Iisalmelainen Miska nappasi huippupestin Hollywoodista: nähdään Moderni perhe -sarjassa Ariel Winterin aisaparina – heittää jaksossa vitsin selvällä suomella - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Iisalmelainen Miska nappasi huippupestin Hollywoodista: nähdään Moderni perhe -sarjassa Ariel Winterin aisaparina – heittää jaksossa vitsin selvällä suomella

Supersuositussa Moderni perhe -sarjassa nähdään suomalainen Miska Kajanus, ja kuullaan selvää suomea. Varo juonipaljastuksia!

27.9.2019 8:37

Huippusuositun Moderni perhe -sarjan viimeisen eli 11. tuotantokauden avausjakso esitettiin Yhdysvalloissa 25.9. Jaksossa esiintyy vierailevassa roolissa suomalainen Miska Kajanus, joka luo uraa Hollywoodissa.

Älä lue juttua pidemmällä, jos et halua tietää juonipaljastuksia!

Ruskeaan villatakkiin ja pipoon pukeutunut Miska Kajanus esittää outoa tiedemies Yngvaria Etelänapamantereella olevalla tutkimusasemalla, jonne Dunphyn perheen älykkö Alex (Ariel Winter) on päätynyt etsimään neutriinoja. Yngvar, joka on Alexin tutkimuspartneri, ei puhu englantia. Hän on lisäksi iskenyt silmänsä Alexiin, joka tuntee miehen piinaavan tuijotuksen ahdistavana.

New Kids on the Block -nimeä kantava jakso alkaa, kun Alex rämpii lumipyryssä tutkimusasemalle. Hän on siellä isoisänsä Jay Pritchettin (Ed O´Neill) innoittamana, eikä halua tuottaa tälle pettymystä. Alex ei selvästikään ole elementissään ainoana naisena jäätiköllä. Kotiin soitetun videopuhelun aikana koominen Yngvar töpeksii taustalla termospullon kanssa.

Myöhemmin Alex puhuu videopuhelua Mitchellin (Jesse Tyler Ferguson) kanssa ja tilittää kieliongelmistaan Yngvarin kanssa, joka johti suudelmaan. Yngvar vaanii taas taustalla ja juoksee hihittäen pakoon, kun Alex huomaa hänet. Alex myöntää haluavansa palata kotiin.

Ariel Winter on näytellyt Moderni perhe -sarjassa alusta asti.­

Yngvar tuo Alexille kalan, kun hän on videopuheluyhteydessä Jayn kanssa. Alex luulee Jayn puhuvan hänelle sanoessaan ”On aika palata kotiin” ja pakkaa helpottuneena tavaransa. Hän jättää Yngvarille hyvästit aseman ovella odottaessaan helikopteria.

– Älä odota ulkona. Lumihirviö on todellinen, Yngvar sanoo suomeksi.

– Minäkin tulen kaipaamaan sinua, vastaa Alex.

Jakso päättyy, kun Yngvar sulkee oven Alexin perässä.

Moderni perhe -sarja on edennyt 11. tuotantokauteen.­

Iisalmesta kotoisin oleva Miska Kajanus harrasti musiikkia ja teatteria, jonka myötä hän sai Keke Naukkarisen roolin Salatut elämät -sarjassa (2001–2002). Hän suoritti samaan aikaan teatterialan opintoja yliopistossa Miamissa. Opintojen jälkeen hän muutti Los Angelesiin haaveenaan lyödä itsensä läpi näyttelijänä. Kajanus toimii myös ohjaajana ja tuottajana.

Hän on esiintynyt tätä ennen pienissä rooleissa myös Veep-sarjassa ja näytteli Osmo Kivistä Sorjonen-sarjassa (2018). Kajanus on isommassa roolissa Someone Somewhere -elokuvassa, jossa hän esittää Los Angelesissa asuvaa suomalaiskoomikkoa. Elokuvan ovat ohjanneet Hannu Aukia ja Jaakko Manninen, jotka luovat myös uraa Hollywoodissa. Kajanus nähdään myöhemmin myös eukonkantokisoista kertovassa Wife Carrying: The Untold True Story -elokuvassa.

Miska Kajanus on tuttu muun muassa Salatut elämät -sarjasta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?