Tavikset tekivät tylyn tempun Selviytyjissä: Tommi Läntinen äänestettiin ulos! Yksi julkkiksista käänsi katalasti selkänsä muusikolle

Julkaistu:

selviytyjät suomi
Selviytyjien kolmannessa jaksossa kisan joutui jättämään Tommi Läntinen.
Sunnuntain Selviytyjät Suomi -jakso oli täynnä dramatiikkaa, kun heimot sekoitettiin ja äärimmäisen tuskallinen koskemattomuuskisa vei kilpailijat äärirajoille. Jakso huipentui heimoneuvostoon, johon joutui kisan hävinnyt Carabao-heimo.

Uudistuneessa Carabaossa olivat julkkiksista Markus Pöyhönen, Taina Ojaniemi ja Tommi Läntinen. Taviksista mukana olivat Janne, Nora, Kasperi ja Inga. Jaksossa nähtiin, miten uusi heimo alkoi punoa juonia illan äänestystä varten. Heikoilla olivat terveytensä kanssa kamppaillut Nora sekä Tommi Läntinen.

Tavikset olivat tehneet heti kisan alussa tiukan sopimuksen siitä, että mikäli heimot sekoittuisivat ja taviksilla olisi uudessa heimossa ylivoima, äänestäisivät he julkkikset ulos yksitellen. Heimoneuvostossa suunnitelma kävi toteen, kun ensimmäisenä uuden heimonsa joutui jättämään Tommi Läntinen.

– Olo on tyhjä, surullinen ja pettynyt. Jos mun ikä oli syy tähän äänestystulokseen, niin aika outoa, koska mä olen osoittanut selvästi, että mä pystyn ja jaksan, Nora ei, Läntinen kommentoi kameroille heti pudotuksensa jälkeen.

– Että huonompi pelaaja jäi, hän jatkoi.

Läntinen kertoi tunnelmistaan lisää Pudonneen tilitys -jaksossa. Hän matkasi heimoneuvostosta hotellille, jossa häntä olivat vastassa aiemmin kisan jättäneet Alma Hätönen ja Arttu Lindeman. He olivat täysin häkeltyneitä, kun muusikko lampsi paikalle, sillä eivät uskoneet tämän putoavan seuraavaksi.

– Mua alkaa itkettää, Alma huudahti.


Läntinen selosti Almalle ja Artulle seikkaperäisesti pelin viimeisimmät käänteet. Hän kertoi heimojen sekoittumisesta, raastavasta koskemattomuuskisasta ja Carabaon paremmasta leiristä. Läntisen mukaan hänen olonsa oli putoamisen hämmentynyt, sillä lyhyessä ajassa oli tapahtunut valtavasti niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Muusikko myös koki, että hänen heimonsa teki huonon päätöksen äänestäessään hänet ulos Noran sijaan. Hän kuitenkin kunnioitti sitä, että tavikset pysyivät uskollisina liitolleen.

– Niillä oli tosi tiukka nippu. Se oli kuin panssari. Muutamalle heistä puhuin, että Nora tulee olemaan heikko lenkki jatkossakin, Läntinen sanoo.

Pudotus oli Läntiselle valtava pettymys. Hän myönsi kameroille, ettei olisi ollut vielä valmis kotimatkalle.

– Onhan mulla tietysti vähän pettynyt olo. Olisin toivonut, että heimoneuvosto olisi äänestänyt vähän toisella tavalla.

– Carabaon olisi pitänyt älytä se realiteetti, että kannattaa ottaa toiminnallinen mies ennemmin kuin semmoinen aikapommi.

Pian hotellille saavuttuaan Läntinen sai nähtäväkseen heimoneuvostossa äänen hänelle. Yksi äänestäjä yllätti hänet toden teolla, sillä julkkisheimoon alun perin kuulunut Taina olikin kääntänyt takkinsa muusikolle ja hypännyt tavisten liittoon.

– Taina teki källin! Taina pelasi raakaa peliä, Läntinen sanoi hämmästyneenä.

– 4–3 asetelmasta tuli 5–2. Taina teki toisin kuin sanoi tekevänsä. Kova peluri.


Läntisen mieleen jäi Selviytyjät-koitokselta erityisesti hänen viimeisekseen jäänyt koskemattomuuskilpailu. Siinä heimot kasasivat jättimäisiä dominopalikoita paloista paahtavan auringon alla. Lämpötila kohosi yli 40 asteeseen ja Carabaossa kisannut Janne pyörtyi kesken kisan. Lääkintätiimi viilensi Jannea ja myös Nora joutui hoitoon kisan jälkeen.

Läntinen sanoo, että olosuhteet kisassa olivat täysin epäinhimilliset.

– Se jättidominopeli oli ihan käsittämätön 40 asteen lämmössä ja epäinhimillisissä olosuhteissa, mutta silti selvisin siitä. En ole koskaan sellaisissa olosuhteissa urheillut tai suorittanut jotakin. Edes keikat ei ole ollut noin kuumia, vaikka kuinka pätsi olisi ollut.

– Ollakseni tällainen ikäukko, olen ihan kohtuu kondiksessa.

Muusikko oli päättänyt ennen kisaa, että hän lähtee mukaan omana itsenään ja on reilu. Se toteutui hänen mukaansa hyvin.

– Mä menin kyllä niillä samoilla arvoilla, mitä mulla on tosielämässä.