Valkokankaalla yli 20 kertaa kuollut näyttelijätähti sai tarpeekseen – ”Hollywoodin tapetuin mies” aikoo tehdä merkittävän muutoksen urallaan

rac

Julkaistu:

Sean Bean aikoo jatkossa kieltäytyä elokuvista, joissa hänen roolihahmonsa kuolee.
Game of Thrones, Taru sormusten herrasta, 007 ja kultainen silmä... Siinä vain muutama elokuva ja tv-sarja, joissa brittinäyttelijä Sean Beanin esittämä hahmo on kokenut väkivaltaisen kuoleman.

35 vuotta Hollywoodissa uraa luonut Bean, 60, on kuollut valkokankaalla arviolta uskomattomat 21 kertaa. Näyttelijän roolihahmojen kuolemista onkin tullut viihdemaailmassa jo vitsi, sillä jos Bean on mukana jossakin tv-sarjassa tai elokuvassa, katsojat arvaavat heti, miten hänen roolihahmolleen käy.

Beania onkin kutsuttu leikkisästi ”Hollywoodin tapetuimmaksi mieheksi”, eikä suotta. Nerdist-sivusto on laskenut Beanin olevan neljän kärjessä näyttelijöistä, joiden roolihahmot ovat kuolleet tavalla tai toisella valkokankaalla. Listan kärjessä ovat valkokankaan edesmenneet legendat John Hurt, Bela Lugosi ja Vincent Price.

Nyt Sean Bean on kuitenkin saanut tarpeekseen. Näyttelijä sanoo The Sunin haastattelussa kieltäytyvänsä kaikista rooleista, joissa hänen roolihahmonsa kohtaa karun lopun.

– Olen kieltäytynyt töistä. Olen sanonut, että katsojat tietävät hahmoni kuolevan, koska minä näyttelen hahmoa, Bean puhisee.

– Minun pitää ruveta selviytymään, tai hommasta tulee liian ennalta arvattavaa.


Näyttelijä kuvailee neuvottelevansa nyt käsikirjoituksia lukiessaan, miten hänen roolihahmolleen elokuvissa ja tv-sarjoissa käy.

– Tein yhden homman ja minulle kerrottiin, että me tapamme sinut valkokankaalla. Sanoin, että voi ei. He kysyivät, että voisivatko he haavoittaa minua hengenvaarallisesti. Sanoin, että ok, kunhan pysyn tällä kertaa hengissä.

– Olen näytellyt monia pahiksia. Ne olivat huippuja, mutta eivät kovinkaan tyydyttäviä rooleja. Ja aina minä kuolin.


Yksi näyttelijän viime vuosien tunnetuimmista rooleista on Ned Starkin rooli Game of Thrones -hittisarjassa. Stark koki karun kohtalon sarjan ensimmäisellä kaudella, mutta Bean ei sitä tiennyt.

– Olin lukenut kirjat ja minulle sanottiin, että hahmoni kuolee, mutta vasta tv-sarjan loppupuolella, Bean kertoo The Sunille ja sanoo suostuneensa rooliin juuri sen takia, että kuolema ei korjaa hahmoa aivan heti.

– Minulle tehtiin hyvin selväksi, ettei hahmoni kuole heti. Ajattelin silloin, että en halua olla jumissa tekemässä sarjaa, joka kestää seitsemän vuotta. Mutta nyt toivon, että olisin ollut! hän sanoo.


Game of Thrones teki sarjan näyttelijöistä tähtiä ja toi lisänostetta monien näyttelijöiden uralle. Ned Starkin hahmon pikainen poistuminen sarjasta harmittaa nyt Beania.

– Nedin kohtalo oli kuitenkin George RR Martinin toive, joten näin kävi.

Muun muassa näissä tv-sarjoissa ja elokuvissa Sean Beanin roolihahmo on kuollut

1986: Caravaggio

1989: War Requiem

1990: The Field

1990: Lorna Doone

1991: Clarissa

1992: Näkymätön vihollinen

1994: Scarlett

1995: 007 ja kultainen silmä

1998: Airborne

2000: Essex Boys

2001: Taru sormusten herrasta

2001: Älä sano sanaakaan

2002: Equilibrium

2003: Henry VIII

2005: The Island

2007: Liftari ja The Law

2009: Red Riding: The Year of Our Lord

2010: Musta surma

2010: Cash

2011: Game of Thrones

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt