ja Milana-tytär.

Laila Kinnunen ja Milana-tytär.

Soiva postikortti perjantaisin 4.10. alkaen AlfaTV klo 21.00.