Mies murhasi 12 ihmistä Batman-leffan yönäytöksessä 2012 – uuden Joker-elokuvan turvatoimia kiristetty ympäri Yhdysvaltoja - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Mies murhasi 12 ihmistä Batman-leffan yönäytöksessä 2012 – uuden Joker-elokuvan turvatoimia kiristetty ympäri Yhdysvaltoja

Turvatoimia elokuvateattereissa on kiristetty. Jopa armeija on paikallisten medioiden mukaan hälytysvalmiudessa.

Joaquin Phoenix on uusi Joker.

3.10.2019 15:38

Joaquin Phoenix näyttelee Batmanin arkkivihollista Jokeria 4.10. ensi-iltansa saavassa elokuvassa, joka tuo valkokankaille ohjaaja Todd Phillipin näkemyksen pahamaineisesta DC-pahiksesta.

Elokuvan näytöksien turvatoimia on kiristetty ainakin New Yorkissa, Los Angelesissa ja Seattlen alueella, seattlelainen Komo News -kanava kertoo.

Kiristysten taustalla on vuoden 2012 tapahtumat. Tuolloin James Holmes -niminen ampuja hyökkäsi Batman-elokuvan ensi-iltaan Aurorassa Coloradon osavaltiossa. Holmes oli värjännyt tukkansa oranssiksi, kuten Joker-pahiksella. Hän tappoi 12 ihmistä ja haavoitti 70:tä.

Saman vuoden elokuussa poliisi pidätti Ohion Westlakessa miehen, joka oli tullut Yön ritarin paluu -elokuvan näytökseen aseistettuna. Hänellä oli laukussaan 9mm käsiase, useita täysiä panoslippaita ja kolme veistä. Mies oli istuutunut teatterin takariviin ennen kuin kukaan muu katsoja oli saapunut paikalle.

Joker-leffaa on kuvailtu etukäteen psykologiseksi trilleriksi, joka aiheuttaa katsojissa pahoja ennakkoaavistuksia ja pelkoa.

Elokuvaa kritisoineet ovat todenneet, että massamurhaajasta kertova leffa saattaa inspiroida epävakaita persoonallisuuksia oikeaan väkivaltaan.

– Haluamme kertoa ihmisille, että meillä on paljon poliiseja, jotka partioivat näkyvästi elokuvateatterien läheisyydessä, King Countyn sheriffin tiedottaja toteaa.

Lisäksi elokuvateattereihin on lisätty turvamiehiä.

Ennakkovaroittelut eivät ole saaneet leffan faneja perääntymään.

– Minä ja sulhaseni menemme katsomaan elokuvan, eikä kukaan estä meitä, Elizabeth Olson kertoi Komo Newsille.

– Olemme hieman huolissamme ja asiasta on keskusteltu, mutta aiomme noudattaa esitysaikatauluamme, seattlelaisen elokuvateatterin apulaisjohtaja Robin Jones puolestaan toteaa.

Valtakunnallinen elokuvateatterien yhdistys kertoo, ettei sen tietoon ole tullut uhkauksia väkivallanteoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?