Suosikkisarja Frendit 25 vuotta! Näin Monica, Chandler, Ross, Rachel, Phoebe ja Joey ovat muuttuneet

Julkaistu:

Frendit 25 vuotta
Komediasarjan ensimmäinen jakso näytettiin televisiossa 25 vuotta sitten. Myös jäähyväisistä Frendien kuusikolle on vierähtänyt jo 15 vuotta.
Suosikkisarja Frendien ensimmäisestä jaksosta tulee sunnuntaina kuluneeksi jo 25 vuotta. Vuosina 1994–2004 nähty komedia teki kuudesta pääosanäyttelijöistä megatähtiä ympäri maailmaa.


Matthew Perry, 50, muistetaan rakastettavasta Chandler Bingin roolihahmosta. Valtava omaisuus ja suosio eivät ole tuoneet Perrylle onnea elämään. Hän on kärsinyt jo vuosia piinaavista terveyshuolista ja mielenterveysongelmista, kuten masennuksesta ja erilaisista addiktioista. Hän ei ole näytellyt suuremmissa Hollywood-elokuvissa tai sarjoissa kymmeneen vuoteen.

Jennifer Anistonin, 50, ura lähti liitoon, kun hänen hahmonsa Rachel Green pölähti Frendeissä Central Perk -kahvilaan. Anistonista tuli pian Frendien alettua yksi 1990-luvun kirkkaimmista seksisymboleista. Miehet ihastuivat valloittavana Rachelina nähtyyn tähteen ja naiset halusivat olla kuten hän. Frendien myötä Aniston sai myös ikuisen komediatähden leiman.

Myös Anistonin yksityiselämää on seurattu tiiviisti tiedotusvälineissä. Kuuluisin Anistonin parisuhteista on hänen avioliittonsa Hollywood-tähti Brad Pittin kanssa. Kaksikko tapasi vuonna 1998 ja avioitui salaisissa häissä Malibussa kaksi vuotta myöhemmin. Unelmaliitto päättyi eroon vuonna 2005, kun ihastui Mr. & Ms. Smith -elokuvan kuvauksissa vastanäyttelijäänsä Angelina Jolieen.David Schwimmerin, 52, roolihahmo Ross Geller muistetaan sympaattisena ja hieman hölmönä paleontologina. Schwimmer kertoi muutaman vuosi sitten, että sarjan mukanaan tuoma huima suosio ja julkisuus olivat hänelle liikaa.

– Se oli järisyttävää ja sotki tyystin minun suhtautumiseni toisiin ihmisiin. Minulta vei vuosia tottua tilanteeseen, hän sanoi Hollywood Reporterille.

Frendien jälkeen Schwimmer vältteli julkisuutta ja ohjasi indie-elokuvia. Televisioon hän palasi vasta 2017, kun hän esitti Kim Kardashianin isää, lakimies Robert Kardashiania, O.J. Simpsonin juttuun pohjaavassa sarjassa American Crime Story: The People v O.J. Simpson.Courteney Cox, 55, muistetaan Monica Gellerinä, joka toimi Frendeissä porukan äitihahmona ja siivousintoilijana. Myös tuottajan ja ohjaajan töitä tehnyt Cox on Frendien jälkeen hän on nähty muun muassa televisiosarjoissa Dirt ja Puumanainen.

Näyttelijä on kertonut avoimesti kauneusoperaatioistaan. Pelko ikääntymisen vaikutuksista ulkonäköön ajoi tähden plastiikkakirurgin paikkeille. Nälkä kasvoi syödessä ja pian Cox sanoi huomanneensa menneensä liian pitkälle.

– Koska se tapahtuu vähitellen, niin en tajua kuinka paljon olet ottanut täyteaineita. Lopulta huomaat, että voi p*ska, tämä ei näytä hyvältä, Cox kuvaili New Beauty -lehdessä vuonna 2017.Matt LeBlanc, 52, esitti Frendeissä ruokaa ja naisia rakastavaa Joey Tribbiania. Hän jatkoi hahmon esittämistä Joeyn saadessa oman nimeään kantaneen spin off -sarjan. Joey-sarjaa esitettiin kahden vuoden ajan 2004–2006.

Sarjan päättymisen jälkeen LeBlanc piti näyttelemisestä taukoa viiden vuoden ajan. Vuonna 2016 hänet valittiin auto-ohjelma Top Gearin juontajaksi.

LeBlanc paljasti vuonna 2017 antamassaan haastattelussa, että hänen hiuksensa alkoivat harmaantua jo sarjan toisen kauden aikoihin, joka taas ei sopinut hänen Joeyn tyyliin, jolla piti olla pikimustat hiukset. Frendien päättymisen LeBlanc kertoi lopettaneensa harmaista hiuksista murehtimisen ja antaneen hiustensa olla.

– En viitsi enää vaivautua, LeBlanc sanoi.Lisa Kudrow, 56, ihastutti persoonallisen Phoebe Buffayn roolissa. Kudrow myönsi hiljattain, että Frendien kuvauksissa oli hetkiä, jolloin hän ei tuntenut oloaan mukavaksi. Hän sanoi tunteneensa itsensä isommaksi kuin muut pääosanaiset ja yritti siksi pysytellä liian laihana.

– Näet itsesi televisiosta ja olet aivan, herranjumala, olen oikea vuori naiseksi, Kudrow paljastaa aran asian.

Kudrow kertoi myös pitävänsä edelleen yhteyttä vanhoihin ystäviinsä, frendeihin.

– Tytöt pitävät enemmän yhteyttä kuin pojat. Tulemme edelleen hyvin juttuun. Kävimme syömässä yhdessä jokin aika sitten. Nauroimme koko illan. Se oli hauskaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt