Solsidanin uudet jaksot alkavat – Näyttelijä vihjaa: ”Fredde joutuu kohtaamaan kuolevaisuutensa”

Julkaistu:

Tv-lehti
Solsidanin Freddeä näyttelevä Johan Rheborg kertoo, että tutut hahmot syvenevät samalla kun ikää tulee lisää, ja sarja saa myös synkempiä sävyjä.
Tukholmalaisen Saltsjöbaden-hienostokaupunginosan pariskuntien elämän uusia käänteitä saadaan fanien iloksi jälleen seurata. Ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä Felix Herngrenin johdolla on tehty kolme uutta kautta. Uusi kuudes kausi alkaa Teema & Femillä maanantaina 21.10.

Nyt alkava uusi kuudes kausi jatkaa siitä, mihin elokuvan lopussa jäätiin. Alex ja Anna (Felix Herngren, Mia Skäringer) ovat palanneet yhteen lyhyeksi jääneen eron jälkeen. Ove ja Anette (Henrik Dorsin, Malin Cederbladh) ovat saaneet kauan kaivatun vauva, joka on Fredden velipuoli! Pohjolan rasittavin pariskunta sai nimittäin Fredden isän suostuteltua spermanluovuttajaksi.


Ikään kuin Freddellä ei olisi tässä tarpeeksi harmaita hiuksia, hän ja Mickan (Josephine Bornebusch) saavat riesakseen superpariskunnan Ericin ja Suzyn (yhteisnimeltään Eazy), joka risoo etenkin Mickania.

Freddeä näyttelevä Johan Rheborg kertoo, että elokuva lisäsi tuttuihin hahmoihin lisää syvyyttä. Elokuva olikin surumielisempi kuin puhtaasti komediallinen sarja. Uusi kausi on siis jonkinlainen uusi alku hahmoille.

– Hahmomme ovat ikääntyneet, ja heille on kertynyt enemmän eräänlaista taakkaa. Kolmen uuden kauden aikana käytetään hyväksi sitä, että hahmoilla on jo kymmenen vuoden historia takanaan.

Rheborg on iloinen siitä, että vaikka uudet jaksot ovat tuttuun tapaan tilannekomediaa, hahmoissa on nyt enemmän syvyyttä.

– On väistämätöntä, että hahmojen eteen tulee myös synkempiä asioita.


Freddelle on ominaista rakkaus hintaviin teknologisiin ”leluihin”. Vuosien mittaan hän on hankkinut järjettömän kalliita kotiteatterijärjestelmiä ja lumilinkoja joulutunnelman luomiseen sekä erikoisvarustellun kameran, jolla saattoi kuvata peräpukamiaan.

Rheborg naurahtaa, kun häneltä kysyy Fredden viehtymyksestä teknologiaan.

– Hän on edelleen kiinnostunut tavaroista ja hänellä on paljon rahaa, se ei ole muuttunut. Tämä puoli hänestä tulee jatkossa vielä korostumaan: vaikka hän vanhenee, hän kykenee edelleen ostamaan tavaroita.

Fredden ja Mickanin lapset ovat kasvaneet teini-ikäisiksi, ja lapset saavat enemmän tilaa tarinassa.

– Fredde on todellakin sitä tyyppiä, että hän toivoisi poikansa jatkavan omaa elämäntyötään. En malta odottaa, että poika aloittaa työt Fredden firmassa.


Rheborgin mukaan sarja voi jatkossa toimia vain, jos se ottaa huomioon hahmojen vanhenemisen ja uudet haasteet, jotka tulevat sen mukana.

– Mitä isommat lapset, sitä isommat ongelmat, Rheborg toteaa.

– Fredde joutuu myös kohtaamaan oman kuolevaisuutensa, mikä ei ole hänelle ollenkaan helppoa.

Rheborg kertoo saavansa sarjasta paljon positiivista palautetta katsojilta.

– Jos yleisö ei haluaisi lisää, en tekisi tätä. Olen hyvin kiitollinen siitä, kuinka paljon ihmiset pitävät sarjasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt