Juho Milonoff nähdään rankassa roolissa aivoinfarktipotilaana – käsi ja jalka olivat krampissa viikkoja

Julkaistu:

Tv-lehti
Mitä tapahtuu isolle egolle, kun ihminen menettää kaiken? Tästä lähtökohdasta kertoo Lauri Nurksen TV1-kanavalla nähtävä uutuussarja, jossa Juho Milonoff tekee fyysisesti erittäin vaativan roolin.
Pääosin Itä-Helsinkiin sijoittuva Pientä laittoa on Lauri Nurksen ohjaama kahdeksanosainen draamakomedia.

Juho Milonoff näyttelee sarjan päähenkilöä Teppoa, kaikkensa menettänyttä miestä, joka muuttaa Vuosaareen aloittamaan uutta lukua elämässään.

Teppo on saanut aivoinfarktin toimiessaan upseerina Sodankylässä.


Infarkti johtui useiden vastoinkäymisten aiheuttamasta stressistä: Teppo oli saanut kuulla, että kauan odotettu majurikurssi oli mennyt sivu suun ja vaimo Johanna (Saara Kotkaniemi) jätti Tepon huonojen uutisten jälkeen.

Yhtäkkiä Teppo on täysin yksin ja vakavasti sairas: puhe sopertaa, toinen käsi ei toimi ja kävely ontuu pahasti.

– Kyseessä on fyysisesti erittäin haastava rooli, ja minulla oli muutama näyttelijä, joita mietin tähän. Juhon kanssa ajatukset menivät yksiin, ja hän perehtyi vammankuvaan huolella, Lauri Nurkse kertoo.

Rooli asetti Juho Milonoffille aivan omat haasteensa.

– Juho joutui jättämään yhden teatteriroolinkin pois tajutessaan, miten fyysisesti rankka rooli on kyseessä. Kuvauspäivät olivat pitkiä ja rooli vaati sen, että piti tavallaan poistaa puolet kehosta: käsi ja jalka olivat krampissa 11 tuntia putkeen monta viikkoa, Lauri kertoo.


Pientä laittoa on Laurille myös varsin nostalginen projekti, sillä hän sai sarjaan mukaan kymmenen vuoden takaisen tiimin.

Hän teki yhdessä Juho Milonoffin ja sarjassa naapurin naista näyttelevän Noora Peltokukan kanssa aikoinaan yhdessä Uutishuone-sarjaa, joka uusittiin vastikään Ylellä.


Lauri oli tuolloinkin ohjaajan roolissa ja käsikirjoittajana oli Kaisa Pylkkänen – sama kuin Pientä laittoa -sarjassa, tosin tällä kertaa Petteri Summasen rinnalla.

Tuore sarja sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun Lauri törmäsi Petteri Summaseen.

– Tykästyin heti sarjan itsepäiseen päähenkilöön ja traagisuuden ja komedian liittoon. Mitä traagisempi tilanne, sitä koomisempaa siitä voi syntyä. Tepon osalta voikin kysyä, että miten ehdoton ihminen voi olla? Että yksin pitää joka ikinen puu kantaa, vaikka on lähes halvaantunut.


Tarina kertookin paljon ihmisen itsepäisyydestä ja itsenäisyydestä – siitä, miksei uskalleta tai osata pyytää apua.

– Vaikka ihminen olisi kuinka jääräpäinen tahansa, niin jossain vaiheessa olisi hyvä huomata, että yhdessä on helpompaa.

Ensimmäinen jakso starttaa ankeissa tunnelmissa. Ison egon omaavalle, impulsiivisuudesta, ehdottomuudesta ja ylpeydestä kärsivälle Tepolle pudotus upseerin arvostetusta valta-asemasta muiden avun varassa eläväksi ihmiseksi ei ole helppo.

– Vaikka alussa olisi synkkää, niin uskon jokaisessa tarinassa siihen, että aina pitää mennä valoa kohti ja toivoa pitää olla. Tässä nähdään, mitä sisuuntuminen ja elämännälkä saavat aikaan, Lauri Nurkse sanoo.

Pientä Laittoa sunnuntaisin 6.10 alkaen TV1 klo 21.05.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt