Pinttyneen seksisymbolin leiman saanut Megan Fox romahti 10 vuotta sitten täysin, eikä koskaan palautunut kokemuksestaan - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Pinttyneen seksisymbolin leiman saanut Megan Fox romahti 10 vuotta sitten täysin, eikä koskaan palautunut kokemuksestaan

Megan Fox avautuu kohtaamastaan vähättelystä.

Megan Fox avautuu kohtaamastaan vähättelystä.

Julkaistu: 23.9. 22:22

Megan Fox avautuu kokemastaan seksualisoinnista ja sen aiheuttamasta hermoromahduksesta.

Hollywood-tähti Megan Fox joutui tasan vuosikymmen sitten varsinaiseen myrskyn silmään saatuaan potkut Transformers-elokuvasta.

Transformersista puuhailtiin kolmatta jatko-osaa, ja Fox oli jo valittu Mikaelan rooliin. Hän sai kuitenkin potkut pestistä ja tilalle valittiin nouseva malli-näyttelijätähti Rosie Huntington-Whiteley.

Potkut tulivat välittömästi sen jälkeen, kun Fox oli tylyttänyt ohjaaja Michael Bayta lehtihaastattelussa.

– Hän haluaa luoda mielipuolista ja kuuluisaksi muodostunutta hullun mainettaan. Hän haluaa olla kuvauksissa kuin Hitler, ja hän onkin, Fox tilitti.

Nyt Fox kertoo harvinaisessa Entertaiment Tonightin haastattelussa suoranaisesta kauhujen vuodestaan. Samana vuonna julkaistiin myös Foxin tähdittämä kauhukomedia Jennifer’s Body. Elokuva ei menestynyt, ja se sai hyvin ristiriitaiset arvostelut.

– Siihen aikaan tapahtui niin paljon. Sen elokuvan repiminen palasiksi oli viimeinen huolenaiheeni, Fox kertoo.

– Minulla oli niin vaikea suhde julkisuuden ja median kanssa ja elämä oli muutenkin hyvin hankala, että se ei edes vaikuttanut niin suuresti. Se oli vain osa tuskaista kokonaisuutta.

Rääväsuinen Fox sai osakseen runsaasti vähättelyä ja esineellistämistä. Kuva vuodelta 2012.

Rääväsuinen Fox sai osakseen runsaasti vähättelyä ja esineellistämistä. Kuva vuodelta 2012.

Elokuvan myötä seksualisoinnista ja esineellistämisestä tuli osa Foxin jokapäiväistä elämää.

– Se oli jatkuvaa ja kokoaikaista, jokaisessa työskentelemässäni projektissa. Se ajoi minut hulluuden partaalle.

Lopulta Fox kertoo saaneensa tilanteesta hermoromahduksen.

– En halunnut olla missään tekemisissä minkään kanssa. En halunnut tulla nähdyksi, kuvatuksi, haastatelluksi tai kävellä punaisella matolla.

– En halunnut tulla nähdyksi julkisuudessa, sillä olin aivan täysin varma ja kauhuissani siitä, että minua haukuttaisiin tai päälleni syljettäisiin. Että joku huutaisi, kivittäisi tai pahoinpitelisi minut vain siksi, että liikuin julkisella paikalla. Se oli hyvin synkkä hetki elämässäni.

Foxin puhuttua ääneen kokemuksistaan hänestä tuntui, että ketään ei kiinnostanut.

– Se oli #metoo-liike ennen oikeaa #metoo-liikettä. Astuin esiin ja sanoin, että hei, tällaista tapahtuu minulle, eikä se ole ok. Kaikki vain sanoivat, että ”aijaa, haista v*ttu. Meitä ei kiinnosta, sinä ansaitset sen”. Koska kaikki puhuivat siitä, miltä näytit tai miten pukeuduit tai millaisia vitsejä heitit, hän kertoo.

Fox Battle of Jangsari-elokuvan pressitilaisuudessa.

Fox Battle of Jangsari-elokuvan pressitilaisuudessa.

Näyttelijä kertoo saaneensa elämäänsä perspektiiviä saatuaan ensimmäisen lapsensa Noahin puolisonsa Brian Greenin kanssa 2012. Pari sai toisen poikansa Bodhin 2014 ja kolmannen poikansa Journeyn 2016.

– Uskon, että ehkä minun piti tulla raskaaksi. Se oli ensimmäinen oikea asia, joka meni tajuntaani ja avasi mieltäni. Pystyin katsomaan asioita lintuperspektiivistä, Fox pohtii.

Ajanjakso jätti kuitenkin naisen elämään pysyvät arvet. Hän kokee nykyään äitiyden olevan iso haaste elokuva-alalla.

– Äitiyttä ei arvosteta, vaan sitä pidetään rajoitteena. Se on valitettavaa, sillä kukaan ei tiedä, mitä käymme läpi, hän tuumaa.