Tänään tv:ssä: Sairaanhoitaja Emma luhistui yövuoron jälkeen kotinsa lattialle: ”Luulin, että kuolen”

Julkaistu:

Tv-lehti
Dokumentti seuraa nuoria naisia, jotka kärsivät uupumuksesta, ahdistuksesta ja paniikkihäiriöistä. Miksi nuoret naiset sairastuvat?
Spotlight: Suorituspaineista sairastuneet, maanantaina 23.9. Teema & Fem klo 20.30

Parikymppinen Emma Geisor makaa sängyllään ja katselee kaukaisuuteen. Vaasalaisella sairaanhoitajalla on todettu vakava työuupumus. Erään työvuoron jälkeen Emma saapui kotiinsa ja lyyhistyi lattialle paniikkikohtauksen voimasta.

– Luulin, että kuolen, Emma kuvailee tuntemuksiaan kameraryhmälle.

Emma kertoo kohtaustensa perimmäiseksi syyksi suorituspaineet. Hän kärsii paniikkikohtauksista ja ahdistuksesta.

Emma ei ole yksin ongelmineen. Paniikkikohtausten lisäksi nuoret naiset oireilevat muun muassa masennuksen, ahdistuksen ja syömishäiriöiden kanssa. Mikä olisi oikea tapa auttaa?

Toimittaja Michaela Rosenback tapaa Spotlight-dokumenttisarjan jaksossa nuorten naisten lisäksi sosiologeja, lääkäreitä ja terveydenhuollon ammattilaisia. He selittävät, miksi nuoret naiset voivat pahoin. Ylioppilaiden terveydenhuollon edustaja sanoo, että nuoret tytöt hakeutuvat hoidon piiriin nyt enemmän.

Kyse on myös lohdullisesti siitä, että apua haetaan nyt helpommin.

Selitystä etsitään nyky-yhteiskunnasta ja some-elämästä, jotka vaativat levotonta monisuorittajuutta. Yhtä aikaa pitäisi olla huolissaan ulkonäöstä, fiksuudesta, hauskuudesta ja urasta. Sosiologi arvioi, että jo mainokset saavat naiset tuntemaan olonsa riittämättömiksi. Siksi pitää ostaa tuote.

Dokumentti on monipuolinen puheenvuoro, joka käsittelee aihetta mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. Se toivottavasti auttaa katsojaa, joka itse painii samanlaisten ongelmien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt