Britannian Tanssii tähtien kanssa -kisa alkoi pahaenteisissä tunnelmissa: kilpailijat ovat saaneet tappouhkauksia, ex-sotilaat turvasivat lähetystä

Julkaistu:

Britannian Tanssii tähtien kanssa -kisassa on valtavat turvatoimet, koska osa kilpailijoista on saanut tappouhkauksia.
Suomen Tanssii tähtien kanssa -kisa starttaa sunnuntaina jaksolla, jossa valmistaudutaan tulevien viikkojen koitokseen.

Britannian TTK-versiossa, Strictly Come Dancing, nähtiin puolestaan lauantaina ensimmäinen suoralähetys, jossa tähdet tanssivat ensimmäistä kertaa liveyleisön ja kameroiden edessä.

Brittikisassa on mukana pitkä lista tähtiä, muun muassa jalkapalloilija David James, EastEnders-tähti Emma Barton, malli Emma Weymouth, ex-jalkapalloilija, olympiamitalisti James Cracknell ja tv-tähti Alex Scott ja yhdysvaltalainen laulaja ja mediapersoona Michelle Visage.


Suomessakin TTK vaatii valtavat järjestelyt, mutta Britanniassa ne ovat aivan omaa luokkaansa. Lauantaina Pohjois-Lontoossa sijaitsevalla BBC:n studiolla oli The Sun -lehden mukaan ennennäkemättömän suuret turvajärjestelyt, sillä useat sarjan tähdet ovat saaneet tappouhkauksia.

Lehden mukaan paikalla ei ollut mitä tahansa turvamiehiä, vaan entisiä turvallisuusjoukkojen sotilaita, jotka olivat piirittäneet koko studion ja he olivat myös antaneet kaikille kilpailijoille ja tuomareille koodinimet hätätilanteen varalta.

Tappouhkauksia sisältäneitä kirjeitä ovat lehtitietojen mukaan saanet ainakin Alex Scott ja kisan tuomaristossa istuva Motsi Mabuse.


Sen lisäksi, että kilpailijoilla on tiukka turvavalvonta kuvauksien aikana, heitä on myös kielletty julkaisemasta somessa kuvia ja videoita, joista voi käydä ilmi heidän treenipaikkansa. Myös heidän kotejaan valvotaan ja turvayhtiöllä on suora linja poliisille hätätilanteiden varalta.

Myös aiempina vuosina TTK-kilpailijat ovat saaneet epämieluisia ja uhkaavia kirjeitä ja muuta ”fanipostia”, mutta tänä vuonna tilanne on ilmeisesti huomattavasti aiempia kertoja vakavampaa.

– Turvatoimet saattavat vaikuttaa äärimmäisiltä, mutta kaikkien hyvinvointi on meille tärkein huolenaihe, turvallisuuspuolella työskentelevä lähde kertoo lehdelle.


Suomen Tanssii tähtien kanssa -kisassa ovat tänä vuonna mukana juontaja ja tubettaja Veronica Verho ja Jani Rasimus, pikaluistelija Mika Poutala ja Ansku Bergström, laulaja Eini ja Sami Helenius, näyttelijä Timo Lavikainen ja Kia Lehmuskoski, laulaja Jannika B ja Aleksi Seppänen, valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja Matti Puro, rokkari Olli Herman ja Katri Mäkinen, entinen taitoluistelija Laura Lepistö ja Marko Keränen, näyttelijä Christoffer Strandberg ja Jutta Helenius sekä mediavaikuttaja Mikael Jungner ja Saana Akiola.

Kisa alkaa tällä viikolla, mutta ensimmäinen livelähetys nähdään ensi viikon sunnuntaina 29. syyskuuta.