Vuonna 2011 Lauri Tähkän elämä oli niin hajalla, ettei hän päässyt edes ylös sängystä – avautuu nyt tv:ssä keinoista: ”Kipulääkettä suoraan pyllyyn”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Vain elämää
Varo juonipaljastuksia! Laulaja Lauri Tähkä kertoo Vain elämää -sarjassa ensimmäisen avioeron vieneen niin syviin vesiin, ettei päässyt jalkeille ilman kipulääkkeitä.
– Olen ollut valmis luopumaan isoista asioista juuri siksi, että rakastan yleisölle olemista ja antautumista. Mulla on mennyt aika paljon rikki myös – isoja rakkauksia.

Näin ruotii erojaan Vain elämää -sarjassa Jarkko Suo, tutummin Lauri Tähkä, 45. Ensi viikolla Nelosella nähtävässä jaksossa vietetään juuri Tähkän päivää.

Erityisesti vuosi 2011 oli Suomen tunnetuimpiin artisteihin kuuluvalle miehelle rankka: silloin hajalle menivät bändi ja kymmenen vuoden avioliitto.

Ilman Tähkää keikkaileva Elonkerjuu-yhtye kertoi äskettäin Ilta-Sanomille, etteivät he ole minkäänlaisissa väleissä entisen laulajansa kanssa.

– Ei voi sanoa, että meillä olisi hyvät tai huonot välit, kun ei ole välejä ollenkaan, basisti Antero Naali, oikealta nimeltään Marko Anttila, sanoi.
Tähkä kertoo Vain elämää -jaksossa vuoden 2011 olleen ”sekamelska”, vaikka ulospäin olisi voinut luulla muuta.

Yhtye oli valittu viidennen kerran peräkkäin vuoden kotimaiseksi artistiksi Emma-gaalassa. Keikat olivat yhtenään loppuunmyytyjä.


– Salit olivat ihan turvokkeessa, niin että vessassakin oli kolmesataa ihmistä.

Siinä tilanteessa Tähkä jätti yhtyeen. Samalla Tähkän avioliitto oli tulossa tiensä päähän. Parilla oli ollut ongelmia aiemminkin, mutta tuona vuonna ne kasvoivat ylitsepääsemättömiksi.

– Se mielessä tapahtuva myllerrys on kuin giljotiinia odottaisi. Muistan jokaisen hetken siitä kovasta keväästä, kertoo Tähkä.

– Olin niin huonossa kunnossa, että en meinannut päästä sängystä ylös. Se oli sitä aikaa, kun The Voice of Finlandin ekaa kautta tehtiin ja olin niin huonossa kunnossa, että kipulääkettä laitettiin suoraan pyllyyn ja lihakseen, että jaksaa sieltä nousta. Oli äärimmäinen pettymys, että liitto hajosi.

Kun Tähkä oli viimeksi mukana Vain elämää -sarjassa, vuosi oli 2016. Kolme vuotta sitten.

Tähkän näkökulmasta se on ikuisuus. Hän kertoo uudessa jaksossa, että vuosien väliin mahtuu ”seitsemän elämää”. Eikä vain siksi, että hän ehti mennä toistamiseen naimisiin ja myös erota toistamiseen.

– On ollut kirjan kirjoittamista, paljon itseensä menemistä...


Tähkä paljasti äskettäin Helsingin Sanomien haastattelussa paenneensa eron jälkeen Italiaan tyhjentämään päätään. Roomassa hän ryyppäsi rajusti, hukkasi kenkänsä ja sammui tienposkeen.

– Herätä nyt, hitto vie, kadulta! Tähkä hämmästeli reissuaan HS:ssa.

Nyt Tähkä sanoo voivansa paremmin kuin aikoihin. Silti hän pysyy mieluummin omissa oloissaan. Hän ei käy bileissä tai patsastele cocktail-kutsuilla, koska sellainen ”kuvottaa” häntä.

– Minusta ihmisille ei ole luontaista olla jossakin kokkareissa ja keulia siellä.

– Ei mulla ole paljon ihmisiä ympärillä, enkä paljon kaipaakaan. Olen mieluusti Paattisilla metsän reunassa, omissa oloissa villasukissa ja pohdin elämää. En päästä oikein lähelle ihmisiä. Nyt olen viime aikoina ehkä pikkuisen uskaltanut päästää.

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt