Linda Lampenius avautuu Yökylässä-ohjelmassa heikosta itsetunnostaan: ”Olen ruma ja possun näköinen” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Linda Lampenius avautuu Yökylässä-ohjelmassa heikosta itsetunnostaan: ”Olen ruma ja possun näköinen”

Maria Veitola tapaa Linda Lampeniuksen tämän kotona tukholmalaisella hienostoalueella. Vastassa on vaatimaton ja heikosta itsetunnosta kärsivä viulisti, joka kärsii lapsuuden traumoista.

Linda Lampenius avautuu kotonaan yöpyvälle Maria Veitolalle lapsuudestaan.­

2.10.2019 16:25

Kultainen Venla -palkittu sarja Yökylässä Maria Veitola palaa televisioon uusien vieraiden kera.

Aloitusjaksossa Maria Veitola matkaa viulisti Linda Lampeniuksen kotiin tukholmalaiselle omakotitaloalueelle.

Jaksossa Linda paljastaa kärsivänsä todella huonosta itsetunnosta ja jatkuvasta itsekriittisyydestä.

– Minulla on huono itsetunto. Äitini on aina ollut kaunis, ja olen kokenut, että olen itse ruma ja possun näköinen, Linda sanoo ja Maria on selvästi järkyttynyt kuulemastaan.

Marian kysyessä asiasta lisää Linda kertoo näkevänsä itsensä peilistä edelleen rumana.

Linda kertoo koskettavasti omasta lapsuudestaan ja siitä, miten näkee itsensä rumana.­

Lindan suhtautuminen itseensä on ristiriitaista. Toisaalta hän kertaa mielellään historiaansa ja uraansa aina Playboy-kuvauksista asti ja mainitsee Hugh Hefnerin olleen hänelle kuin isä Yhdysvalloissa asuessaan.

Samalla hän kertoo nähneensä itsensä rumana jopa Playboy-kuvausten aikoihin ja harmittelee, ettei ollut silloinkaan ylpeä itsestään.

Linda pyrkii kaikessa täydellisyyteen ja syy juontaa lapsuuteen.

– Olen ainoa lapsi, ja isäni (Börje Lampenius 1921–2016) onnistui aina kaikessa ja oli täydellinen. Olen aina halunnut, että äiti ja isä ovat sitä mieltä, että kaikki mitä teen, on täydellistä, Linda sanoo ohjelmassa.

Perfektionismiin taipuvainen Linda kertoo kamppaileensa itsetuntonsa kanssa.­

Julkisuuteen tultuaan Linda koki paineita olla aina vain parempi.

Hän kertoo ohjelmassa vakavista syömishäiriöistään anoreksiasta, ortoreksiasta ja bulimiasta. Syömishäiriöt vaikuttivat Lindan elämään 1999–2008.

– Ainoa ystäväni oli ruoka. Se oli ainoa lohduke sille, että minulla oli paha olo. Ahmin ja aloin oksentaa ja kaikki tämä päättyi vasta, kun löysin Martinin.

Myös treenaaminen meni lopulta äärimmäisyyksiin.

– Jouduin sairaalaan, sain burn outin ja keho halvaantui. Minulla on ollut kaksi kertaa sellainen tilanne, Linda kertoo Marialle.

Myös Lindan tunnettu juristiaviomies Martin Cullberg ja heidän kaksi tyttöään ovat mukana ohjelmassa.­

Kokonaisuudessaan ohjelma piirtää Lindasta kuvan sympaattisena ja työlleen ja perheelleen omistautuvana äitinä, joka osaa nauraa itselleen.

Myös Lindan aviomies, Ruotsissa varsin tunnettu asianajaja Martin Cullberg ja heidän kaksi tytärtään ovat mukana ohjelmassa.

Katsojille ohjelma tarjoaakin ennen näkemättömän mahdollisuuden tutustua hieman Suomessa täysin tuntemattomaan Lindan juristimieheen.

Ampumaradalle Mariaa viedessään Linda kertoo, että heillä ei ole miehensä kanssa erillisiä parisuhdepäiviä, vaan he viettävät aikaa yhteisen harrastuksen eli ampumisen parissa.

Yleensä he pyrkivät viettämään mahdollisimman paljon aikaa koko perheenä.

– Olen kauhean tarkka siitä, että tytöt eivät koskaan pääse sanomaan, ettei minulla ole ollut heille aikaa, Linda kertoo ohjelmassa.

Tähänkin löytyy koskettava syy Lindan lapsuudesta.

Lindan näyttelijävanhemmat olivat lähes kaikki illat töissä, ja lisäksi Linda kertoo siitä, miten hänen äitinsä Ulla Eklund lääkitsi uniongelmiaan ja melankoliaansa alkoholilla ja lääkkeillä, eikä ollut aina henkisesti läsnä.

– En saanut olla omien vanhempieni kanssa tarpeeksi. Siksi päätin tyttöjen synnyttyä, etten ikinä tekisi samoin, Linda kertoi toukokuussa IS:n vieraillessa viulistin kotona.

Tällaista on Linda Lampeniuksen arki 1,8 miljoonan Ruotsin-kodissa – viulistin elämä mullistui 10 vuotta sitten, eikä mikään sen jälkeen ollut ennallaan

Maria Veitola matkusti Tukholman vauraimmalle asuinalueelle Brommaan tapaamaan Linda Lampeniusta. Lindan perhe muutti uuteen osoitteeseen pian kuvausten jälkeen ja myi kotinsa 1,8 miljoonalla eurolla.­

Marian saapuessa tukholmalaiselle omakotitaloalueelle vastassa on hyvin tavanomaisesti neuleeseen ja maastohousuihin pukeutunut lähes meikitön Linda, joka puhuu avoimesti itsestään ja elämästään.

Perheen sympaattisessa ja varsin tavallisessa omakotitalossa kodissa on esimerkiksi useita buddha-patsaita siksi, että perfektionismiin taipuva Linda toivoo oppivansa vielä meditoimaan ja rauhoittumaan kaiken kiireen ja kunnianhimon keskellä.

Suurta laatikkorykelmää esitellessään Linda paljastaa säästäneensä lähes kaiken tavaran uraltaan.

– Olen hullu, olen ihan oikeasti hullu, Linda toteaa hymähtäen ja kertoo miehensäkin ihmettelevän tavararöykkiöiden määrää.

Laatikoista löytyy runsaasti materiaalia muun muassa Baywatch- ja Playboy-kuvauksista sekä Lindan tapaamista Hollywood-tähdistä, ja Linda esittelee muistojaan kotonaan yöpyvälle Maria Veitolalle.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin MTV3 klo 21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?