Anna-Maija Tuokko kuvaa suosikkisarja Onnelaa kesken äitiyslomansa: ”Aikataulua venytettiin minun ja vauvan takia” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Anna-Maija Tuokko kuvaa suosikkisarja Onnelaa kesken äitiyslomansa: ”Aikataulua venytettiin minun ja vauvan takia”

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.10.2019 8:06

Anna-Maija Tuokolla on monta rautaa tulessa äitiyslomankin aikana.

Innostus paistaa näyttelijä Anna-Maija Tuokon kasvoilta, kun hän puhuu uusimmasta ja kenties elokuvauransa isoimmasta roolista. Mika Kaurismäen uutuuselokuvan Mestari Chengin pääroolissa nähdään Tuokon näyttelemä Sirkka, joka pyörittää lounasravintolaa.

– Tämä on toinen iso kantava roolini elokuvassa. Olen mukana melkein joka kohtauksessa. Tämä oli ihan mahtava kokemus, Tuokko kehuu.

Lappi vei kertaheitolla Tuokon sydämen.

– Rakastuin ihan täysin niihin maisemiin, ne puhuttelivat jotenkin sieluani. Kuvasimme Yllästunturilla erästä kohtausta ja kun saavuimme paikalle, aloin itkeä. Siellä oli niin kaunista.

Anna-Maija Tuokko nautti työskentelystä Chu Pak Hongin kanssa. Näyttelijät löysi yhteistä puhuttavaa muun muassa teatterista, johon molemmilla on suuri intohimo.

Anna-Maija Tuokko nautti työskentelystä Chu Pak Hongin kanssa. Näyttelijät löysi yhteistä puhuttavaa muun muassa teatterista, johon molemmilla on suuri intohimo.

Lapin lisäksi elokuvaa kuvattiin myös Kiinassa. Tällöin Tuokko oli raskaana. Hänen ja puoliso Kari Heiskasen toinen yhteinen pienokainen toivotettiin tervetulleeksi maailmaan alkukesästä.

Pariskunnalla on entuudestaan kolmevuotias tytär, joka on Tuokon esikoinen. Heiskaselle syntyvä lapsi on viides, sillä hänellä on kolme aikuista lasta aiemmasta liitostaan.

Nyt Tuokko nauttii äitiyslomasta, mutta kuvaa samalla kuitenkin Onnelan kolmatta kautta. Normaalisti suositun tv-sarjan kuvaukset olisivat olleet jo kesäkuussa.

– Aikataulua venytettiin minun ja vauvan takia. Sitä venytettiin tässä tilanteessa niin pitkälle kuin oli tuotannollisesti mahdollista, Tuokko kiittelee.

Anna-Maija Tuokko kuvasi osan elokuvasta ollessaan raskaana.

Anna-Maija Tuokko kuvasi osan elokuvasta ollessaan raskaana.

Tv-sarjan kuvaukset tarkoittavat Tuokolle kolmea intensiivistä työviikkoa. Tuokko kiittelee tukiverkostoaan ja erityisesti äitiään, joka auttaa häntä vauvan kanssa.

– Äiti lähtee kuvauksiin mukaan, joten eiköhän siitä selvitä. Se menee yllättävän nopeasti lopulta, Tuokko hymyilee.

Tuokolla on Onnelan kuvausten lisäksi edessään myös Kansallisteatterin Kolme sisarta -esityksen viimeiset näytökset.

– Sen jälkeen palaan taas kokonaan äitiyslomalle, hän kertoo.

Mestari Cheng -elokuvan ensi-ilta perjantaina 27.9.

Tuoreimmat osastosta